Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

0 ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΕΡΟΣ Α'
Γράφει ο Εμμανουήλ Άγγελος

Ο βασιλιάς Θεόφιλος ήταν, μετά τον Βασίλειο τον β', ίσως ο πιο δίκαιος κυβερνήτης που κάθισε ποτέ στον θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως.
Με δάσκαλο τον Ιωάννη Γραμματικό έμαθε ότι η πρώτη αρετή ενός βασιλιά είναι η δικαιοσύνη.
Για αυτό τον λόγο ο Θεόφιλος υπηρέτησε με μέγα πάθος την δικαιοσύνη, προστατεύοντας τους φτωχούς Έλληνες πολίτες. Χαρακτηριστικά είναι τα 3 περιστατικά που θα σας αναφέρω.
Η γυναίκα του Θεόφιλου, βασίλισσα Θεοδώρα είχε κρυφά από τον βασιλιά αποκτήσει την ιδιοκτησία ενός εμπορικού πλοίου κάνοντας εμπορικές συναλλαγές.
Όταν πληροφορήθηκε ο Θεόφιλος την κρυφή δράση της γυναίκας του κατέβηκε στο λιμάνι, μια ημέρα από αυτές που ερχόταν στην Κωνσταντινούπολη το πλοίο, και πήγε και το έκαψε αυτοπροσώπως, μαζί με τα εμπορεύματα, ενώ προηγουμένως ζήτησε να περάσει έξω το πλήρωμα.
Έπειτα εκτόξευσε φοβέρες ύβρεις και απειλές εναντίον της βασίλισσας Θεοδώρας για την απληστία της εις βάρος του φτωχού Ελληνικού λαού.
Μάλιστα ήταν τόσο εξαγριωμένος ο βασιλιάς Θεόφιλος που απείλησε την γυναίκα του με θάνατο σε περίπτωση που ξανατολμήσει να κάνει κάτι παρόμοιο.
Δεύτερο ενδεικτικό περιστατικό της μεγίστης δικαιοσύνης αυτού του μεγάλου Έλληνα βασιλέως ήταν το εξής. Ο αδελφός της βασίλισσας Θεοδώρας ο Πέτρωνας υπηρετούσε ως αξιωματικός στην βασιλική φρουρά. Ήταν όμως άνθρωπος υπερόπτης και αυθάδης. Πήγε λοιπόν και έκτισε ένα υπερπολυτελές σπίτι ακριβώς δίπλα από την καλύβα μιας χήρας γριάς με εννέα παιδιά.
Σε μια από τις συνηθισμένες βόλτες του Θεόφιλου στην πρωτεύουσα για να ακούει τα παράπονα των υπηκόων του η γριά χήρα πήγε και παραπονέθηκε για την αδικία που έκανε ο γαμπρός του ο Πέτρωνας και της έκρυψε τον ήλιο από την καλύβα της. Τότε ο Θεόφιλος διέταξε τον γαμπρό του Πέτρωνα να αποζημιώσει την ηλικιωμένη χήρα. Ο Πέτρωνας όμως δεν υπάκουσε στην διαταγή και δεν πλήρωσε την αποζημίωση. Επίσης έβαλε δικούς του ανθρώπους να παρακολουθούν την γριά για να μην ξαναπλησιάσει τον Θεόφιλο. Μετά από μήνες η γριά ξαναπλησίασε τον Θεόφιλο και του είπε ότι δεν την αποζημίωσε ο Πέτρωνας, Ούτε έκανε τροποποιήσεις εις την οικία του για να μην κρύβει τον ήλιο στην καλύβα. Τότε ο βασιλιάς Θεόφιλος έστειλε δυο συγκλητικούς για έλεγχο οι οποίοι επιβεβαίωσαν τα ισχυριζόμενα της χήρας. Αμέσως ο βασιλιάς Θεόφιλος κάλεσε μέσα στον δρόμο να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως ο Πέτρωνας και να απολογηθεί. Μετά την απολογία του ο Θεόφιλος τον μαστίγωσε δημοσίως και πήγε αυτοπροσώπως να επιβλέψει το γκρέμισμα του σπιτιού του Πέτρωνα που ήταν ο γαμπρός του και διέταξε τα οικοδομικά υλικά να δοθούν στην χήρα ως αποζημίωση. Φαντάζεστε να έπεφταν τα αποβράσματα της πολεοδομίας από όλη την Ελλάδα στα χέρια του Θεόφιλου η του Βουλγαροκτόνου, καθώς επίσης και οι ψευδοδικαστές οι οποίοι δρουν βάση οργανωμένου σχεδίου για να πολλαπλασιάζεται η αδικία εις βάρος των φτωχών Ελλήνων? Η αύξηση της αδικίας σημαίνει ταυτόχρονα και αύξηση της αταξίας που σημαίνει τα εξής.
Η αταξία σημαίνει αδικία, βία, πορνεία, ναρκωτικά, έλλειψη πραγματικής δικαιοσύνης, έλλειψη πραγματικής παιδείας και γνώσης και πάσης φύσεως ανωμαλίας και καταστροφής. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται και κυβερνά ο εκπεσών αρχάγγελος του σκότους.
Όταν όμως υπάρχει τάξη επικρατεί οικονομική ευημερία για όλους τους ανθρώπους, ειρήνη, πραγματική δικαιοσύνη, αγάπη, ηθικές αρχές, αληθινή παιδεία και γνώση, ενώ παράλληλα η βία, η πορνεία, τα ναρκωτικά περιορίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είτε δεν υπάρχουν καθόλου. Πίσω από όλα αυτά, υπάρχει και κυβερνά ο τριαδικός θεός των χριστιανών. Αυτοί είναι δυο πανάρχαιο συμπαντικοί νόμοι από την μια το τριαδικό Άκρο (Άκρο = αρχή - εξουσία) και από την άλλη το αντίθετο του τριαδικού άκρου παλεύουν εδώ και εκατομμύρια για την επικράτηση σε όλο το σύμπαν. Κλείνοντας να αναφέρω ότι από τους άδικους δικαστές και πολεοδόμους εξαιρείται ένα 20% περίπου από κάθε κλάδο.(συνεχίζεται)
           

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου