Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

0 Οι Μασόνοι στέλνουν μήνυμα στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας

Οι Μασόνοι με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα καθήκοντα των μελών της οργάνωσης στην Ελλάδα, αφού έχουν παρατηρηθεί «παρατυπίες» του καταστατικού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Κατ’ επανάληψη έχουμε χαρακτηρίσει την αυτοαποκαλούμενη ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, σαν ολοκληρωτική και φασιστική οργάνωση που περιφρονεί τις θεμελιώδεις τεκτονικές και δικαιοπολιτικές αξίες.
Έχουμε παρουσιάσει έγγραφά της που αποδεικνύουν άμεσα αυτούς τους χαρακτηρισμούς.
Σήμερα παρουσιάζουμε ένα έγγραφό της με το οποίο το συμβούλιό της αναστέλλει τα τεκτονικά δικαιώματα αδελφού επειδή του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.
Αυτό το έγγραφο απευθύνεται σε όλες τις στοές της ανά την Ελλάδα και αναφέρει το όνομα και την στοά του αδελφού.

Κατά πρώτον η Μεγάλη Στοά είναι δευτεροβάθμια οργάνωση και δεν έχει καμιά πειθαρχική η ανάλογη αρμοδιότητα επί των μελών των στοών (πρωτοβαθμίων οργανώσεων), που είναι αποκλειστικά αρμόδιες για τα μέλη τους. Κάθε αντίθετη διάταξη καταστατικού κλπ είναι αυτοδίκαια άκυρη.
Με την απόφασή της αυτή η ΜΣΤ, στην ουσία αγνοεί το τεκμήριο της αθωότητας, που υιοθετεί ο νομικός πολιτισμός μας, το οποίο θεωρεί ένα άνθρωπο αθώο μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης.
Δεν γνωρίζουμε πολλά σωματεία τα οποία να αγνοούν το τεκμήριο αθωότητας και επί πλέον γνωρίζουμε περιπτώσεις κατά τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ’ αδ. και δεν υπήρξε ανάλογη μεταχείρισή τους.
Φαίνεται ότι η παράνομη διάταξη του καταστατικού τους, που διακρίνει τους ενδόξους από τους αδόξους, οι οποίοι πρέπει να λάβουν άδεια για την ομιλία τους, εφαρμόζεται αναλογικά και στα θέματα ποινικών διώξεων.
Οι παρανομίες των διοικήσεων της Αχαρνών έχουν αποτυπωθεί σε σειρά ολόκληρη δικαστικών αποφάσεων.
Οι διακηρύξεις τους για σεβασμό των νόμων του κράτους διαψεύδονται με τον πιο επίσημο τρόπο.
Ελπίζουμε ότι η γνωστή ευαισθησία και αγωνιστικότητα των αδ. θα επαναφέρει την τήρηση και τον σεβασμό της νομιμότητας.



Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου