Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

0 ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!


Αφορμή γι’ αυτό το κείμενο σκέψεων στάθηκε μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα συζήτηση με νεαρούς συναγωνιστές.
Ορμώμενος λοιπόν από αυτή, θα ήθελα να εκφράσω την σιωπηλή κυριαρχούσα άποψη ενός κινήματος που ποτέ δεν ιδρύθηκε στην πραγματικότητα.


Είπε ο ρομαντικός και ιδεολόγος Ίων Δραγούμης,
"Ο εθνικισμός είναι μορφή ενέργειας. Όλοι λοιπόν οι ενεργητικοί άνθρωποι είναι εθνικιστές, είτε το ξέρουν είτε όχι..."
και κάποιοι ακόμα και τότε τον κατηγόρησαν....

Στη χώρα όμως των χαμένων ευκαιριών, Όλα είναι δυνατόν να συμβούν, ακόμα και ένας γνήσιος εκφραστής της εθνικιστικής ιδεολογίας να κατηγορηθεί ως "ρομαντικός ιδεολόγος" ,λες και αποτελεί μομφή να είσαι ρομαντικός, πατριώτης η εθνικιστής.

Και τελικά ποιος είναι αυτός που θα ορίσει τη σκέψη μας, εάν όχι εμείς οι ίδιοι;;

Με κάποιον τρόπο επιτέλους θα πρέπει να αναληφθούμε και να ορίσουμε, τι σημαίνει και ποιά είναι η "πραγματικότητα" που βιώνουμε.
Ο Ελληνικός Εθνικισμός και όσοι παλεύουν για την Τιμή του Έθνους, θα πρέπει να κατανοήσουν πως δεν έχουν άλλη διέξοδο από τον αγώνα. Έναν αγώνα όμως πέρα και έξω από προσωπικές ματαιοδοξίες, έναν αγώνα στηριγμένο σε μια συνολική στάση ζωής και χωρίς αγκυλώσεις που οδήγησαν αυτό το Έθνος στην οπισθοδρόμηση.

Έχει λοιπόν την ευκαιρία(για μια ακόμη φορά) το Εθνικιστικό κίνημα μέσα από την αυτόνομη δράση του να ηγηθεί της ηθικής και πολιτικής(με την ετυμολογική έννοια) επανάστασης των Ελλήνων, και αυτή τη φορά ίσως είναι και η τελευταία του ευκαιρία.
Αλλιώς θα καταδικάσει χιλιάδες νέους που καθημερινά εντάσσονται μέσω της αναζήτησης τους αλλά και των αδιεξόδων τους, στη γνήσια και αγνή σκέψη του Ελληνικού Εθνικισμού.


Θα πρέπει βεβαίως να διευκρινίσουμε πως, τουλάχιστον για τον γράφοντα, ο Εθνικισμός δεν αποτελεί άβατο ούτε είναι ένα αόριστο ευφυολόγημα ιδεολογικό. Κομματικές και θρησκευτικές ταμπέλες δεν αποτελούν τροχοπέδη στη σκέψη κανενός, όταν μπορεί να σκεφτεί με ζωντανό μυαλό....

Ξέρω εκ των πρότερων πως πολλοί θα βιαστούν να εφαρμόσουν πάνω στη σκέψη μου ,ταμπέλες διαφορές, μα η αδιαφορία μου είναι η μοναδική απάντηση που θα πάρουν.
Δεν υπήρξα ποτέ ιδεολογικώς μίζερος, και δε θα γίνω στα έσχατα.
Δέχθηκα ήδη αρκετές επιθέσεις σε προηγούμενες αναφορές μου για τον Εθνικισμό, μα ευτυχώς άνευ επιχειρηματολογίας και ανταπαντήσεως.....

 
Όσοι νομίζουν πως οι Έλληνες είναι μόνο Χριστιανοί η μόνο πιστοί στην "Ελληνική Πατρώα Θρησκεία", όσοι νομίζουν πως οι Έλληνες είναι μόνο δεξιοί-αριστεροί-κεντρώοι-φιλελεύθεροι κλπ, τότε είναι εκείνοι που διαπράττουν το μέγα αδίκημα της λήθης και της άγνοιας της ιστορίας του Έθνους.
Ξεχνούν η εντέχνως "αγνοούν", πως οι Έλληνες τις δύσκολες στιγμές ήταν όλοι Εθνικιστές.....

Τις κρίσιμες ώρες του Έθνους, ο λαός της Ελλάδος, απέδειξε πως ξεπερνά μόνος τις αγκυλώσεις και τις προβατοποιήσεις...
Και τώρα είναι κρίσιμη ώρα...
Ευτυχώς, ο εθνικισμός δε μπορεί να μετρηθεί με νούμερα...Η αγάπη για το Έθνος όμως, η προστασία της Τιμής του, και τα φλογισμένα μάτια του Έλληνα σε κάθε μάχη, που είναι η πραγμάτωση της θεωρίας του Εθνικισμού, μπορεί και μετριέται....


Είναι ντροπή πλέον για τον Ελληνικό Λαό να χωρίζεται από ταμπέλες χωροταξικές στην πολιτική, όταν μπορεί να αποκτήσει μια και να τη φέρει με τιμή.....Είμαστε Έλληνες όλοι!.....

Με βάση αυτές τις σκέψεις θα περίμενα από τους θεωρητικούς ενός χώρου που θέλει να ηγείται να ακούσω κάλεσμα.....ευτυχώς όμως στον Εθνικισμό δε χρειάζονται ηγέτες.....δε χρειάζονται καθοδηγητές....Ηγούμεθα εμείς των εαυτών μας, και καθοδηγούμαστε από την Πίστη μας......

Την Κυριακή, ξεκινά ένας νέος κύκλος αγώνων, ίσως ο τελευταίος, ίσως ο πιο σοβαρός.........
Κάθε Έλληνας, όπου κι αν ανήκει ιδεολογικώς, θα πρέπει να ξυπνήσει εκείνο το κομμάτι της συνείδησης του που δε σταμάτησε να υπάρχει μέσα του, απλά είναι σε λήθαργο....
Κάθε Έλληνας θα πρέπει να γίνει ο Έλληνας του ηρωικού ιδεώδους, ο Έλληνας των μαχών, ο Έλληνας της νίκης..........


Σε αυτόν τον πόλεμο που ξεκάνει, δεν υπάρχουν σημαίες άλλες, μόνο μια...η σημαία της ψυχής μας...η Γαλανόλευκη......
Σε αυτόν τον πόλεμο ας συλλογιστούμε πως όσοι αμύνθηκαν υπέρ πατρίδος, πάντα και οπουδήποτε, ήταν εθνικιστές...μα παράλληλα ίσως να ήταν και χριστιανοί και ειδωλολάτρες και δεξιοί και αριστεροί και κεντρώοι.....Μα πάνω απ όλα ,εκείνη τη στιγμή ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ!

Όσοι είχαν ποτέ τη δυνατότητα να πιστέψουν σε οτιδήποτε, όσοι Έλληνες έχουν μια ιδεολογία, όσοι θεωρούν πως μπορούν να έχουν τιμή στην πίστη τους πρέπει να αντιδράσουν.

Δε μας χωρίζουν περισσότερα απ όσα μας ένωναν ποτέ............

Ας δώσουμε νόημα όλοι οι ενεργοί πολίτες σε έναν αγώνα που θα πραγματώσει τελικά την έννοια του συνθήματος
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΜΟΝΟ ΚΟΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ!
αλλιώς είναι ανούσιο να το σκαφτόμαστε με αγαλλίαση πνεύματος.........


Την Κυριακή στις 11 το πρωί, στην Πλατεία συντάγματος, ας ενωθούμε επιτέλους όλοι κάτω από το κοινό πιστεύω, κάτω από την κοινή σημαία, κι ας αποδείξουμε εμπράκτως πως πάνω απ όλα σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε θα αμυνθούμε ως Έλληνες.....ενωμένοι..

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ
Να μπορέσουμε για χάρη της μοναδικής ιδεολογίας που έχει αξία, να αποκλείσουμε όλες τις άλλες...


Πηγή: ellinwnafipnisis.blogspot





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου