Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

0 Οι ένοπλες δυνάμεις της Πορτογαλίας καλούν την κυβέρνηση να παραιτηθεί

Η ισχυρή Ένωση των Ενόπλων Δυνάμεων (Associação de Praças- AP) της Πορτογαλίας απαιτεί την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας,  διότι “καταστρέφει τη χώρα” και “χρησιμοποιεί τον πορτογαλικό λαό ως κοινωνικό πειραματόζωο” για νέα μέτρα  λιτότητας.
Οι πολιτικές που επιβάλλονται από αυτή την κυβέρνηση προωθούν την απαξίωση της εργασίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων, οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα, ακόμη περισσότερη ανεργία, ακόμα πιο πολύ ευελιξία“, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία συνεχίζει:


Otelo de Carvalho, ο στρατηγικός νους της επανάστασης των γαρυφάλλων
Κύριε πρωθυπουργέ, για το καλό της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων, παραιτηθείτε τώρα“. Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι με τα μέτρα “μετατρέπει τους ήδη φτωχούς σε εξαθλιωμένους, και τη μεσαία τάξη σε νεό-πτωχους“. Και σημειώνει: “Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, επειδή το θέλει η οποιαδήποτε Τρόϊκα, να καταργήσουμε το Σύνταγμα της Δημοκρατίας μας, ούτε και να επιτρέψουμε την καταστροφή ενός έθνους σαν το δικό μας, με ιστορία 900 ετών, επειδή κάποιοι κύριοι θέλουν να κάνουν την Πορτογαλία αποικία των μεγάλων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων  συμφερόντων“.
Και καταλήγει η ΑΡ: “Οι στρατιωτικοί έχουν ορκιστεί να υπερασπίζουν την πατρίδα, το Σύνταγμα και τους νόμους της Δημοκρατίας. Και θα παλέψουμε ενάντια στις πολιτικές σας έρχονται σε αντίθεση με όλα αυτά
Υπενθυμίζουμε την “Επανάσταση των Γαρυφάλλων”, το κίνημα στρατιωτικών που ανέτρεψε το 1974 την δικτατορία Σαλαζάρ και οδήγησε την Πορτογαλία στην δημοκρατία και τον εκσυχγρονισμό



Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου