Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

0 Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Όχι στη πληρωμή μέσω πιστωτικών καρτών


Ο κος Πατούλης αντιδρά λυσσαλέα, και ορθώς κάνει, στην πληρωμή των γιατρών με κάρτες. Το επιχείρημά του, ότι οι Τράπεζες αναγορεύονται σε Παντεπόπτες της ζωής των πολιτών, είναι σωστό. Γιατί όμως το περιορίζει στις ιατρικές συναλλαγές των πολιτών, αυτό ισχύει για ΟΛΕΣ τις συναλλαγές τους!
Πέραν αυτού, το μέτρο που αντιπροτείνει είναι χειρότερο από αυτό που πολεμάει: Θέλει την εφαρμογή της Κάρτας Υγείας αντί των Χρεωστικών/Πιστωτικών! Θέλει το Κράτος, και με πιθανές ηλεκτρονικές διαρροές οι Ασφαλιστικές Εταιρείες, αντί των Τραπεζών, να καταστούν οι Παντεπότες της ζωής μας; Όσον αφορά τις ηλεκτρονικές διαρροές ιατρικών δεδομένων των πολιτών, αυτές αυξάνονται δραματικά στην καρδία της τεχνολογίας την Αμερική το τελευταίο έτος, βλ. παλαιότερες αναρτήσεις του blog μας.


Άραγε κάνουν πως τσακώνονται για να προκύψει ως συμβιβαστική λύση κάτι χειρότερο;;;



Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Όχι στη πληρωμή μέσω πιστωτικών καρτών

Την θέση του υπέρ της πάταξης της φοροδιαφυγής, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε σχετική ανακοίνωση του, δηλώνοντας παράλληλα ότι τα μέτρα που θα ληφθούν, δεν θα πρέπει να εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των τραπεζών.

Ο ΙΣΑ επίσης, κάνει λόγο για την διασφάλιση διαφάνειας μέσω αυστηρών ελεγκτικών μηχανισμών και την τιμωρία των επίορκων γιατρών. Όμως ως προς το θέμα της πληρωμής των ιατρικών υπηρεσιών μέσω πιστωτικής κάρτας, ο Ιατρικός Σύλλογος την χαρακτηρίζει "μέτρο εντυπωσιασμού", που υπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ αναφέρει τα εξής:



"Ο ΙΣΑ είναι υπέρμαχος της πάταξης της φοροδιαφυγής όχι όμως με μέτρα που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των τραπεζιτών

Ο ΙΣΑ τονίζει για άλλη μια φορά ότι πάγια θέση του είναι η διασφάλιση της διαφάνειας μέσω αυστηρών ελεγκτικών μηχανισμών και η τιμωρία των επίορκων γιατρών. Για το λόγο αυτό ο ΙΣΑ έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για να παταχθεί η φοροδιαφυγή όπως το άνοιγμα των λογαριασμών και έλεγχος περιουσιολογίου όλων των Δημόσιων υπαλλήλων και επαγγελματιών καθώς και την καθιέρωση της ηλεκτρονικής συνταγής ως απαραίτητη προϋπόθεση για την διενέργεια εξετάσεων και χορήγηση των φαρμάκων στον ασθενή ακόμα και στα ΜΗΣΥΦΑ χωρίς την οποία να απαγορεύεται η χορήγηση φαρμάκων. Δια μέσου της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής συνταγής και της διασταύρωσης των στοιχείων μέσω των πληροφοριακών συστημάτων θα είναι δυνατή η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ωστόσο οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η πληρωμή της ιατρικής πράξης με πιστωτική κάρτα αποτελεί ένα μέτρο εντυπωσιασμού που το μόνο συμφέρον που υπηρετεί είναι των τραπεζιτών των οποίων τα συμφέροντα στηρίζουν όσοι υποστηρίζουν αυτό το μέτρο. Είναι προφανές ότι όποιος θέλει να αποκρύψει τη συναλλαγή θα χρησιμοποιήσει άλλους τρόπους. Ενώ επιβαρύνει το κόστος των ιατρείων, με την προμήθεια 2% που καταβάλλεται στην τράπεζα, την συνδρομή που απαιτείται για κάποιες κάρτες και την αγορά του μηχανήματος.

Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης η διαφάνεια διασφαλίζεται με την Κάρτα Υγείας του ασθενή -που ζητά εδώ και χρόνια ο ΙΣΑ.Στην Κάρτα Υγείας θα είναι καταγεγραμμένα όλα τα στοιχεία που αφορούν το ιστορικό του ασθενή, τις ιατρικές επισκέψεις τη συνταγογράφηση κτλ και αποτελεί το σημαντικότερο και αποτελεσματικότερο εργαλείο έλεγχου.

Ο ΙΣΑ είναι υπέρμαχος της πάταξης της φοροδιαφυγής όχι όμως με μέτρα που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των τραπεζιτών".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου