Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

0 Μας “πηδάνε” με χαμόγελο και απαιτούν ευγνωμοσύνη.

Ακούς τον κρατικό σκάι, την ΕΡΤ1 δηλ. και πάει η ψυχή σου στη θέση της. Σε ενημερώνουν με χαμόγελο,ότι θα σου κόψουν τη σύνταξη αλλά είναι τόσα πολλά τα αντίμετρα, που τα βάζεις με τον εαυτό σου γιατί αντιδρούσες και έκανες άδικη κριτική στην κυβέρνηση.


Μπορεί να σου λείπει το φαΐ, να μην μπορείς να πληρώσεις ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, εφορίες, τράπεζες και να σου παίρνουν το σπίτι, αλλά θα έχεις χάπια χωρίς συμμετοχή. Τι αρρώστια τώρα είναι αυτή, που η μηνιαία συμμετοχή σε φάρμακα απαιτεί 100-200 ή 300 € και πόσοι είναι οι συγκεκριμένοι ασθενείς, που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να έχουν δωρεάν τα φάρμακα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Αλλά να σου έχει κατακρεουργήσει ήδη τις συντάξεις, να στις ξανακόβει πάλι από 01/01/19 με πρόβλεψη να κόβονται αυτομάτως μέχρι το 2060 αν δεν πιάνονται τα πλεονάσματα, να σου “γ@μ@ει” τη ζωή και να σου πουλάει εκδούλευση με τα φάρμακα που θα έπρεπε να χορηγούνται χωρίς συμμετοχή σε όλους, ενώ ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυξήσει την εισφορά περίθαλψης κατά 2% στις κύριες συντάξεις και από 0% σε 6% στις επικουρικές, που σημαίνει ότι σου μείωσε επιπλέον τη σύνταξη και έχεις πληρώσει και πληρώνεις ως συνταξιούχος χιλιάδες φορές το φάρμακο που μπορεί να χρειαστείς, καταντάει χυδαιότητα.

Όταν βλέπουν, όμως, ότι πάνω από το 1/3 των συνταξιούχων ελπίζει ακόμα ότι μπορεί να μην του κόψουν τη σύνταξη, έτσι θα μας ξετινάζουν. Με χαμόγελο και θα απαιτούν να τους ευγνωμονούμε κιόλας.







Τάσος Μαυρόπουλος
iskra.gr
odosdrachmis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου