Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

0 Σχολείο απαγόρευσε σε μαθητή να φοράει χριστιανικό σύμβολο!

Πατέρας ενός 6χρονου παιδιού εξαγριώθηκε με την απόφαση αυτή του σχολείου να απαγορεύσει στο παιδί να φοράει ένα χριστιανικό λουράκι που είναι διακοσμημένο με το ψάρι, ένα χριστιανικό σύμβολο.

Το λουράκι το εντόπισε ένας δάσκαλος στον αστράγαλο του παιδιού και είναι χαρακτηριστικό ότι το λουράκι καλυπτόταν από την κάλτσα του! Ο δάσκαλος διέταξε να το παιδί του το παραδώσει το «ένοχο» λουράκι.

Ο 39χρονος κ. Thompson, απαιτεί τώρα μια συγγνώμη από την διεύθυνση του Δημοτικού σχολείου Estfeld στο Tickhill, κοντά στο Doncaster, και κρατά τον Eddie στο σπίτι έως ότου η κατάσταση ξεκαθαρίσει.

Έχει προβεί σε καταγγελία καθώς πιστεύει ότι το σχολείο κάνει διακρίσεις εναντίον του παιδιού επειδή είναι Χριστιανός.

Ο κ. Thompson, που είναι από το Tickhill, λέει: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν μου είπε το παιδί αυτό που είχε συμβεί. Το παιδί ήταν τόσο αναστατωμένο.

«Φοράει το λουράκι αυτό επειδή θέλει να αισθάνεται ότι ο Θεός είναι πάντα μαζί του. Το είχε τους τελευταίους έξι μήνες και είναι σίγουρο ότι καλύπτεται από την κάλτσα του, έτσι ούτε το βλέπει κανένας, ούτε υπάρχει κανένα είδος κινδύνου.

«Κανείς δεν του είχε πει τίποτα όλο αυτό το διάστημα, αλλά όταν έπεσε στην αντίληψη ενός από τους δασκάλους του, εκείνος το αφαίρεσε.

«Όταν διαμαρτυρήθηκα γι’ αυτό στο σχολείο, μου είπαν ότι τέτοιου είδους λουράκια απαγορεύονται. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί διακρίσεις εναντίον του επειδή είναι Χριστιανός. Αυτό είναι ένα σύμβολο της πίστης του.

"Είμαι ιδιαίτερα θυμωμένος και αναστατωμένος γιατί το σχολείο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πουλούσε λουράκια από καουτσούκ για να συγκεντρώσει χρήματα".

«Είναι ακατανόητο να λένε τώρα ότι απαγορεύονται, όταν στο καλοκαίρι τα πουλούσαν".

«Δεν θέλω να έχει πρόβλημα με τα μαθήματά του, αλλά δεν θέλω να τον στείλω πίσω σε αυτή τη κατάσταση, και όταν πάει πίσω ανησυχώ για το πώς θα του φερθούν."

Η επικεφαλής καθηγήτρια Diane Risley, δήλωσε: "Στο Tickhill Estfeld η ασφάλεια και η ευημερία όλων των μαθητών λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη και το σχολείο έχει μια σαφή πολιτική σχετικά με την εμφάνιση των μαθητών για να βοηθήσει τις οικογένειες να κατανοήσουν τι μπορούν και τι δεν μπορούν να φορούν οι μαθητές στο σχολείο".

Η είδηση αυτή έρχεται μετά ​την πρόσφατη νίκη της χριστιανής εργαζόμενης στην British Airways, Nadia Eweida η οποία κέρδισε την δικαστική μάχη κατά της απαγόρευσης που της είχε επιβληθεί από την εταιρία να φοράει ένα σταυρό. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε ότι είχε δικαίωμα να το φοράει ως μια έκφραση της πίστης της.
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου