Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

0 Πληρωμή γιατρών με πιστωτική κάρτα από το 2016..

Θυμάστε τι λέγαμε στην προηγούμενη ανάρτησή μας για το ίδιο θέμα;Άραγε κάνουν πως τσακώνονται για να προκύψει ως συμβιβαστική λύση κάτι χειρότερο;;;Αυτό ακριβώς έγινε! Ο κος Πατούλης έλαβε διαβεβαιώσεις από τον κο Υπουργό, ότι οι πληρωμές με Κάρτες θα γίνουν υποχρεωτικές για όλες τις επαγγελματικές ομάδες (και όχι μόνο για τους γιατρούς) και προπαντός με διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων! Μας δουλεύουν όλοι μαζί εν χορώ και ...οργάνω!!!

Δηλ κε Πατούλη, ο μοναδικός αυτός κωδικός των γιατρών δεν πρόκειται ποτέ να διαρρεύσει και ποτέ δεν πρόκειται να καταλάβουν οι διαχειριστές των ενδιάμεσων ηλεκτρονικών πλατφορμών που θα μεταφέρουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές, ποιος γιατρός και ποιας ειδικότητας συνταγογραφεί ποια φάρμακα και ποιες ιατρικές πράξεις σε ποιόν συγκεκριμένο ασθενή! Εάν το πιστεύετε αυτό, λυπούμαστε αλλά δεν γνωρίζετε πως η λέξη "ασφάλεια" είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο μεταξύ των ανθρώπων της Πληροφορικής!




ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αλλαγή στάσης των γιατρών στο θέμα της υποχρεωτικής χρήσης πιστωτικής κάρτας για τις ιατρικές επισκέψεις μετά τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη για διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου των ασθενών και τη δυνατότητα μείωσης του κόστους του νέου συστήματος (προμήθεια στην τράπεζα και αγορά του μηχανήματος). Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2016.



Κατά τη σημερινή συνάντηση του προεδρείου του ΙΣΑ με τον αν. υπουργό Οικονομικών έγινε σαφές από την πλευρά του κ. Τρ. Αλεξιάδη ότι δεν υπάρχει πρόθεση στοχοποίησης του ιατρικού κλάδου και προτάθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες για τη διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου, μέσω ενός ειδικού κωδικού για κάθε γιατρό το οποίο θα πιστοποιούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε συνεργασία με τις τράπεζες.



Ακόμη οι γιατροί ζήτησαν να υπάρξουν εξαιρέσεις στην εφαρμογή του μέτρου πληρωμής με πιστωτική κάρτα, οι οποίες θα αφορούν συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες (ηλικιωμένοι) και καταστάσεις ασθενών (έκτακτα περιστατικά κ.τ.λ.). Επιπλέον, θα γίνει συζήτηση με τις τράπεζες για να διασφαλιστεί χαμηλότερο κόστος στην χρήση των πιστωτικών καρτών.





«Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και πρόσθεσε «καταλήξαμε ότι οφείλουμε ως κοινωνία να διαφυλάξουμε με κάθε μέσο το ιατρικό απόρρητο και τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενή και να μην επιτρέψουμε την εκχώρησή του σε τρίτους, όπως είναι τα στελέχη των τραπεζών. Λέμε ΝΑΙ στην πάταξη της φοροδιαφυγής απ’ όπου κι αν προέρχεται και θέλουμε να συμβάλλουμε σε αυτό. Λέμε ΝΑΙ στη χρήση πιστωτικής κάρτας για την πληρωμή όλων ανεξαιρέτως των επαγγελματιών αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου