Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

0 Πώς Παπανδρέου και Σαμαράς παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία.

Η  δημόσια προειδοποίηση της Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη στον Κάρολο Παπούλια, οι «ύποπτες» δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου και οι πολιτικές αναδιπλώσεις του Αντώνη Σαμαρά (και των εταίρων του).  

Του Βελισσάριου Δραγάτση.
Σκοτεινοί σχεδιασμοί που πλήττουν την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία της πατρίδας βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Στις επόμενες κρίσιμες ώρες, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και οι εταίροι του θα επιβάλλουν τη νομοθετική ταφόπλακα στα...
δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και στη δημοκρατία, όπως τη γνωρίζουμε μετά τη Μεταπολίτευση.


Το Μνημόνιο 3 θα τεθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για όσα πρόκειται να συμβούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
 Οι εξελίξεις δείχνουν ότι στην Ελλάδα δοκιμάζεται μια περίεργη πολιτική που θα εφαρμοστεί και σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τόσο ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο πολιτικό προκάτοχός του κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν αντέδρασαν στο παραμικρό όταν εμετικά ΜΜΕ της γερμανικής προπαγάνδας, όπως το “Bild”, άρχισαν να διατυπώνουν απειλές περί καθιέρωσης ενός ιδιότυπου καθεστώτος μειωμένης κυριαρχίας.

Η αμηχανία της τρικομματικής κυβέρνησης απέναντι στις σχεδιασμένες ψυχολογικές επιχειρήσεις εναντίον της Ελλάδας και του πολιτικού συστήματος αύξησε το θράσος του τραπεζικού «ράιχ». 
Η πατρίδα απειλείται ευθέως με απώλεια εθνικής κυριαρχίας, όργανα του τουρκικού πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου οργιάζουν σε ευαίσθητες περιοχές, 
οι ανθελληνικές διαθέσεις των Αλβανών βρίσκονται στο ζενίθ ύστερα από το πολιτικό ρήγμα στην ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου 
και οι ντόπιες ορντινάντσες της τρόικας κατάπιαν τη γλώσσα τους. 

Από πότε κύριε πρωθυπουργέ αποδέχεστε σιωπηρά απώλεια εθνικής κυριαρχίας εξαιτίας των κακών οικονομικών χειρισμών που έγιναν από το πολιτικό σύστημα; 

Κύριε Αντώνη Σαμαρά 
σεις δεν είστε που επικαλεστήκατε ένα εθνικό θέμα όπως το Σκοπιανό για να αποχωρήσετε από τη Ν.Δ. και να συντελέσετε στην πτώση της κυβέρνησης του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; 
Γιατί δεν δεσμεύεστε να εγγυηθείτε προσωπικά ή και με τη συμβολή των κυβερνητικών εταίρων σας την εθνική κυριαρχία της χώρας, αλλάζοντας πορεία έστω και την ύστατη στιγμή; 

Δεν σας το επιτρέπει η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία χαρίσατε «πεσκέσι» 2 δισ. ευρώ από τις ζημιές που προκάλεσε η “Siemens” για να λαδώσει «βρωμιάρηδες» πολιτικούς και δημοσίους υπαλλήλους; 

Τολμήστε επιτέλους να μιλήσετε επί της ουσίας κι όχι με τον παλιομοδίτικο, ξεπερασμένο και ακαταλαβίστικο πολιτικό λόγο που χρησιμοποιείτε, κύριε πρωθυπουργέ.

Η προειδοποίηση της Μπενάκη στον Παπούλια. 
Στους κινδύνους απώλειας της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας έχει αναφερθεί ένα παραδοσιακό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη η οποία ως πρόεδρος της Βουλής προσφώνησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, το 2005.

Τι είχε πει η κ. Μπενάκη;
Προέβλεψε ότι θα σημειώνονταν «σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις» κατά την προεδρία του κ. Παπούλια. Κι έτσι γίνεται.
Συγκεκριμένα, η τότε πρόεδρος της Βουλής είχε υπογραμμίσει ότι "η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη. 

Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης. "

Ποτέ δεν εξήγησε η κ. Μπενάκη για ποιους λόγους πρέπει να περιοριστούν τα εθνικά σύνορα υπέρ μιας ειρήνης που διέπεται από απολυταρχικές και ξενόδουλες αντιλήψεις. 
Δεν ανέλυσε ποτέ γιατί τα ανθρώπινα και τα πολιτικά δικαιώματα θα μεταβληθούν ενώ ταυτοχρόνως θα «προστατεύονται» και θα παραβιάζονται. 

Το σίγουρο είναι ότι η δημοκρατία ως πολίτευμα συναντά προκλήσεις όπως είναι η υποβάθμιση των αρχών και των αξιών της. 
Στο όνομα κάποιου σχεδίου παγκόσμιας διακυβέρνησης το οποίο δεν αποκαλύπτεται στο λαό; 
Και γιατί αρχικά από την Ελλάδα;
Όλη η προσφώνηση υπάρχει εδώ.





Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου