Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

11 Η Amstel έχει τη δική μας ιστορία! [Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΑΕΙ ΦΟΥΛ]

Η προπαγανδιστική διαφήμιση της Amstel και φυσικά δεν είναι Ελληνική, αλλά Ολλανδική.
Ήταν η πρώτη μπύρα που έσπασε το μονοπώλιο της Fix τη δεκαετία του '60.
Όμως, το γεγονός ότι έχει πάνω από μισό αιώνα παρουσία στη χώρα μας, δεν την καθιστά ελληνική.
Άρχισαν να φοβούνται τις αμιγώς Ελληνικές μπύρες [FIX, Βεργίνα, Νέδα, κ.α.] προσπαθούν να μας αποδείξουν ότι είναι Ελληνική και αυτή για να την καταναλώνουμε.



Φαίνεται πως οι Έλληνες αρχίζουν να ξυπνάνε σιγά - σιγά ...

11 σχόλια:

ANTREAS Μ. είπε...

Kαλημερα, αν και δεν μου αρεσε η διαφημιση θεωρω οτι πλακα εκαναν ..διοτι ποιος δεν ξερει τον περιφημο ποταμο αμστελ στην ολλανδια ? μου κανει ομως εντυπωση που δεν σχολιαζετε την ελληνικη καλιεργεια κριθαριου, γιατι αληθεια ?

antonis makarez είπε...

Kαλησπερα σας σας ευχαριτσω καταρχην για το βημα, κατα δευτερον γιατι δεν παραθετε και στοιχεια σχετικα με το κριθαρι ..π.χ. οτι καποιες ζυθοποιιες, οπως η αθηναικη, εχουν ξεκινησει την συμβολαιακη καλιεργεια χρησιμοποιωντας κριθαρι για παραγωγη της μπυρας τους δινοντας και νεες θεσεις; εργασιες στην πολυπαθη υπαιθρο ?

Pantelis Baykop. είπε...

οταν μια εταιρεια επενδυει τετοιυς καιρους πραγματικα την ενδιαφερει η ελλαδα διοτι αλλιως θα ηταν σαν τους αλλους που μεταφερουν τις εδρες αλλους. Με αφορμη το σχολιο παραπανω της αρισταιας οταν μια εταιρεια εχει 4 εργοστασια χιλιαδες υπαλληλους και προμηθευτες ειναι κοντα 50 χρονια στην χωρα μας..συζηταμε αν τυχον ειναι ελληνικη ? ντροπη μας

ANTREAS Μ. είπε...

Καλησπερα σας, η γνώμη μου σχετικά με το παραπανω ποστ μου δημιουργει μια ερωτηση, πως ονομάζετε ένα προϊόν ολλανδικό, για παράδειγμα την μπύρα, όταν φτιάχνετε από ελληνικό κριθάρι ? τι λέτε ?

ANTREAS Μ. είπε...

καλησπέρα σας, ειναι περίεργοι οι καιροι και χρειαζεται ηρεμια και ψυχραιμια,. Τα θετικά στοιχεια , τη στιγμή που το κράτος "διώχνει" με το φοροεισπρακτικό του σύστημα εταιρίες όπως η 3-Ε (Βουλγαρία) όπου με τη σειρά τους διώχνουν κόσμο . Εν τέλει δεν θέλω να πάρω το μέρος της Αθηναϊκης Ζυθοποιίας αλλά κάθε εταιρίας που χρειάζεται αυτό το κράτος , (είτε λέγεται ΑΓΕΤ Ηρακλής , ειτε Alusystem , είτε Unilever) ελπίζοντας πως αν μέσα στη κρίση μπορεί να υπάρχει ένας τομέας που δίνει δουλεία μέσω των παραπάνω εταιριών ας τις αφήσουμε να το κάνουν , στηρίζοντας τις. Διαφωνείτε ?

Pantelis Baykop. είπε...

Αντι να προτεινετε στους επιχειρηματιες της αρπαχτης να δουν πως στηριζουν την ελληνικη οικονομια εταρειες σαν την αμστελ τους συμπαρεστεκοσταστε κιολας. Πληρωνε κανεις εφορια απο δαφτους ? το προσωπικο ? η μηπως προσεχαν το περιβαλλον (ασωπος) ?

Pantelis Baykop. είπε...

οι ελληνοποιηση και η ελληνοποιηση εχουν διαφορα. Ειδαμε και βλεπουμε πως παλευουν οι τοπικοι αεριτζηδες μην χασουν το υπερογκο κερδος τους με τις πατατες τα λαδια και το ρυζιο χωρις μεσαζοντες. Το περιεργο ειναι οτι η μπαλα παιρνει εταιρειες που ονομαζονται ξενες αλλα στηριζουν πολλα χρονια την ελληνικο οικονομια με επενδυσεις και νεες θεσεις εργασιας οπως η αθηναικη η κοκακολα η νεστλε και αλλες . Δεν ειναι λαθος αυτο ?

ANTREAS Μ. είπε...

καλησπερα το νομισμα εχει δυο οψεις οποτε ρωτω, η λεξη μπυρα στην ελλαδα τον τελευταιο καιρο μεταφραστηκε με καταλογους τι να πινουμε και τι οχι με επιθεσεις του στυλ τα λεφτα μας πανε στο εξωτερικο κλπ. Δεν μπλεκω με κανεναν για το τι ειναι ελληνικο η οχι, ο καθεις εχει την αποψη του, ειναι ντροπη ομως να λεμε μια μπυρα με ελληνικο κριθαρι απο ελληνες αγροτες ολλανδικη. Διαφωνειτε ?

giorgos papagian. είπε...

Η αληθεια ειναι οτι εχουν φαγωθει με την αθηναικη αλλα και τις αλλες εταιρειες τουλαχιστον η αθηναικη εχει και τρια με τεσσερα εργοστασια και χρησιμοποιει και ελληνικες πρωτες υλες δινοντας δουλεια σε ελληνες αγροτες..μπραβο της παντως που συνεχιζει τις επενδυσεις, εννοειται οτι συμφωνω μαζι σου ανωνυμε

giorgos papagian. είπε...

καλησπερα σας μανο συμφωνω απλα εχει δημιουργηθει ενας πανικος στα ραφια και στο μυαλο μας για το τι ειναι ελληνικο και τι οχι. Εγω ρωτω απλα όταν μια εταιρεία ακύρωσε την αναμετάδοση των προγραμματισμένων τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων των προϊόντων της προσφέροντας τα κονδύλια της αντίστοιχης διαφημιστικής δαπάνης στους πυροπαθείς των πληγεισών περιοχών το 2007. Έδωσε νερό, δώρισε πυροσβεστικά οχήματα, έδωσε 500.000 ευρώ στον τηλεμαραθωνιο και άλλα πολλά. Κάνει συνεχώς επενδύσεις στην Ελλάδα με εργοστάσια και όχι μακετo όπως έλεγαν κάποιοι ..λοιπόν είναι δυνατόν να μην είναι Ελληνική ?

Unknown είπε...

επειδη κανει επενδεισης σημενει οτει ειναι ελληνικη

Δημοσίευση σχολίου