Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

0 "Move Money from Greece" ....

Διαβάζω πριν λίγο ένα άρθρο στους New York Times και το μάτι μου πέφτει σε μία διαφήμιση adsense που έχει φορεθεί πολύ τελευταία στο δίκτυο.

Την έβλεπα και πριν τις εκλογές αλλά η εν λόγω "σοβαρή και αξιόπιστη" εταιρεία δεν την απέσυρε μετά την φαινομενική σταθεροποίηση της χώρας.

Ακριβώς, οι "λεβέντες" της TorFx πουλάνε με το αζημίωτο διευκολύνσεις σε όσους θέλουν να κάνουν το "νόμιμο άρα ηθικό", ήτοι... να βγάλουν τα €πουλά τους από την χώρα για να τα... σώσουν.

Μεταφέρω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την σελίδα στην οποία οδηγεί η διαφήμιση -όπου κυριαρχεί ένας τεράστιο "What impact will a Greek exit have on the Euro?" τίτλος- και κατόπιν το μεταφράζω :

"In the event of Greece exiting the Eurozone all Greek assets are expected to be converted into new Drachmas. 
 This new currency is widely predicted to experience rapid devaluation in the foreign exchange market, which could potentially lead to huge losses for anybody with investments or assets in Greece."

«Σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη όλα τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία αναμένονται να μετατραπούν σε Δραχμές.
Αυτό το νέο νόμισμα έχει γενικώς προβλεφθεί ότι θα υποστεί ταχύτατη υποτίμηση στην αγορά συναλλάγματος, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπέρογκες απώλειες σε όποιον έχει επενδύσει ή έχει περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα».

Ιδού και ένα screenshot της διαφήμισης από τους New York Times. Το τράβηξα και περιέκοψα για να καμαρώσετε τα φυντάνια. Τα οποία μας χαιρετούν από κάπου στην Αγγλία.


Δεν διευκρινίζεται αν απευθύνονται μόνο σε Έλληνες ή και σε αλλοδαπούς αλλά είναι σαφές ότι οι μίζ... καλά άντε.. προμήθειες δεν έχουν πατρίδα ή εθνικότητα.

Οποιοδήποτε στον κόσμο έχει περιουσιακά στοιχεία εδώ η TorFx αναλαμβάνει να του τα μεταφέρει. 

Υποθέτω ότι... πόθεν έσχες δεν ζητάνε (αγγλοσάξονες γαρ), άρα σου τα ξεπλένουν κιόλας.

Είναι νόμιμο γιατί η κίνηση κεφαλαίων στην Ε.Ε είναι ελεύθερη. Άρα και ηθικό.... Ορθά κε Βουλγαράκη;

 Πηγή: Oι Κοριοί

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου