Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

0 πρόσκληση Κυριακή 10/3/13 Πάρκο Τρίτση στο συντριβάνι στις 11:00

Γεια σας,
σαν επιτροπή κατοίκων για τη σωτηρία του πάρκου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης θέλουμε να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μαζί σας. Έπειτα από μία προσπάθεια που ξεκίνησε η επιτροπή κατοίκων πριν από 4,5 χρόνια με κύρια αιτήματα
·       διασφάλιση του ενιαίου και δημόσιου χαρακτήρα του πάρκου με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους
·       χρηματοδότησή του πάρκου από τον κρατικό προϋπολογισμό
·       να πάψει το πάρκο να έχει εμπορευματικές χρήσεις που θα του αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και του δημόσιου χώρου
 
νομίζουμε ότι πρέπει να επιχειρήσουμε να ανοίξουμε το ζήτημα και με τον εξής τρόπο: Οι επισκέπτες και χρήστες του πάρκου να πληροφορηθούν για το πάρκο, να πουν τη γνώμη τους για τα προβλήματα ή τα πλεονεκτήματα που έχει και τελικά να απαντήσουν τι είδους χώρος θέλουν να είναι αυτή η έκταση. Αυτά ως πρώτος στόχος.
Ένας τρόπος προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να είναι μία συνέλευση, δηλαδή μία ανοιχτή διαδικασία συλλογικοτήτων, παρατάξεων και μεμονωμένων προσώπων που θα θέτουν ζητήματα και έπειτα να υπάρχουν αποφάσεις από τους παρευρισκομένους. Ο δεύτερος στόχος νομίζουμε ότι πρέπει να είναι η δημιουργία ενός σταθερού κέντρου ανταλλαγής απόψεων.
Σε αυτά τα πλαίσια πιστεύουμε ότι πρέπει να κινηθούμε χωρίς να είναι δεσμευτικά. Αν κάποιος/α νομίζει ότι χωράνε και άλλα μπορεί να προτείνει κι άλλα (στόχοι, ζητήματα, τοποθετήσεις κλπ). Σε αυτά τα πλαίσια σας καλούμε και εσάς να συμμετάσχετε όπως νομίζετε. Η πρόταση αυτή θα γίνει και σε άλλες συλλογικότητες, παρατάξεις και μεμονωμένα άτομα.
Δε διεκδικούμε κανένα άλλο ρόλο πέραν της καλής πίστης για τη δημιουργία αυτής της δομής. Νομίζουμε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία για τα πολύ βασικά ζητήματα όπως πχ ο ενιαίος και δημόσιος χαρακτήρας του πάρκου.
Σας καλούμε την Κυριακή 10/03/13, στις 11:00, στο συντριβάνι (απέναντι από την καφετέρια Delight).
Αυτή η συνάντηση αναμένεται να είναι η δεύτερη. Η πρώτη έγινε την προηγούμενη Κυριακή και σ αυτήν συμμετείχαν μεμονωμένα άτομα, μέλη από το ΕΠΑΜ Ιλίου, τους Φίλους του Πάρκου και την επιτροπή κατοίκων. Γι αυτήν την Κυριακή είναι ενήμεροι:
η Πρωτοβουλία Πολιτών Ιλίου, ο Ελεύθερος Αγρός, ο Βοτανικός Κήπος της Πετρούπολης, η Κίνηση Σπάμε τους Μεσάζοντες Πετρούπολης, η Αλληλεγγύη Αγ. Αναργύρων- Καματερού, και το Αριστερό Σχήμα Ιλίου. Θα προσπαθήσουμε να στείλουμε την ίδια πρόσκληση και σε περισσότερες συλλογικότητες και παρατάξεις τις επόμενες μέρες.)
 
για την επιτροπή κατοίκων Γιάννης Νικολόπουλος κιν: 6972789224

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου