Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

0 Παρουσίασαν τον Τρίτο Ναό! Ο Νετανιάχου έδωσε εντολή για συσκέψεις στο νέο «σούπερ υπόγειο καταφύγιο» στην Ιερουσαλήμ




O πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μ.Νετανιάχου αποφάσισε όλες οι συσκέψεις του Συμβουλίου Ασφαλείας να μεταφερθούν σε νέο υπόγειο καταφύγιο στην Ιερουσαλήμ δίνοντας σήμα για ραγδαίες εξελίξεις.





Το Συμβούλιο του Ισραήλ με όλους τους ανώτατους αξιωματούχους του Στρατού, των Υπηρεσιών Πληροφοριών θα λαμβάνουν πλέον χώρα σε ένα νέο, ειδικά κατασκευασμένο υπόγειο «super bunker» για το κοντινό μέλλον.
Συνήθως μέχρι τώρα, όλες οι συσκέψεις Ασφαλείας λάμβαναν χώρα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ.
Πλέον αυτό δεν ισχύει.
Ο Μ.Νετανιάχου δίνει πλέον πολεμικό τόνο και προφανώς μαζί με την δημόσια αποκάλυψη σήμερα για επιχειρήσεις των F-35 Adir, το Ισραήλ μεταπίπει σταδιακά σε εμπόλεμο κατάσταση με το Ιράν. Αρα πολύ σύντομα θα έχουμε επιχειρήσεις είτε στην Συρία είτε αλλού με φόβους ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης.
Η απόφαση ήταν του Μ.Νετανιάχου μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.
Ομως σήμερα δεν ήταν η μόνη σημαντική είδηση για την Μέση Ανατολή.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ, ο πρέσβης δηλαδή David Friedman, έλαβε μια φωτογραφία της Ιερουσαλήμ όπως αυτή θα διαμορφωθεί με τον Τρίτο Ναό.
Εχει αντικατασταθεί δηλαδή στη νέα φωτογραφία που δόθηκε, το Μουσουλμανικό τέμενος του Αλ-Ακσά από μια άποψη του Εβραικού Ναού στο συγκρότημα του Όρους του Ναού
Ο Friedman επισκέφτηκε το Αρχηγείο του Bnei Brak στην Οργάνωση Achiya όταν ένα μέλος της ομάδας του παρέδωσε τη μεγάλη φωτογραφία.
Αργότερα οι ΗΠΑ προσπάθησαν να δικαιολογηθούν.
«Ο πρέσβης Friedman δεν γνώριζε την εικόνα που ξεπρόβαλε μπροστά του όταν αυτή τραβήχτηκε.
Ηταν βαθύτατα απογοητευμένος που ο καθένας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την επίσκεψη του στο Bnei Brak για να δημιουργήσει αιτία αντιπαράθεσης.
«Η αμερικανική πολιτική είναι απολύτως ξεκάθαρη:
«Υποστηρίζουμε το status quo στο Haram al-Sharif/Ορος Ναού.”
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ απαίτησε απολογία από την Achiya «για το γεγονός πως επέτρεψε ένας εργαζόμενος να παρουσιάσει την επίμαχη εικόνα στον πρέσβη».
Η οργάνωση Achiya απολογήθηκε από «τα βάθη της καρδιάς της» για το περιστατικό λέγοντας πως πρόκειται για «φθηνή πολιτική πράξη ενός υπαλλήλου»….
«Η Achiya απολογείται στον αμερικανό πρέσβη στο Ισραήλ, David Friedman, και στην Αμερικανική πρεσβεία του Ισραήλ.
«Ενας υπάλληλος της οργάνωσης Achiya παρέδωσε στον πρέσβη μια φωτογραφία που δεν είχε εγκριθεί από την Achiya,την πρεσβεία ή τον Πρέσβη».
Ομως ο αμερικανός πρέσβης πόζαρε χαμογελαστός.
«Οι συμμετέχοντες μπορούσαν να δουν πόσο ενθουσιασμένο ήταν το πρόσωπο του» λένε αυτόπτες μάρτυρες γεγονός που αποτυπώθηκε στην φωτογραφία.
Εδώ και χρόνια, οι Εβραίοι ομιλούν για την ανέγερση του Τρίτου Ναού , πάνω/δίπλα στο Μουσουλμανικό Τέμενος Αλ Ακτσά , κάτι το οποίο θα πυροδοτήσει έναν ακόμη πόλεμο τον αποκαλούμενο Ισλαμικό ιερό πόλεμο ( τζιχάντ).
Το Ινστιτούτο του Ναού», θέλει να τον κτίσει στο σημείο όπου βρισκόταν πριν από χιλιάδες χρόνια ο πρώτος (Ναός του Σολομώντα) και ο δεύτερος εβραϊκός Ναός, πριν αυτοί καταστραφούν από τους Βαβυλώνιους και τους Ρωμαίους αντίστοιχα.
Η τοποθεσία αυτή ονομάζεται Όρος του Ναού ή Χαράμ αλ-Σαρίφ.
Υπήρξε θέατρο πολλών πολέμων από την εποχή των σταυροφοριών μέχρι τη δεύτερη Παλαιστινιακή Ιντιφάντα.
Σήμερα, εκεί βρίσκονται δύο από τα πιο σημαντικά μνημεία του Ισλάμ, ο Θόλος του Βράχου και το Τέμενος Αλ-Ακσά.
Το Όρος του Ναού, εκτός από κορυφαίος ιερός τόπος για Εβραίους και Μουσουλμάνους, θεωρείται και εθνικό σύμβολο για κάποιους Ισραηλινούς και πολλούς Παλαιστίνιους.
Έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια από τότε που το Όρος του Ναού βρισκόταν σε εβραϊκά χέρια. Αντί αυτού οι Εβραίοι χρησιμοποιούν ως χώρο προσευχής το Δυτικό Τείχος, το τελευταίο απομεινάρι του αρχαίου Ναού. Ακόμη και αφού το Ισραήλ κατέλαβε τον έλεγχο της περιοχής μαζί με τη Δυτική Όχθη το 1967, η χώρα αποφάσισε να αφήσει το ιερό προσκύνημα υπό τον έλεγχο της Ιορδανίας, φοβούμενη μην πυροδοτήσει έναν ακόμη μεγαλύτερο θρησκευτικό πόλεμο.
Σήμερα, η τοποθεσία προορίζεται κυρίως για το μουσουλμανικό κοινό. Τις λίγες ώρες που ανοίγει τις καθημερινές για το ευρύ κοινό, οι μη Μουσουλμάνοι απαγορεύεται να προσευχηθούν ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα πυροδότησης θρησκευτικών ταραχών.
Οι ορθόδοξοι Εβραίοι πηγαίνουν με αστυνομική συνοδεία και αν κάποιος προσευχηθεί συλλαμβάνεται αμέσως. Τη δεκαετία του ’80 οι Ισραηλινές Αρχές συνέλαβαν μια ομάδα Εβραίων εξτρεμιστών που σχεδίαζαν να ανατινάξουν το Τέμενος Αλ-Ακσά και να καταλάβουν με βία το Όρος του Ναού.
Όλοι οι ορθόδοξοι, Έλληνες, Ρώσοι , Βούλγαροι , Αρμένιοι κά. γνωρίζουμε ότι η κατασκευή του αποκαλούμενου Τρίτου Ναού του Σολομώντα αποτελεί την «επιτομή» των μελλούμενων γεγονότων για όλη την ανθρωπότητα και όλον τον πλανήτη.
Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου ήταν αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του εβραϊκού κράτους από τις ΗΠΑ.
Ομως προβοκάτσια ή όχι η παρουσίαση του έργου, αποκαλύφθηκε το επόμενο στάδιο αντιπαράθεσης στην Μέση Ανατολή. Είναι πλέον δεδομένο πως το Ισραήλ επί Ν.Τραμπ ετοιμάζεται να λύσει οριστικά όλα τα εκκρεμή ζητήματα με τους Μουσουλμάνους τριγύρω του…


πηγή: yiorgosthalassis.blogspot.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου