Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

1 Υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ…!

«Γι' αυτό το κράτος που γενά τα ξέστρωτα γαϊδούρια, σικτίρ στα χρόνια τα παλιά,
σικτίρ και στα καινούργια!
Δυστυχία σου Ελλάς, με τα τα τέκνα που γεννάς. Ω Ελλάς σπουδαία χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα!». 
(Γ. Σουρής)

Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη ξέρουμε, ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται σε πρωτοφανή σύγχυση, χάος, φόβο και απορία και ότι βαδίζει προς την καταστροφή!
Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί το επόμενο λεπτό…

Η Βία, το Έγκλημα, η Διαφθορά, τα Ναρκωτικά, τα Τυχερά Παιχνίδια κ.α. είναι τμήμα της καθημερινής μας ζωής. Όλες οι χώρες είναι «υπερ-χρεωμένες».


Η ανθρωπότητα μοιάζει πολύ με την πανίσχυρη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, πριν από την κατάρρευσή της. Ο Ιστορικός Γίββων προσδιόρισε πέντε κύριες αιτίες, που την οδήγησαν στην παρακμή και την κατάρρευσή της:


1. Η ραγδαία αύξηση των διαζυγίων και η υποτίμηση της αξίας της οικογένειας.
2. Η αύξηση των φόρων και της υπερβολικής και παράλογης κατανάλωσης.
3. το ογκούμενο ρεύμα για παράλογες απολαύσεις.
4. ο πολεμικός εξοπλισμός, ενώ ο πραγματικός εχθρός ήταν εσωτερικός, μέσα στα σύνορά τους, στην καρδιά της Αυτοκρατορίας, με την ηθική αποσύνθεση και σαπίλα των ανθρώπων.
5. Η παρακμή της θρησκείας και το ξεθώριασμα της πίστης. Η θρησκεία έγινε ρουτίνα, αποπροσανατόλιζε τον κόσμο και τον άφηνε να ζει χωρίς πνευματικό οδηγό.


Μικροί και μεγάλοι ξέρουμε το σλόγκαν: «Πίστευε και μη ερεύνα…». Γιατί αν ερευνήσεις, θα μάθεις την αλήθεια και η αλήθεια θα σε απελευθερώσει!


Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ είναι γνωστή σε όλους μας. Σ’ όλες τις χώρες υπάρχει αναστάτωση, φόβος και κατάθλιψη.


Για να αντιμετωπισθεί ο φόβος από την κρίση αυτή γίνονται έρευνες στο «πειραματόζωο» Ελλάς. Άλλωστε υπήρχε ο «έντιμος…» σκλαβωμένος βίος....


«Θα τους πάρουμε κομμάτι – κομμάτι την Ελλάδα…». Οι «μεγάλοι – ειδικοί» το αποφάσισαν. Επίθεση με οικονομικό πόλεμο. Άρα είμαστε υπό ΚΑΤΟΧΗΝ – υπό ΚΑΤΑΛΗΨΗ: «ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑ ΗΛΘΑΝ»!


Μετά ενώ η κατάθλιψη υπήρχε σε λίγους, τώρα είμαστε μια κοινωνία με κατάθλιψη, αφού η χώρα μας είναι υπό κατάληψη.


Ψάχνουν για ΦΑΡΜΑΚΟ… Και η ΘΕΡΑΠΕΙΑ θα γίνει ή θα οδηγηθούμε στην καταστροφή μας;
Εμείς ως Έθνος «σπείραμε πολύ στις επιθυμίες μας» και επομένως «θερίζουμε ανάλογα πολύ» (Γαλάτας 6:7).


Αυτός είναι ένας πνευματικός νόμος που τον έβαλε ο Σοφός Δημιουργός, ανεξάρτητα αν πιστεύουμε ή όχι σ’ Αυτόν.


Όλοι σπείραμε… «ο αναμάρτητος ημών πρώτος βαλέτω λίθον». Και οι «βουλευτές / βολευτές», όνομα και πράγμα…, έκαναν τη «δουλειά» τους!


Ο άνθρωπος έχασε την ελπίδα, την ειρήνη και την ομορφιά που ο Θεός του χάρισε και έγινε νευρωτικός, αγχώδης, χωρίς η επιστήμη και η τεχνολογία να μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματά του…, παρ’ όλες τις προσπάθειές του.


Η ρίζα που προκάλεσε την κρίση είναι η καρδιά μας.


Είναι η πλεονεξία η φιλαργυρία, δηλαδή ΕΓΩ, ΕΜΕΙΣ, ΕΜΕΝΑ, ο ΕΑΥΤΟΣ μου, να πάρουμε όλο και περισσότερα, λες και θα τα πάρουμε μαζί μας…


Και όπως τότε ο Θεός γκρέμισε τον πύργο της Βαβέλ για την αλαζονεία των ανθρώπων, τώρα γκρεμίζει τον πύργο του ΜΑΜΩΝΑ, του ΥΠΕΡ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ, στον δυτικό κόσμο.


Μας έχει προειδοποιήσει δύο φορές ότι η πλεονεξία είναι ειδωλολατρία και αν δεν την αποφύγουμε, θα έλθει η κρίση του Θεού «στους υιούς της απειθείας» (Εφεσίους 5:5,6 & Κολοσσαείς 3:5,6).


Εμείς θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη μόνο σ’ ότι βλέπουμε λάθος, αλλά ο Δίκαιος Θεός έχει κανόνες για την τιμωρία του κακού, αλλά και για την ανταμοιβή του καλού.


Επομένως, τώρα ο Θεός αποδίδει Δικαιοσύνη για την αλαζονεία και την πλεονεξία του ανθρώπου, που έχει προκαλέσει τόσες συμφορές στον συνάνθρωπό του.


Εκείνος είναι η Δικαιοσύνη και σ’ εμάς η αισχύνη…


Μας διαφεύγει ότι υπάρχει ένα βιβλίο που είναι γεμάτο από πρακτικές – σοφές συμβουλές, για την καθημερινή μας ζωή.


Στις Παροιμίες λοιπόν διαβάζουμε: «Εκείνος που δανείζεται, γίνεται ΔΟΥΛΟΣ του δανειστή» (Κεφ. 22:β). Αποφάσισαν λοιπόν να μας υποδουλώσουν. Αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει ο ΚΥΡΙΟΣ ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ!


Η χριστιανική πίστη ως τρόπος ζωής μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο και στον 21ο αιώνα! 


Υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ! Και την «προσμένουμε»… Αρκεί εμείς να μετανοήσουμε, ειλικρινά.


Τότε ο Κύριος θα μας ελευθερώσει, γιατί μας υπόσχεται: «…Εάν ο λαός Μου στον οποίον εκλήθη το όνομά Μου, ταπεινωθεί και προσευχηθεί και εκζητήσει το πρόσωπό Μου και επιστρέψουν από τους πονηρούς δρόμους τους, τότε ΕΓΩ θα τους ακούσω και θα τους συγχωρήσω την αμαρτία τους και θα θεραπεύσω τη γη τους…» (Β’ Χρονικών 7:15).


Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Όλοι, μας πρόδωσαν… 
Ας θυμηθούμε τον «προφητικό» λόγο του Αδαμάντιου Κοραή: «Μόνο το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ μπορεί να σώσει το Έθνος μας», πριν είναι αργά… για όλους μας! 


Μόνο ΕΚΕΙΝΟΣ είναι πιστός στις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ Του. Οι καιροί ου μενετοί.


Τ.Κ., Σμχος ε.α.

1 σχόλια:

Sun είπε...

Ακριβώς!!! Όλα αυτα τα περνάμε επειδή φύγαμε απο την αγκαλιά του Θεού. Φύγαμε απο τη ζεστασιά και την ασφάλειά του.... Ο μόνος τρόπος είναι να γίνουμε πάλι χαρούμενοι, είναι να γυρίσουμε κοντά του. Ο Θεός δεν μαλώνει... Περιμένει υπομονετικά την επιστροφή μας με ανοχτή την αγκαλιά του...
Ενα μόνο βήμα να κάνουμε, τα πάντα θα αλλάξουν γύρω μας προς το καλύτερο. Κι εμείς τι χαζοί που είμαστε, τα κάνουμε όλα τοσο δύσκολα και μπερδεμένα και νομίζουμε πως δεν υπάρχει διέξοδο!!

Δημοσίευση σχολίου