Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

1 Αυτάρχισμός και φασισμός, τα επόμενα πολιτικά συστήματα που θα φέρει η Νέα Τάξη Πραγμάτων

Ό,τι και να ήταν αυτό που λεγόταν δημοκρατία μέχρι σήμερα ξεχάστε το...!
Φυσικά, αυτό που είχαμε και ακόμα έχουμε και που ονομάζεται αντιπροσωπευτική δημοκρατία, στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήταν δημοκρατία, αλλά μια ολιγαρχία που νομιμοποιούταν με τη διαδικασία των κομματικών εκλογών.

Σύμφωνα τώρα με τις νεότερες απόψεις που ήδη σχηματοποιούνται, η παγκοσμιοποιημένη οικονομία βρίσκεται στη γωνία ενός τριγώνου του οποίου τις άλλες δύο γωνίες κατέχουν η αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία και ευρύτερες υπερεθνικές οντότητες.
Και οι τρεις πιο πάνω κορυφές του παγκόσμιου αυτού τριγώνου δεν μπορούν να συνυπάρξουν και κυρίως δεν μπορεί πλέον να συνυπάρξει και να επιβιώσει η κοινοβουλευτική δημοκρατία, με καμία από τις δύο άλλες.

Μόνος του ένας λαός, οργανωμένος με κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Αναγκαστικά και προκειμένου να περάσουν οι επιταγές της τελευταίας, ο λαός αυτός θα πρέπει να χάσει την εθνική του κυριαρχία υπέρ των δανειστών και ταυτόχρονα το σχετικό πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής του δημοκρατίας θα γίνει αυταρχικό, διαφορετικά ο λαός είναι αδύνατο, χωρίς αυταρχικό εξαναγκασμό να δεχτεί τα μέτρα που επιβάλουν οι δανειστές. Μια πρώτη εικόνα αυτού του αυταρχισμού της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας που επιβάλλεται στο λαό μέσω του κοινοβουλευτικού συστήματος, τη ζούμε εμείς εδώ στη Ελλάδα σήμερα και τα πράγματα φυσικά θα γίνουν ακόμα χειρότερα.

Η αντιμετώπιση του τέρατος της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας μπορεί να γίνει, μας λένε οι νέες αυτές απόψεις, μόνο με αντίπαλο δέος την άλλη κορυφή του τριγώνου, δηλαδή με αντίπαλο υπερεθνικές οντότητες. Όμως και στην τελευταία περίπτωση αφενός ο λαός θα χάσει την εθνική του κυριαρχία, αφετέρου το κοινοβουλευτικό σύστημα στην ουσία καταργείται και πάνω στο λαό θα ασκείται η εξουσία της υπερεθνικής οντότητας. Μια εικόνα από το μέλλον μιας τέτοιας υπερεθνικής Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται ήδη αντιληπτή από τώρα, με τη δημοσιονομική πειθαρχία που συμφέρει τη Γερμανία.

Ως αποτέλεσμα αυτού του ήδη εμφανισθέντος αυταρχισμού που ασκεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα μέσω των ολιγαρχικών κοινοβουλευτικών συστημάτων σε βάρος των λαών, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους σε όλα σχεδόν τα κράτη, φασιστικά κινήματα που τυχαίνουν της υποστήριξης μεγάλου πλήθους των αντίστοιχων λαών, ενώ στην ουσία και σε βάθος χρόνου εξυπηρετούν απόλυτα το στόχο της Νέας Παγκοσμιοποιημένης Τάξης Πραγμάτων.

Μια μόνο εναλλακτική λύση μπορεί να υπάρξει σ’ αυτόν τον εξελισσόμενο παγκόσμιο παραλογισμό της επίθεσης του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, του αυταρχισμού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του ανερχόμενου φασισμού. Η λύση αυτή ακούει στο τετριμμένο και πολυφορεμένο όνομα «δημοκρατία». Όμως, με την έννοια της πραγματικής συμμετοχής των ίδιων των λαών στο πολιτικό σύστημα των χωρών τους και στις αποφάσεις που λαμβάνονται. Μιλάμε δηλαδή για μια πλήρη κοινωνικοποίηση των αντίστοιχων κρατικών μηχανισμών που αυτή τη στιγμή έχουν αυτονομηθεί από τις αντίστοιχες κοινωνίες και ελέγχονται από τις χρηματαγορές. Διαφορετικά, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η παγκοσμιοποιημένη πλέον οικονομία των χρηματαγορών.

Οι Ισλανδοί έδειξαν το δρόμο, αλλά αυτό το μικρό παράδειγμα, για να έχει επιτυχία και μέλλον, θα πρέπει να γενικευτεί.


Πηγή 

1 σχόλια:

tasos2222 είπε...

ΜΗ ΓΕΛΙΕΣΘΑΙ οι ισλανδοι δεν εδειξαν τιποτε απολυτως . Η ελληνικη δικαιοσυνη EINAI POY εδειξε τον δρομο , όταν στις 24\11\2011 σχηματησε δικογγραφια για εσχατη προδοσια δολο και προθεση κατα των πολιτικων ΔΕΙΤΕ
Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΑΠΟΡΡΥΨΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕς ΣΤΙς 24\11\2011 ΣΧΗΜΑΤΗΣΑΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΕΣΧΑΤΗς ΠΡΟΔΟΣΙΑς ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ , ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΑΧΑΡΙΣΤΕΊΑ.
ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΑΧΑΡΙΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΑΦΕΝΟς ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕς ΣΥΝΕΠΕΙΕς ΕΚΕΙΝΗ ,ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ????(ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΤΗς ΑΜΕΛΙΑς??)
. Ενώ, ΕΥΘΥΝΗ ΠΛΕΟΝ _____-ΔΕΝ ΦΈΡΟΥΝ _______ ΟΥΤΕ , ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ,ΟΥΤΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟς ΟΥΤΕ Ο ΣΑΜΑΡΑς ΟΥΤΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΆΡΑΣ .
ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΛΟΙΠΌΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥς ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΆΔΙΚΑ ________κοινοποιείστε__________
ΚΑΘΩς ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΛΕΟΝ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΝΥΝ 300 ΠΡΟΔΟΤΕς ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΤΟΥς(αλλά και όλοι οι εξωκοινοβουλευτικοί) , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΟΘΑΛΨΟΥΝ ΤΟΥς ΠΡΟΔΟΤΕς ΤΗς ΠΑΤΡΙΔΟς ..... ΔΕΙΤΕ..... ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕς ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΌΝΟ την απο 24\11\2011 δικογραφια για εσχατη προδοσια η οποια εχει ανακοινωθει απο την εδρα της βουλης και ειναι στα πρακτικα στη σελ 1985................Εν'ω, __Τουλάχιστο, απο φιλοτιμο και μόνον, θα έπρεπε να αναγνωρισουμε την τολμη , τον πατριωτισμο , την αυτοθυσια εκεινων των συγκεκριμενων εισαγγελικων αρχων (των πραγματικά γενναιων και πραγματικά ανεξάρτητων ) οπου δεν διστασαν σε καιρο κατοχης και υποδουλωσης ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΉΚΟΝ ΤΩΝ .να ενεργησουν αυτονομα και να βρουν παραπτώματα που παραπεμπουν τους πολιτικους με τις κατηγοριες της εσχατης προδοσιας της προθεσης και του δόλου , καθώς και να υποχραιωσουν στην απο 24\11\2011 ανακοινωση ποινικων ευθυνων απο την εδρα της βουλης ,... (και οχι να τα προσπερασουμε στο ντουκου ουτε να υποκρυψουμε να θαψουμε και παθητικά να αποσιωπησουμε την ηρωικη των εκεινη σταση που κραΤΗΣΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ......... δεν ειναι πρέπον ... _______________δέ νομίζετε ρε παιδια ??????_____________ ....
δειτε και <<ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥς 300σους ΠΡΟΔΟΤΕς ΕΚΕΙΝΟΥς (και στα κομματόσκυλάτους)ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ, ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΕς ΕΥΘΥΝΕς(εσχατης προδοσιας) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ , ΗΔΗ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ (και συγκεκριμενα ...........δες KAI KOINOPOIHSETOYS ,,<<< την δε 24-11-2011(είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά της Βουλής στη σελ.1985),ανακοίνωσε ο κ Αποστολάτος ότι:“Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώµα ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή σύµφωνα µε το άρθρο 86 του Συντάγματος και του Ν.3126/2003 για ποινική ευθύνη των Υπουργών, όπως ισχύει, δικογραφία κατά µελών της Κυβέρνησης..

Δημοσίευση σχολίου