Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

0 ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ: Νίκος Μιχαλολιάκος και Πέτρος Κωνσταντίνου

Μετά την αφίσα αυτού του θεατρικού αριστουργήματος "Μιχαλολιάκος και Κωνσταντίνου στο Δημοτικό συμβούλιο", σήμερα παρουσιάζουμε το εξαιρετικό συγγραφικό αριστούργημα που μας έστειλε αναγνώστης, εμπνεόμενος προφανώς από το ομώνυμο έργο του Πλουτάρχου.

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ: 

Νίκος Μιχαλολιάκος και Πέτρος Κωνσταντίνου


Ο Νίκος, δεν εργάζεται εδώ και δεκαετίες. 


Δηλώνει επαγγελματίας "επαναστάτης". 
Εμφανίζει ως επάγγελμα ότι ασχολείται με την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" και ζει πλουσιοπάροχα...

Αντίστοιχα, ο Πέτρος, δεν εργάζεται εδώ και δεκαετίες.  

Δηλώνει επαγγελματίας "επαναστάτης". 
Εμφανίζει ως επάγγελμα ότι ασχολείται με την εφημερίδα "Εργατική Αλληλεγγύη" και ζει πλουσιοπάροχα...


 ***


Ο Νίκος το παίζει ηγέτης στην "επαναστατική οργάνωση" "Χρυσή Αυγή". 
Τρεις δεκαετίες τώρα, από την Χρυσή Αυγή έχουν περάσει χιλιάδες κόσμου και άφησαν τα λεφτά τους και έφυγαν. 
Συνεχώς κόσμος έρχονταν και έφευγε.

Αντίστοιχα, ο Πέτρος το παίζει ηγέτης στην "επαναστατική οργάνωση" "ΑΝΤΑΡ.CIA" (& "Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα-ΣΕΚ"). 

Τρεις δεκαετίες τώρα, από το ΣΕΚ έχουν περάσει χιλιάδες κόσμου και άφησαν τα λεφτά τους και έφυγαν. 
Συνεχώς κόσμος έρχονταν και έφευγε.


 
***

Η Χρυσή Αυγή του Νίκου, έχει δώσει ρεσιτάλ παρασκηνίου συνεργασιών κάθε φορά που έχουνε δημοτικές εκλογές, που γίνονται κάθε φορά αντικείμενο διαφωνιών και φεύγει κόσμος. 
Από την "Πρώτη Γραμμή" στην "Πατριωτική Συμμαχία" και αναζήτησε συμμαχιες με "προσωπικότητες" όπως ο διευθυντής ψυχιατρικής κλινικής Παρασχάκης κλπ. 
Στον Β γύρο υποψήφιοι κάλεσαν σε ψήφιση του Κακλαμάνη.

Αντίστοιχα, το ΣΕΚ του Πέτρου , έχει δώσει ρεσιτάλ παρασκηνίου συνεργασιών κάθε φορά που έχουνε δημοτικές εκλογές, που γίνονται κάθε φορά αντικείμενο διαφωνιών και φεύγει κόσμος. 

Από την "Πρωτοβουλία Γένοβα" στην "Αντικαπιταλιστική Συμμαχία" και αναζήτησε συμμαχιες με "προσωπικότητες" όπως η διεθυντής ψυχιατρικής κλινικής Κατερίνα Μάτσα κλπ. 
Στον Β γύρο υποψήφιοι κάλεσαν σε ψήφιση του Καμίνη.

 
***

Ο Νίκος εδώ και δεκαετίες λέει ότι η πολιτική του δράση μπορεί να συμβάλλει για να βελτιωθεί η καστάσταση στα "εθνικά θέματα". 

Όμως η κατάσταση εδώ και δεκαετίες γίνεται συνεχώς σαφώς χειρότερη. 
Αντί να πάρουμε και την Βόρειο Ήπειρο όπως έταζε ο Νίκος, καταντήσαμε με ένα διαλυμένο εθνικιστικό κίνημα, και το σύστημα εκμεταλλευόμενο την ανυπαρξία αντιδράσεων, προωθεί αντιεθνικές αλλαγές. 
Έτσι αναγνώρισαν και τα Σκόπια ως Μακεδονία και κατέληξαν σήμερα να μιλούν ακόμη για μοιρασμό του Αιγαίου με τους Τούρκους!

Αντίστοιχα ο Πέτρος εδώ και δεκαετίες λέει ότι η πολιτική του δράση μπορεί να συμβάλλει για να βελτιωθεί η καστάσταση στα "εργασιακά θέματα". 


Όμως η κατάσταση εδώ και δεκαετίες γίνεται συνεχώς σαφώς χειρότερη. 
Αντί να πάρουμε και 1700 Ευρώ βασικό μισθό όπως έταζε ο Πέτρος, καταντήσαμε με ένα διαλυμένο εργατικό κίνημα, και το σύστημα εκμεταλλευόμενο την ανυπαρξία αντιδράσεων, προωθεί αντιεργατικές αλλαγές. 
Έτσι αναγνώρισαν την ανασφάλιστη εργασία και κατέληξαν σήμερα να μιλούν ακόμη για μισθούς 300 Ευρώ σε πλήρη απασχόληση και χωρίς ασφάλιση!

 
***

Καθώς το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που απασχολεί σήμερα πολύ κόσμο, ο Νίκος σκέφτηκε ότι μπορεί να το εκμεταλλευτεί για να βγάζει λεφτά. 

Έτσι άρχισε να φωνάζει ότι στηρίζει τους Έλληνες που κινδυνεύουν από τους μετανάστες και εκμεταλλεύται όσους έχουν αυτήν την άποψη για να εμφανιστεί στο προσκήνιο ως "ανερχόμενη πολιτική δύναμη". 
Στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές εκμεταλλευόμενος καθαρά και μόνο ψήφους Ελλήνων για το μεταναστευτικό εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.

Αντίστοιχα, καθώς το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που απασχολεί σήμερα πολύ κόσμο, ο Πέτρος σκέφτηκε ότι μπορεί να το εκμεταλλευτεί για να βγάζει λεφτά. 


Έτσι άρχισε να φωνάζει ότι στηρίζει τους Μετανάστες που "κινδυνεύουν" από τους Έλληνες και εκμεταλλεύται όσους έχουν αυτήν την άποψη για να εμφανιστεί στο προσκήνιο ως "ανερχόμενη πολιτική δύναμη". 
 Στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές εκμεταλλευόμενος καθαρά και μόνο ψήφους Μεταναστών για το μεταναστευτικό εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.

  ***

 Πολλές συγκεντρώσεις έχουν γίνει και πολύ ξύλο έχει πέσει ανάμεσα σε "ρατσιστές" και "αντιρατσιστές".

Ο Νίκος είναι εκεί στις συγκεντρώσεις και κάνει δηλώσεις στα κανάλια, ποτέ όμως δεν έχει εμπλακεί ο ίδιος σε βίαια επεισόδια γιατί όταν πέφτει το ξύλο...εξαφανίζεται. 
Πάντα οι "δικοί του" αναλαμβάνουν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Πολλές συγκεντρώσεις έχουν γίνει και πολύ ξύλο έχει πέσει ανάμεσα σε "ρατσιστές" και "αντιρατσιστές". 


Ο Πέτρος είναι εκεί στις συγκεντρώσεις και κάνει δηλώσεις στα κανάλια, ποτέ όμως δεν έχει εμπλακεί ο ίδιος σε βίαια επεισόδια γιατί όταν πέφτει το ξύλο...εξαφανίζεται. 
Πάντα οι "δικοί του" αναλαμβάνουν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

 
***

Ο Πέτρος δεν είναι λίγες φορές που προσπαθεί να διαλύσει εθνικιστικές συγκεντρώσεις, όπως στα Ίμια του 2008 που έστειλε δικούς του να προσπαθήσουν να τις διαλύσουν.
 

Ο Νίκος δεν είναι λίγες φορές που προσπαθεί να διαλύσει εθνικιστικές συγκεντρώσεις, όπως στα Ίμια του 2008 που ενώ κάποιοι αντιστάθηκαν και κράτησαν την πλατεία ώστε να γίνει η συγκέντρωση, τους διέταξε να διαλυθούν και να φύγουν γιατί έτσι "είπε η αστυνομία".

 
***

Ο Πέτρος έχει κάνει ζημιά στο εθνικό κίνημα. 
Έχει συμβάλλει με τις τακτικές του στην προσπάθεια για δαιμονοποίηση του Ελληνικού Έθνους, στην πρόσπάθεια να εμφανίζονται στην Ελληνική κοινωνία μια ψεύτικη εικόνα για το έθνος. 

Σε αυτήν την εικόνα εμφανίζονται οι Έλληνες εθνικιστές ώς δήθεν "παρακρατικοί", "ανεγγέφαλοι", "κρετίνοι" και "συνεχώς ηττημένοι που κλάιγονται". 

Έτσι έχει καταφέρει να κρατήσει αρκετό κόσμο μακριά από τον Ελληνικό Εθνικισμό, δυσφημίζοντάς τον. 
Άξιος ο μισθός του!
 

Αντίστοιχα, ο Νίκος έχει κάνει ζημιά στο εθνικιστικό κίνημα. 
Έχει συμβάλλει με τις τακτικές του στην προσπάθεια για δαιμονοποίηση του Ελληνικού Έθνους, στην πρόσπάθεια να εμφανίζονται στην Ελληνική κοινωνία μια ψεύτικη εικόνα για τον εθνικισμό. 

Σε αυτήν την εικόνα εμφανίζονται οι Έλληνες εθνικιστές ώς δήθεν "παρακρατικοί", "ανεγγέφαλοι", "κρετίνοι" και "συνεχώς ηττημένοι που κλαίγονται". 

Έτσι έχει καταφέρει να κρατήσει αρκετό κόσμο μακριά από τον Ελληνικό Εθνικισμό, δυσφημίζοντάς τον. 
Άξιος ο μισθός του!  

*** *** *** *** ***

Τελικά ο Νίκος και ο Πέτρος κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά...

Έτσι ο Πέτρος δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τον Νίκο, και ο Νίκος δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τον Πέτρο, γιατί ο Πέτρος για να συσπειρώσει τα κορόιδα, τους δείχνει τον Νίκο και ο Νίκος για να συσπειρώσει τα κορόιδα, τους δείχνει τον Πέτρο.
 

Όμως το σύστημα δεν θα μπορούσε να ελέξει τα άκρα χωρίς τον Νίκο και τον Πέτρο, ή αν θέλετε χωρίς τον Πέτρο και τον Νίκο.


Τελικως κοιτώντας τον Νίκο νομίζει κανείς ότι βλέπει τον Πέτρο, και κοιτώντας τον Πέτρο νομίζει κανείς ότι βλέπει τον Νίκο, 
όπως σαν δύο καθρέφτες που στέκονται ο ένας ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον άλλον, και καθρεφτίζεται ο ένας μέσα στον άλλον, ώστε τελικά δείχνουν ακριβώς την ίδια εικόνα.

πηγή:

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ: Νίκος Μιχαλολιάκος και Πέτρος Κωνσταντίνου

 http://xawatch.blogspot.com/2011/01/blog-post_20.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου