Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

0 Ο «ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ» ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ το ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ

Για να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε, γιατί δεν πιάνουν την…φοροδιαφυγή, γιατί επιτρέπουν τις πλαστογραφήσεις, το ξεχαρβάλωμα όλων των δημόσιων υπηρεσιών κλπ κλπ… Υπάρχει ΣΧΕΔΙΟ!!!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ - Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος Η ηλεκτρονική ταυτότητα με το γνωστό τσιπάκι που θα περιέχει όλα τα προσωπικά δεδομένα, από το 2013 θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε όλη την Τουρκία. Όπως αναφέρεται, μέσα σε τρία χρόνια όλοι οι Τούρκοι πολίτες θα υποχρεωθούν να έχουν αυτή την νέα ταυτότητα καθώς η τουρκική κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να την επιβάλλει, προσδοκώντας φυσικά σε μεγαλύτερο φακέλωμα των πολιτών της και την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας», (βλέπε κουρδικό κίνημα).

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του «Επιστημονικό- βιομηχανικού και Τεχνολογικού Ιδρύματος» της Τουρκίας, Nihat Ergün, στην τουρκική εφημερίδα Milliyet, στις 13 Δεκεμβρίου, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 υπολογίζεται ότι περίπου δυο εκατομμύρια Τούρκοι θα κυκλοφορούν ήδη με την νέα ηλεκτρονική ταυτότητα, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι μέσα σε τρία χρόνια θα την έχουν προμηθευτεί όλοι οι Τούρκοι πολίτες.

Ο Nihat Ergün υπογράμμισε ότι χωρίς την καινούρια ηλεκτρονική ταυτότητα δεν θα μπορεί κάνεις να προβαίνει σε οικονομικές συναλλαγές, ενώ υπολόγισε ότι έτσι θα καταπολεμηθεί δραστικά η κάθε λογής παρανομία και η «βιομηχανία» παραγωγής πλαστών ταυτοτήτων, που σήμερα υπολογίζονται σε 700.000 σε όλη την Τουρκία. Εκτός τούτων, όσοι δεν θα έχουν την ηλεκτρονική κάρτα ουσιαστικά θα είναι παράνομοι, ενώ δεν θα μπορούν να έχουν κανονική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς οι απαραίτητες πληροφορίες και το ιατρικό ιστορικό τους, όταν παρουσιάζονται στον γιατρό, θα δίνονται μόνο μέσα από την ηλεκτρονική τους ταυτότητα. Μέχρι και για την είσοδό τους σε γήπεδο ποδοσφαιρικών αγώνων θα είναι απαραίτητη η επίδειξη της ηλεκτρονικής ταυτότητας την οποία αν δεν την έχουν, δεν θα μπορούν να εισέρχονται στα στάδια για να παρακολουθήσουν τις διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις. Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρεται στο ίδιο σχετικό δημοσίευα της εφημερίδας Milliyet, η χρήση της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας εφαρμόστηκε πιλοτικά στην περιοχή της Bolu, μια επαρχιακή πρωτεύουσα στην βορειοδυτική Τουρκίας με μεγάλη επιτυχία, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες


Οι πληροφορίες αυτές μάλλον επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες που έχουν εκτοξευτεί κατά καιρούς ακόμα από πολλά τουρκικά έντυπα κατά του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν, ότι έχει γίνει ο καλύτερος εκπρόσωπος της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ και η στάση του στην τελευταία κρίση της Συρίας, επιβεβαιώνει ότι συντάσσεται με τις νεοταξικές πολιτικές, δυτικών και αμερικανικών συμφερόντων. Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση ελπίζει πως με το ηλεκτρονικό αυτό φακέλωμα θα μπορέσει να ελέγξει περισσότερο τις νοτιανατολικές επαρχίες και κυρίως τις όποιες κινήσεις των Κούρδων της περιοχής που επιδιώκουν την αυτονόμηση τους από την κυβέρνηση της Άγκυρας. Άγνωστο βέβαια είναι προς το παρών το ποια θα είναι η αντίδραση μέσα στο εσωτερικό της Τουρκίας σε όλα αυτά τα νεοταξικά σχέδια του Ερντογάν καθώς ήδη η πολιτική του στο Συριακό δέχεται έντονες εσωτερικές επικρίσεις.
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου