Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

0 Μέχρι και το Ινστιτούτο Καταναλωτών τα χώνει για την Κάρτα του Πολίτη

Το σχόλιο προ του άρθρου είναι από το HΓΓΙΚΕΝ και συμφωνούμε 100%:

Θα το επαναλάβουμε κουραστικά:

δημιούργησαν το «πρόβλημα» για να μας επιβάλλουν την «λύση»…

Θα πάνε από εκεί που ήρθανε όμως!

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ…

…κι ας είμαστε εξουθενωμένοι και ολιγόπιστοι για να το πιστέψουμε…
Προετοιμάζει ο Π. Κουρουμπλής ΝΕΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ, ΝΕΑ «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ»
Όχι στην Ηλεκτρονική Σκλαβιά,
Όχι στον Χαφιέ του Καταναλωτή.

Μετά από δύο ηχηρά ΟΧΙ στην «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» από τις δημόσιες διαβουλεύσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την φέρνει ξανά στο προσκήνιο ο Π. Κουρουμπλής.

Ο οποίος, τώρα φαίνεται να ξεχνά την λαϊκή βούληση, εξευτελίζοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς, έχοντας την πρόθεση να δρομολογήσει την υλοποίηση της Κάρτας φακελώματος των πολιτών – καταναλωτών και που την έχουμε αρνηθεί δημόσια και αδιαπραγμάτευτα.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η προστασία της ζωής και της περιουσίας των καταναλωτών – πολιτών, αλλά και των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας, είναι υψίστης σημασίας για το ΙΝΚΑ, για αυτό λέμε ΟΧΙ στη κάρτα ξεγυμνώματος του πολίτη και στην αριθμοποίηση του προσώπου.


Μας λένε ότι θα περιέχει τον αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ για να διευκολύνει την καθημερινή επαφή με το κράτος, αναβαθμίζοντας τον δημόσιο τομέα, καταπολεμώντας την γραφειοκρατία που απορροφά το 6% του ΑΕΠ.

Δεν μας λένε όμως πόσο θα κοστίσει η έκδοση και η συντήρηση αυτής της κάρτας, που θα εκτοξεύσει το χρέος και το ΑΕΠ (οι επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ δεν είναι για κάρτες). Ας μην ξεχνάμε στην Αγγλία, για οικονομικούς λόγους απέρριψαν την αντίστοιχη κάρτα.

Δεν μας λένε τίποτα για την ανάπτυξη, για το πώς θα καταπολεμήσουν την ανεργία, την φτώχεια, τις αυτοκτονίες, την μετανάστευση των Ελλήνων αλλά και για την μείωση της φορολογικής ληστείας, δηλαδή τα ουσιαστικά μας προβλήματα.

Η γραφειοκρατία και η φοροδιαφυγή δεν καταπολεμείται με μία νέα κάρτα-ταυτότητα, αλλά με τρόπους που το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει, άλλωστε οι φοροφυγάδες τους είναι γνωστοί και δεν κάνουν τίποτα (λίστα Λαγκάρντ κλπ).

Τα αβάσιμα επιχειρήματα του Π. Κουρουμπλή δήθεν για το καλό μας, είναι κουκούλες και προσχήματα, που εφαρμόζουν το φακέλωμα των πολιτών ακόμα και στα νεογέννητα, καταπατώντας το Ελληνικό Σύνταγμα που ορκίσθηκε σε αυτό, αλλά και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ είναι προσωπικά ατομικά δεδομένα, για συγκεκριμένες προσωπικές δραστηριότητες του κάθε πολίτη και σε καμία περίπτωση δεν δίνονται για ταυτοποίηση του, όπως ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας.

Η σημερινή ταυτότητά μας είναι πλήρες έγγραφο

δεν χρειαζόμαστε άλλη, ούτε καμία ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ.




Το Γραφείο Τύπου του ΙΝΚΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου