Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

0 απόφαση του Αρείου Πάγου ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ!

ΙΝΚΑ Κρήτης - Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
Η απόφαση του Αρείου Πάγου για το ΧΑΡΑΤΣΙ καταδικάζει στο Δημόσιο και την Δικαστική Δαπάνη.
Δεν έγινε δεκτή η αίτηση που ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ζητούσε να ανασταλεί η ισχύς της απόφασης του Πρωτοδικείου, που έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την υποχρεωτική είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, (άρθρο 53 Ν. 4021/2011 επί Ευ. Βενιζέλου καθηγητή Συνταγματικού δικαίου).
Δεν αναστέλλεται η απόφαση του Πρωτοδικείου που υποχρεώνει τη ΔΕΗ «να μην διακόπτει την παροχή του ρεύματος στους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το τέλος ηλεκτροδότησης».
Δεν αναστέλλεται ούτε το σκέλος με το οποίο η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να καταβάλει 300 ευρώ σε κάθε καταναλωτή που θα του κόψει την ηλεκτροδότηση επειδή δεν κατέβαλλε το τέλος, με 300 ευρώ πρόστιμο για κάθε ημέρα διακοπής της ηλεκτροδότησης όπως προβλέπει η πρωτόδικη απόφαση.
Καταδικάζει το Δημόσιο στη Δικαστική Δαπάνη.

Πρόστιμο 300 ευρώ την ημέρα στη ΔΕΗ αν κόψει το ρεύμα για το «χαράτσι»
Αν η ΔΕΗ προχωρά στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, τότε υποχρεούται, ως ποινική ρήτρα, να καταβάλει σε κάθε καταναλωτή για κάθε ημέρα διακοπής το ποσό των 300 ευρώ, όπως προβλέπει η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.
Μπορεί να συνεχίσει η ΔΕΗ να εισπράττει το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, από όσους θέλουν η μπορούν να το πληρώσουν, δεν μπορεί να κόβει το ρεύμα στους καταναλωτές που δεν θα καταβάλλουν το τέλος αυτό. 
 
Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου