Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

0 Αντιδράσεις οπαδών του ΠΑΟΚ για την κάρτα φιλάθλου..!!

Οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ εξέδωσαν ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση της Πολιτείας για το μέτρο της κάρτα φιλάθλου. Οι οπαδοί του Δικεφάλου καλούν τον κόσμο της ομάδας να συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνδέσμων του ΠΑΟΚ:



"Οι Σύνδεσμοι Φίλων Π.Α.Ο.Κ. μετά από στενή παρακολούθηση των τελευταίων γεγονότων και των εξελίξεων σε σχέση με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που αφορά τους οπαδούς, την κάρτα φιλάθλου, αλλά και τη συνεχιζόμενη απαγόρευση οργανωμένων μετακινήσεων, επιλέγουμε να τοποθετηθούμε δημοσίως για να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας.


Εκεί που περιμέναμε μερικές κινήσεις αξιοκρατίας και ένα συνολικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τη στέγαση και τη λειτουργία των συνδέσμων, είδαμε τις πατροπαράδοτες αόριστες πολιτικές εξαγγελίες/αρλουμπολογίες και τα συνηθισμένα μέτρα καταστολής. Μέσα σε 2-3 μέρες, αρκετοί σύνδεσμοι του Π.Α.Ο.Κ, αλλά και άλλων ομάδων, που στεγάζονται στην επαρχία δέχτηκαν “φιλικές” επισκέψεις από την αστυνομία και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην αναστολή της λειτουργίας τους. Οι σύνδεσμοι που εδρεύουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αλλά βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας.

Ανά πάσα στιγμή, μπορεί να έρθει ένα περιπολικό που θα ζητήσει 1-2 χαρτιά και όταν διαπιστωθεί η έλλειψη τους τότε θα σφραγιστούν σύνδεσμοι με νόμιμα καταστατικά, ιστορία και χιλιάδες μέλη. Χαρτιά που η έκδοση τους απαιτεί χρόνο, συνεργασία με την ΠΑΕ, δικηγόρους και πάνω από όλα μία καθαρή εξήγηση για την όποια χρησιμότητα τους. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε βρεθεί και άλλες φορές στο παρελθόν σε δύσκολη θέση, απλά τώρα έχουμε να κάνουμε με μία αδίστακτη κυβέρνηση που μεθυσμένη από την διπλή εκλογική επιτυχία της νιώθει έτοιμη να ξεμπερδέψει μία και καλή με τους συνδέσμους αφού η συντριπτική πλειοψηφία της φοβισμένης κοινωνίας μοιάζει έτοιμη να δεχτεί τα πάντα.


Κάπως έτσι, είδαμε διθυράμβους από το σύνολο των ΜΜΕ σχετικά με την κάρτα φιλάθλου, το επίσημο φακέλωμα των οπαδών και τις προτροπές να τσακίσουν όσους διαφωνούν. Λες και σήμερα τα ελληνικά γήπεδα και τα εκδοτήρια εισιτηρίων έχουν την τεχνολογική υποδομή να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο, λες και υπάρχει λόγος να δίνεις τον ΑΜΚΑ ή το Ε9 ή το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων σου για να αγοράσεις ένα εισιτήριο, λες και δεν αρκεί το ονοματεπώνυμο και ο ΑΦΜ. Σας το λέμε από τώρα για να το ξέρετε: Εμείς πειραματόζωα, βολικοί συνεργάτες και ρουφιάνοι δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ.



Όσο για το αστείο μόνιμο επιχείρημα “αφού δεν κάνεις τίποτα παράνομο δεν υπάρχει λόγος να αντιδράς” είναι προφανές ότι απευθύνεται σε άτομα με μειωμένη αντίληψη που δεν έχουν πρόβλημα να βάλουν κάμερες μέσα στα σπίτια τους και στα αμάξια τους και για κάποιους άγνωστους λόγους θέλουν να ελέγχονται 24 ώρες το 24ωρο. Αν είναι έτσι να βγάλουμε και κάρτα ταβερνόβιου, μπαρόβιου, θεατρόφιλου, μουσικόφιλου και καπνιστή. Ακόμα και αν εξετάσουμε το θέμα από μία άλλη οπτική γωνία η χρησιμότητα του μέτρου δεν προκύπτει από πουθενά.



Υπόθεση: Μπαίνει το σωτήριο έτος 2016 και έχουμε όλοι κάρτα φιλάθλου με πλήρη στοιχεία, ακτινογραφίες θώρακα, φάκελο με τα σφραγίσματα στα δόντια μας κτλ. Θα μπορούμε να πηγαίνουμε σε όλα τα γήπεδα που παίζει ο Π.Α.Ο.Κ. εντός της ελληνικής επικράτειας, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; (στο σημείο αυτό ας προσέξει ιδιαίτερα η αριστερή κυβέρνηση γιατί όπως έδειξε στο πρόσφατο δημοψήφισμα δυσκολεύεται να κατανοήσει τη σημασία αυτών των 2 λέξεων) Δηλαδή, για ποιο λόγο να εμπλακούμε σε μία τέτοια διαδικασία όταν παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων, ακόμα και όταν μιλάμε για το διπλανό Καυτατζόγλειο; Δεν έχει μάθει ο κύριος Κοντονής ότι σε ΟΛΕΣ τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας; Αν θέλουν να ισχύσουν οι κανόνες της Ευρώπης τότε ας ισχύσουν σε όλα τα θέματα και όχι μόνο σε όσα τους βολεύουν.


Αντίπαλος μας στην υπεράσπιση του αυτονόητου δεν είναι μόνο η πολιτεία. Είναι και τα φερέφωνα της, δηλαδή τα αθλητικά ΜΜΕ που πουλάνε εκδούλευση σε τιμές ευκαιρίας και κυρίως τα μέσα που έχουν έδρα το χωριό της Θεσσαλονίκης. Είναι όσοι ανέδειξαν σε τεράστιο θέμα μία κροτίδα που έπεσε στην Τούμπα, μία κίνηση εντελώς ηλίθια και χωρίς κανένα νόημα, στο ματς με την ΑΕΚ, ενώ για μία ίδια κροτίδα στο ματς Ατρόμητος - Π.Α.Ο.Κ. δεν ακούστηκε τίποτα στην πόλη της Αθήνας. Είναι όσοι ζουν και επιβιώνουν από τον  ενώ επιμένουν να τον συσχετίζουν με ομάδες που βολοδέρνουν σε Β, Γ και Δ εθνική. Είναι οι θιασώτες του κωμικού 33-33-33. Είναι όσοι θέλουν να κρατήσουν τον Π.Α.Ο.Κ. στη μετριότητα και να τον έχουν μικρό για να χωράει στην τσέπη τους.


Αντίπαλος μας είναι και η δικαιοσύνη, αυτή που προφυλάκιζε με τρομερή ευκολία οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. με βασικό στοιχείο κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες που αναφερόταν σε περιστατικά που ποτέ δεν έγιναν, ενώ στην περίπτωση χοντρού εφοπλιστή-μεγαλοεπενδυτή δεν υπήρξε καμία προφυλάκιση, παρόλο που εκεί είχαμε τηλεφωνικές συνομιλίες και διαλόγους που μετατράπηκαν σε πράξεις. Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. να είναι σε εγρήγορση και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.


Σύνδεσμοι Φίλων Π.Α.Ο.Κ.".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου