Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

0 Σύντομα οι κάμερες θα καταγράφουν τις κινήσεις σας

Η προοπτική και μόνο ότι όλες οι κινήσεις σας μπορεί να παρακολουθούνται από κάμερες ασφαλείας είναι αρκετά ανησυχητική. Τώρα ένα αυτοματοποιημένο λογισμικό παρακολούθησης για κάμερες το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης, θα μπορεί επίσης να προβλέπει και τις κινήσεις σας.

Το έργο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και για την υλοποίηση του<…>

ασχολούνται οι ερευνητές του Carnegie Mellon University. Με τη χρήση τεχνολογίας παρόμοιας με αυτή που χρησιμοποιείται στο Kinect της Microsoft και στο Google self-driving cars, οι κάμερες βελτιώνονται όλο και περισσότερο στον εντοπισμό και τον καθορισμό αντικειμένων. Οι ερευνητές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της δημιουργίας μιας ‘’ γνωστικής μηχανής’’, οπού ένας υπολογιστής θα μπορεί να αποφασίσει εάν τα ‘’αντικείμενα’’ που παρακολουθούνται παρουσιάζουν αποκλίνουσες  συμπεριφορές σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο Pattern ή όχι και να εντοπίσουν την χρονική στιγμή που πραγματοποιούν αυτή την παραβίαση.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε πολλές περιπτώσεις, είτε για πολιτικούς σκοπούς, όπως η παρακολούθηση ενός ατόμου σε ένα αεροδρόμιο που αφήνει ένα ύποπτο πακέτο κάπου, είτε για στρατιωτικούς σκοπούς. Προφανώς, το πλεονέκτημα των υπολογιστών σε σχέση με τους ανθρώπους είναι ότι, ένας υπολογιστής μπορεί να παρακολουθήσει τα πάντα με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα. Το ανατριχιαστικό όμως είναι, ότι ένας υπολογιστής μπορεί να παρακολουθήσει τα πάντα , ακόμη και εάν πρόκειται για τον ίδιο του τον χειριστή (δηλαδή τον ίδιο σας τον εαυτό). (secnews)

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου