Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

0 Ο σιωνιστής Ρώσος πρέσβης στο Παρίσι, Αλεξάντρ ΟΡΛΟΦ, προεξοφλεί παραίτηση του Σύρου προέδρου Άσαντ!!!


ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ..

Συρία: Ο ρώσος πρέσβης στη Γαλλία αναφέρεται στο ενδεχόμενο αποχώρησης του προέδρου Άσαντ. Ακόμη ένας σύρος στρατηγός αποσκίρτησε στην Τουρκία

Ο ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία, Αλεξάντρ ** Ορλόφ δήλωσε σήμερα ότι είναι «δύσκολο να φανταστεί κανείς» ότι ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία, ενώ εκτίμησε ότι θα πρέπει να οργανωθεί η αποχώρησή του «με πολιτισμένο τρόπο», όπως έγινε στην Υεμένη.


«Είναι αλήθεια πως είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι (ο Άσαντ) θα παραμείνει. 
Θα αποχωρήσει και πιστεύω ότι το κατανοεί και ο ίδιος, αλλά αυτό θα πρέπει να οργανωθεί με πολιτισμένο τρόπο, όπως έγινε στην Υεμένη για παράδειγμα», δήλωσε ο Ορλόφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien.

«Αντίθετα με τη Λιβύη, όπου ο (Μουάμαρ) Καντάφι ήταν ένας άνδρας μόνος του, στη Συρία το καθεστώς του κόμματος Μπάαθ υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Με ή χωρίς τον Άσαντ το καθεστώς θα διατηρηθεί», εκτίμησε ο ρώσος πρεσβευτής.

Ο Ορλόφ, που έχει αναφερθεί στην πιθανότητα αποχώρησης του Άσαντ και σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας, η οποία επιμένει ότι η τύχη του Άσαντ δεν μπορεί να καθοριστεί παρά από τον ίδιο τον συριακό λαό, χωρίς ξένη επέμβαση.

«Ο συριακός λαός είναι αυτός που πρέπει να αποφασίσει το μέλλον του», υπογράμμισε ο Ορλόφ επισημαίνοντας ότι «υπάρχει μια εσωτερική αντιπολίτευση έτοιμη να διαπραγματευτεί με τον πρόεδρο».

«Το γεγονός ότι το τελικό ανακοινωθέν (της συνόδου) της Γενεύης στις 30 Ιουνίου έγινε δεκτό από τον Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος έχει ήδη ορίσει τον εκπρόσωπό του για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις με τους αντιπολιτευόμενους, δείχνει ότι στο εσωτερικό ο πρόεδρος αποδέχεται την ιδέα ότι μπορεί να αποχωρήσει», κατέληξε ο Ορλόφ.

Στο μεταξύ ένας ακόμη σύρος στρατηγός διέσχισε τα σύνορα και κατέφυγε στην Τουρκία στη διάρκεια της νύκτας, ανεβάζοντας σε 25 τον αριθμό των σύρων αξιωματικών που έχουν αποσκιρτήσει στη γειτονική χώρα, όπως δήλωσε σήμερα ένας διπλωμάτης του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ε.Μ.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ

Πηγή: tsoutsouneros.arvanitis.eu

**  Βρε τί μου θύμισε ο Ορλόφ..;; 
Μία άλλη σφαγή, το 1770, που και τότε μας "έσωζαν" οι ρώσοι "σωτήρες".. Η ιστορία επαναλαμβάνεται... 
"Οι.. Ρώσοι είναι φίλοι μας" (;;) :

Οι ρωσικοί αντιπερισπασμοί στο Αιγαίο και οι Έλληνες: Τα Ορλωφικά (1770). Όλες οι "ελπίδες"... στο "ξανθό γένος".

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου