Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

0 Διάχυτο κλίμα ανθελληνισμού στην Αλβανία: 4.000 απόγονοι των εγκληματιών πολέμου και συνεργατών των Ναζί πραγματοποίησαν “συγκέντρωση μνήμης” στα ελληνοαλβανικά σύνορα.


Σε νέες προκλητικές ενέργειες κατά της Ελλάδας προχώρησαν οι Αλβανοτσάμηδες υπό την ανοχή της αλβανικής κυβέρνησης.

Περίπου 4.000 απόγονοι των εγκληματιών πολέμου και συνεργατών των Ναζί πραγματοποίησαν “συγκέντρωση μνήμης” στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο ύψος του τελωνείου Μαυροματίου Θεσπρωτίας.

Mε κεντρικό αίτημα τον "επαναπατρισμό" τους και την "επιστροφή" περιουσιών από το ελληνικό κράτος.

Ταυτόχρονα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει θεωρίες περί “γενοκτονίας”, η προπαγάνδα τους διακινεί ισχυρισμούς περί δήθεν ύπαρξης ομαδικού τάφου Τσάμηδων εντός του αλβανικού εδάφους και συγκεκριμένα μεταξύ των χωριών Μουρσί και Τζάρα, που κατοικούνται από Ελληνες μειονοτικούς.

Την ίδια ώρα βέβαια αποκρύπτουν, πως οι Τσάμηδες εγκατέλειψαν το ελληνικό έδαφος ως «εγκληματίες πολέμου» αφού συνεργάστηκαν κατά του ελληνικού πληθυσμού με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς κατακτητές.

Οι ομογενείς των δύο αυτών κοινοτήτων, σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό S. Berisha όχι μόνο διαψεύδουν την ύπαρξη τέτοιου τάφου στην περιοχή τους, αλλά καταγγέλλουν ότι επιχειρείται η δημιουργία τεχνητού και αδικαιολόγητου μίσους και προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχθούν τέτοια πρόκληση στα χωριά τους.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες και στο πλαίσιο της “Εβδομάδας Τσαμουριάς”, οι κεντρικοί δρόμοι των Τιράνων έχουν γεμίσει με πανό που αναγράφουν το σύνθημα «Αγαπώ την Τσαμουριά».

Η πρωτοβουλία ανήκει στο κόμμα των Τσάμηδων «PDIU», που είναι εταίρος στην κυβέρνηση Μπερίσα που ουσιαστικά στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που στόχο δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ελληνική μειονότητα στη χώρα.

Οι εκδηλώσεις για την «Εβδομάδα Τσαμουριάς» έγιναν με την άδεια του προσκείμενου στο κυβερνών κόμμα δημάρχου, 

ενώ καταγράφηκαν και νέες δολοφονικές επιθέσεις κατά των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου από φασιστικά στοιχεία της γείτονος.

Πηγή: strategyreports.wordpress

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου