Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

0 Οι Πόλοι της Πολιτικής και τα Κόμματα σήμερα


Κοιτάζοντας το παρελθόν της πολιτικής Ιστορίας του τόπου μας, διέκρινα μια ανεπιτυχή κατά την γνώμη μου προσπάθεια.

         Η παρουσία του 3ου πόλου στη πολιτική σκηνή, είτε κράτησε μικρή χρονική διάρκεια είτε απορροφήθηκε από τους άλλους δύο.

         Προς το παρόν, έχουμε την κυριαρχία δύο πόλων, της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς. Το κέντρο έχει διασπαστεί, μας αρέσει δεν μας αρέσει.


         Στους πόλους αυτούς, αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται κόμματα που προσπαθούν, να γίνουν κυρίαρχοι εκπρόσωποι, του ενός ή του άλλου πόλου, ή να διατηρήσουν την ύπαρξή τους. Η προσπάθειά τους, εντοπίζεται στην όσο

μεγαλύτερη συγκέντρωση ψηφοφόρων.

         Σήμερα τα κόμματα, έχουν επικεντρώσει την προσπάθειά τους στην ιδεολογική πόλωση και στην οικονομία, χρησιμοποιώντας το συναίσθημα του φόβου.

         Γιατί άραγε;

         Μια ενδεχόμενη απάντηση, είναι ότι τα «αραχνιασμένα» πολιτικά πρόσωπα, δεν έχουν κάτι άλλο να χρησιμοποιήσουν και δεν θέλουν να απέλθουν από την πολιτική σκηνή του τόπου.

         Ίσως, διότι η απουσία πολιτικού ηγέτη, έχει γίνει αισθητή για αυτούς και προσπαθούν να μας την αποκρύψουν.

         Άλλη απάντηση θα μπορούσε να είναι, ότι οι δεξαμενές τους άδειασαν και δεν μπορούν ή δεν έχουν να… «τάξουν».

         Ή, διότι κάθε προσπάθεια, κάποιου νέου ή νέας στη πολιτική σκηνή του τόπου μας, περνάει υποχρεωτικά, μέσα από το συμβιβασμό του υπάρχοντος σάπιου πολιτικού συστήματος, με αποτέλεσμα, είτε να αφομοιώνεται είτε να διαγράφεται.

         Θα μπορούσα, να γράφω και άλλες πιθανές απαντήσεις και θα ήταν όλες ή μερικές, λάθος ή σωστές.

         Δείχνουν όμως κάτι….

         Το χαμηλό ή μηδενισμένο πολιτικό μου υπόβαθρο. Δεν κατανόησα ακόμα την πραγματική κρίση. Φρόντισαν, όλα αυτά τα χρόνια οι κύριοι/ες, μέσω της παιδείας, μέσω της αγωνίας μου, να με κοιμίσουν ……. για το αύριο.

         Ενδεχομένως όμως, να δείχνουν και κάτι άλλο.

         Ο πολιτικός ηγέτης, μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας, που θα εμφανιστεί και θα εισβάλει, σαν αιχμή του δόρατος στο δίπολο, δημιουργώντας νέο πόλο με απαράβατες αρχές, αρνούμενος πεισματικά, να του κολληθεί ή φορεθεί η ταμπέλα δεξιοκεντροαριστερού, τροποποιήσει άμεσα, το υπάρχων δύσοσμο πολιτικό σύστημα και κάνοντας πράξη την οργή και αγανάκτησή μου, με την τιμωρία όλων των εν ζωή υπεύθυνων, ίσως πρόκειται να καταξιωθεί, ως ο μεγαλύτερος σύγχρονος ηγέτης στη πολιτική ιστορία του τόπου μας.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου