Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

0 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ


Είναι σαφές και κοινά αποδεκτό ότι τελούμε υπό κράτος δικτατορίας και όχι μόνο, αφού πολλά χαρακτηριστικά της Κατοχής διαποτίζουν την καθημερινότητα μας.

Είναι επίσης σαφές ότι εν συνόλω ο Ελληνικός Λαός επιζητεί να επέλθει η ανατροπή του καθεστώτος αυτού και να ακολουθήσει η Δημοκρατία.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι επίσης σε μία ικανή πλειοψηφία οι συμΠολίτες μας αναστενάζοντας εύχονται «αχ, ας έρθει κάποιος να μας σώσει».


Αυτή ακριβώς η παράμετρος είναι που καθυστερεί την ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος και την έλευση της πραγματικής Δημοκρατίας :

αναζητώντας κάποιον να έρθει να σε σώσει αμέσως κάνεις τα εξής εξαιρετικά βοηθητικά για το καθεστώς πράγματα :

α) παραμένεις άεργος διότι περιμένεις αντί να δράς, και άρα αφήνεις το πεδίο ελεύθερο για να δράσουν οι άλλοι, οι καθεστωτικοί.

β) περιμένεις έναν μεσσία, ή έναν ήρωα ο οποίος θα κάνει τα δύσκολα ενώ εσύ παρακολουθείς. Δηλαδή αποδυναμώνεις την πλευρά με την οποία λές ότι τάσσεσαι γιατί επιζητείς έναν αρχηγό ο οποίος και δολοφονείται και διαφθείρεται/εκβιάζεται και άρα ήδη δημιουργείς κερκόπορτα υπέρ του καθεστώτος.

γ) περιμένοντας και παραμένοντας άεργος δεν αφήνεις τον εαυτό σου να είναι κάτι παραπάνω από σαβούρα, η οποία είναι μεν χρήσιμη για την σταθεροποίηση ενός πλοίου σε ομαλές συνθήκες είναι δε άχρηστη και επικίνδυνη όταν το πλοίο βάλλεται.

Δηλαδή, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι βρίσκεται ο αρχηγός που εύχεσαι, του επιβάλλεις να κάνει και την δική σου δουλειά, καθιστώντας τον ένα ενάντια σε πολλούς, αφού στο καθεστωτικό μπλόκ όλοι κάνουν την δουλειά που τους αναλογεί υπέρ του καθεστώτος.

Το υπέρτατο όμως πρόβλημα που πηγάζει από αυτή την ευχή του «ας έρθει κάποιος να μας σώσει» είναι ότι δεν επιζητείς να έρθει Δημοκρατία αλλά απλώς να έχεις έναν πιο ανθρωπιστή Ολιγάρχη ο οποίος και θα σε σώσει και θα κάνει όλες τις αποφάσεις / κινήσεις / ενέργειες για εσένα ενώ εσύ θα εύχεσαι να έχει κρίνει και ενεργήσει σωστά και υπέρ του ατόμου σου, όπως ο σέρφος με τον άρχοντα του.

Εάν θέλεις πραγματική Δημοκρατία θα πρέπει να καταλάβεις άμεσα ότι ένα πραγματικό Δημοκρατικό Πολίτευμα απαιτεί την πλήρη πολιτική ενεργοποίηση και ανάμιξη κάθε ενός από τους ενήλικους Πολίτες του.

Δεν μπορείς να περιμένεις να σε σώσει ο συνΆνθρωπος ή κάποιος υπεράνθρωπος 
διότι αυτό δεν θα γίνει.

Εσύ θα πρέπει κάθε μέρα να ξυπνάς και να κοιμάσαι με το πώς να προκαλέσεις εμπόδια στην επέλαση του καθεστωτικού μπλόκ μέσα από ό,τι κάνεις : την δουλειά σου, τις επικοινωνίες σου, τις κοινοποιήσεις πληροφοριών.

Θα πρέπει να σκέφτεσαι πώς θα σώσεις εσύ τον εαυτό σου και μαζί και όσους συνΑνθρώπους μπορείς, και έτσι θα έρθουν και άλλοι συνΆνθρωποι να σε βοηθήσουν και να καλύψουν και εσένα.

Δεν χρειάζεσαι αρχηγό διότι αυτός δεν θα έρθει να σε σώσει αλλά να σε χρησιμοποιήσει όπως έχει αποδείξει η Ιστορία μας τόσες φορές, ενώ εάν εξαναγκάσεις συνΆνθρωπο να μπει ως κεφαλή ενώ εσύ είσαι άεργος και μαλθακός, τον καταδικάζεις σε θάνατο κάθε είδους, όπως και πάλι έχει δείξει η Ιστορία μας άνευ εξαιρέσεως.

Συνεπώς, εάν θέλεις την ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος και την Δημοκρατία και εάν θέλεις να ορίζεις εσύ την μοίρα σου και το μέλλον σου χωρίς να φοβάσαι ότι θα αποφασίσει κάποιος χωρίς εσένα και θα σε καταστρέψει, μάθε τί λέει το Σύνταγμα στα αναλλοίωτα άρθρα του και:

ΑΡΝΗΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ, 
ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΝΤΟΛΗ 
ΕΙΤΕ ΩΣ ΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΕΝΤΟΛΗ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ 
ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ.

Αυτό σου επιτάσσει ακόμα και η ψευτοδημοκρατία του σήμερα. Δεν σου λέει να περιμένεις μέχρι να έρθει κάποιος να σε σώσει.

Σου λέει να σταματήσεις να είσαι ο συνεργάτης των δικτατόρων και των κατοχικών δυνάμεων εμμέσως αλλά σαφώς αφού όχι μόνο δεν κάνεις τίποτα ενάντια τους αλλά ούτε δυσχεραίνεις την δράση τους.

Εάν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές φέρνεις την δικαιολογία του ‘δεν ξέρω τί να κάνω και πώς να δράσω’ άμεσα θα σου δοθούν πράγματα να κάνεις, νόμιμα και τεκμηριωμένα.

Εάν πεις ‘φοβάμαι’ να ξέρεις ότι ουσιαστικά λες ‘δεν θέλω’, δηλαδή έχεις υποταχτεί στο καθεστώς και απλώς παρακαλάς να σου παραχωρηθεί μία λιγότερο στυγερή έκφανση του.


Πηγή: humansupport.gr
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου