Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

0 Για όσους νόμιζαν ότι η απαγόρευση του τσιγάρου αφορούσε την υγεία των πολιτών...

Η απαγόρευση του καπνίσματος και η πρωτόγνωρη αυστηρότητα στην εφαρμογή του νόμου με πρόστιμα που δεν είχαν καμία σχέση με το μέγεθος του "εγκλήματος" ήταν απλά μία ακόμα προσπάθεια του κράτους να δημιουργήσει εισπρακτικό μηχανισμό βασισμένο στις εθιστικές ιδιότητες του καπνού.
Το αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι να βρίσκονται ανά 10 λεπτά ΕΚΤΟΣ ΘΕΣΗΣ, σε υπαίθριο χώρο, "τηρώντας" κατά γράμμα τη νέα αυστηρή νομοθεσία.
Κι έτσι οι πολίτες εκτός από καθαρή ατμόσφαιρα στις Δημόσιες υπηρεσίες "απολαμβάνουν" και την πλήρη απουσία των υπαλλήλων και χρονοκαθυστερήσεις που ΜΟΝΟΝ στην Ελλάδα θεωρούνται φυσιολογικές.  
Μοναδικός σκοπός των κυβερνώντων ήταν να βρουν μία "καλή" δικαιολογία για να βάλουν το χέρι στις τσέπες πολιτών κι επαγγελματιών. Σκέφτηκαν ότι με το πρόσχημα της προστασίας της υγείας των μην καπνιστών, θα μπορούσαν να νομιμοποιήσουν το χαράτσι υπό τη μορφή προστίμων προκειμένου να μας αφαιρέσουν περισσότερα χρήματα χωρίς πολλές αντιρρήσεις. 
Επειδή η κυβέρνηση που ετοιμάζεται να "σχολάσει" 300.000 ανθρώπους από το Δημόσιο και να κλείσει νοσοκομεία ... δεν μας έπεισε ότι ενδιαφέρεται έστω και λίγο για την υγεία μας. Ενδιαφέρεται περισσότερο για τις οικονομίες μας, στις οποίες φυσικά θέλει να βάλει χέρι το συντομότερο. Οι αντικαπνιστικοί νόμοι οδεύουν προς ακύρωση ή ριζική αλλαγή.

Και χωρίς να χάσουν χρόνο οι φωστήρες των οικονομικών του κράτους επεξεργάζονται λύση ώστε να πάρουν τα ίδια χρήματα από τους καταστηματάρχες με το πρόσχημα της χορήγησης άδειας καπνίσματος!
Νέο χρήμα να πέσει στα ταμεία ακόμα και με την πιο ηλίθια δικαιολογία. Σύντομα μπορεί να φέρουν και νέους φόρους για όσους εκτός από τσιγάρο , καταναλώνουν και αλμυρά φιστίκια!
Έτσι θα μειωθεί ο κίνδυνος εγκεφαλικού από υψηλή πίεση και θα προστεθούν νέοι πόροι στα ταμεία του κράτους που τόσο "ενδιαφέρεται" για την υγεία των πολιτών. Προκειμένου να μην θυμώσουν οι κερδοσκόποι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο. Υπενθυμίζουμε ότι ομοίως βλακωδώς είχαν συμπεριφερθεί οι άθλιοι του ΠΑΣΟΚ με τον περίφημο νόμο που καθιστούσε κακούργημα το να παίζεις πασιέντζα στον υπολογιστή του σπιτιού σου! Κάπως έτσι κατέστρεψαν έναν ολόκληρο κλάδο επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνταν στον αθώο χώρο των internet cafe για νέους.


Πηγή: greeknation.blogspot

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου