Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

2 ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος, δεν είναι καινούργια... 

Φαίνεται όμως, πως ο πρώην έφεδρος αξιωματικός του Τουρκικού Στρατού και ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΣ Οικουμενικός Πατριάρχης, 
είναι αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί... 
αυτό που βάζει εμπόδια στην Παγκοσμιοποίηση των Θρησκειών, της οποίας είναι λάτρης... 

και οι μοναχοί, αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά του.

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ    
 
Ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ και ποιοί την ξεπουλάνε!
 
Πόπη Σουφλή

Η Ι.Μ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ


Πρέπει να σώσουμε αυτό το κάστρο της ορθοδοξίας!

Από: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Με αφορμή την επιστολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ.Β.Φλωρίδη (αριθ.πρωτ.2008 / 20.05.08) σε 13 ανώτατους φορείς του τόπου, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο συγκεκριμένος λειτουργός της Δικαιοσύνης εκφράζει πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το θέμα της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου ως «όπλο» σε πολιτική φαρέτρα για την όποια πολιτική διαμάχη ιδίου οφέλους ή συγγενών του, με την κυβέρνηση. 

Έτσι θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς τρεις σελίδες με ανακρίβειες δια χειρός του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που καταδικάζουν 107 μοναχούς σε βέβαιο θάνατο εντός Αγίου Όρους. Ελπίζουμε όμως με ένα θαύμα στο τέλος η λογική να πρυτανεύσει. 

Η Μονή μας σέβεται και στηρίζει τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. 

Η θρησκευτική μας διαφωνία έγκειται στις φιλοπαπικές διαθέσεις του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και όχι στον θεσμό. 

Όλα έχουν ξεκινήσει από την ημέρα που η Ιερά Μονή Εσφιγμένου κάνοντας χρήση παραγράφου του Καταστατικού Χάρτου του Άγιου Όρους, σταμάτησε την μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη ως μόνη μορφή διαμαρτυρίας, εναντίον στις φιλοπαπικές διαθέσεις της κεφαλής της Ορθόδοξης εκκλησίας.... 


Αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον του μοναστηριού, αν και αυτή η διαμαρτυρία προβλέπεται από τους «νόμους» του Άγιου Όρους ως η μόνη μορφή εναντίωσης στον Οικουμενικό Πατριάρχη. 

Το γεγονός ότι ένα μοναστήρι όρθωνε ανάστημα και έλεγε ότι οι κοινές λειτουργίες με τον Πάπα είναι κατά των Ιερών κανόνων της εκκλησίας , έπρεπε να εξαλειφθεί

Μετά τα υπόλοιπα μοναστήρια άρχισαν να διαμαρτύρονται και αυτά με επιστολές προς τον Οικουμενικό μας.

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου ήταν «κακό» παράδειγμα που δεν έπρεπε να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες 19 μονές του Άγιου Όρους. 

Έτσι τα μέτρα εναντίον της μονής μας έπρεπε να είναι σκληρά . 

Εδώ σας θυμίζω ότι στο Άγιο Όρος υπάρχει το «αυτοδιοίκητο» και ο ρόλος του Οικουμενικού είναι του θρησκευτικού καθοδηγητή.

Όμως με την βοήθεια του Διοικητή του Άγιου Όρους (που είναι πάντα πολιτική θέση και καθοδηγούμενος από το κράτος) μπορεί ο Οικουμενικός να κατευθύνει και την διοίκηση του Άγιου Όρους αφού ο Διοικητής λαμβάνει μέρος στο συμβούλιο των Ηγουμένων των υπόλοιπών μονών. 

Το δικό μας εκπρόσωπο σε αυτά τα συμβούλια τον έχουν διώξει, αν και υπάρχει όρος στον καταστατικό χάρτη ότι κανένας εκπρόσωπος μοναστηριού δεν απομακρύνεται πέρα των έξι μηνών, εκπρόσωπο η Ιερά μονή Εσφιγμένου δεν της επιτρέπεται να έχει περίπου 30 χρόνια. 

30 χρόνια παραβιάσεων του καταστατικού χάρτη μόνο και μόνο ώστε να δεχτούμε τις κρυφές επικοινωνίες του Φαναριού με το Βατικανό που από τότε είχαν εκδηλωθεί με αποκορύφωμα την κοινή λειτουργία Πάπα -; Οικουμενικό μέσα στο Φανάρι πριν ένα χρόνο. 

Τα τελευταία χρόνια οι παραβιάσεις (κυρίως ανθρωπίνων δικαιωμάτων) στο σύνολο τους έχουν γίνει αβάστακτες για αυτό είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ζητάμε βοήθεια. 

Αν είχαμε φωνή στο συμβούλιο των εκπροσώπων του Άγιου Όρους θα πηγαίναμε εκεί να τα πούμε αλλά όπως σας προείπα δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα μας έχει απαγορευτεί.

Επιπλέον: 
Μας έχουν πάρει το όνομα μας που εδώ και δεκαπέντε αιώνες φέρουμε αδιάλειπτα, και το έδωσαν σε μια άλλη αδελφότητα που είναι από σύσταση της παράνομη βάση του καταστατικού χάρτη του Άγιου Όρους. 

Δίνοντας το δικαίωμα στην νέα Εσφιγμένου να υπογράφει σαν Εσφιγμένου και να πάρει τα χρήματα της Ε.Ε. που αρνιόμαστε εμείς. 

Χρήματα που πληρώνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ να παρακολουθούν την όποια κίνηση μας εντός και εκτός Άγιου Όρους αλλά και χρήματα που δίνουν το κίνητρο σε μοναχούς να παίρνουν λοστούς και να μας επιτίθενται την ώρα που κοιμόμαστε στα κελιά μας. 

Επιπλέον έτσι τους δίνουν το δικαίωμα να δεσμεύσουν ό,τι μας ανήκει (βάρκες, ακίνητα ,αυτοκίνητα) και με κόπο έχουμε κάνει. 

Μας απαγορεύουν να έχουμε πιστούς εντός της Μονής μας ούτε τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας μας. 

Μας απαγορεύουν την όποια επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Μας έχουν ονοματίσει ως καταληψίες ενώ εδώ ζούμε εδώ και δεκαπέντε αιώνες. 

Μας απαγορεύουν να φέρνουμε τρόφιμα εντός της μονής μας. 

Μας απαγορεύουν να μπορούμε να ψαρεύουμε με τις ίδιες τις βάρκες μας. 

Μας απαγορεύουν να φέρνουμε φάρμακα για τους αρρώστους μας. 

Μας απαγορεύουν να προσκαλούμε γιατρούς που παρακολουθούν χρόνια περιστατικά γερόντων μας. 

Πεθαίνουν γερόντια αδιάγνωστα στην Ελλάδα του 2008. 

Μας απαγορεύουν να καλέσουμε γιατρό της επιλογής μας , τον μόνο γιατρό που μπορούμε είναι έναν γενικής ιατρικής που βρίσκεται στις Καρυές, που σε περίπτωση κακοκαιρίας δεν έρχεται καν. 

Μας απαγορεύουν οτιδήποτε στοιχειοθετεί την επιβίωση μας. 

Μας έχουν καταδικάσει σε αργό θάνατο. 

Για όλα αυτά ο δικηγόρος μας (κ. Βασίλης Καπερνάρος) έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά που λόγω σχέσης κράτους – Φαναριού έχει μπει στο «συρτάρι».

 

2 σχόλια:

dionnn1 είπε...

Με τον Καπερναρο πιστευετε οτι θα δικαιωθητε ? Τελος παντων..για με εχετε απολυτο δικιο...απορω γιατι δεν εχετε δικαιομα να παραμεινετε σε ολα αυτα που πιστευετε..με πια δικαιολογια δενσας αφηνουν να ψαρεψετε για να φατε...ειναι αδιανοητο..και υποψην ολα αυτα δεν βγαινουν "εξω απο εσας" .. μαλλον τα κρατανε μυστικα τα μισα απο οσα γινονται..πρεπει να βρεθει καποιος τροπος "αποσυμπλεξης' απο τις αλλες μονες του Αγιου Ορους..την αγαπη μου σε ολους τους αδερφους..!!!

tasos2222 είπε...

Σημαιοφορε , Ο,ΠΟΙΟς ΜΠΟΡΕΙ , ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΏΣΕΙ ΤΟΥς ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗς ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥς ΚΑΤΟΙΚΟΥς ΤΗς ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗς, οτι ειναι η ωρα να παρξουν τα χρεητων και τα καθηκοντατων ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ___ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑς ___ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΏΣΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΉ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ , ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥς ΟΠΟΙΟΥς ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕς, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙς 24\11\2011 , ΕΠΙΣΗΜΩς ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗς ΕΣΧΑΤΗς ΠΡΟΔΟΣΙΑς .(ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΛΟΓΩ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗς ΜΟΝΗς , ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ Ως ΕΧΘΡΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙς ΕΝΤΟΛΕς ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ . ...ΤΟΥΤΗ ΕΔΩ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ
Σ Η Μ Ε Ρ Α -------Τ Ω Ρ Α Α Α
Σε περιόδους κατοχής και κατάλυσης του Συντάγματος ,να ξέρετε οτι , απο τη στηγμη που η αστυνομία , ο στρατός ΚΑΙ Η ΔΥΚΑΙΟΣΎΝΗ λάβουν επισήμως γνώση οτι κάποιος πολίτης εχει με δικόγραφο ενεργοποιεισει το αρθρο 120 του συντάγματος , υποχρεούνται(βασει της ΔΙΕΘΝΟΥς ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗς νομοθεσίας και προπάντων του Ορκου πουχουν δώσει) απο εκεινη τη μέρα και έκτοτε, να τον προστατεύουν , πάντα να μάχονται στο πλευρό του ή ακομη και να τον εφοδιάσουν με οπλισμό αν κι όποτε αυτος ο πολιτης το ζητήσει .
.Προς αποφυγή εμφυλίου , Τουτα εδω , τα καταθέτουμε το συντομότερο ,ειτε μεμονωμένα ειτε ομαδικώς .
Δηλώνω ενόρκως προς την εφορία , προς κάθε ενδιαφερόμενη αρχή και προς κάθε φυσικό πρόσωπο , οτι απο σήμερα και καθ΄όλη τη διάρκεια που η πατρίδα μου , το σύνταγμά της και η δημοκρατία της τελούν υπο την κατοχή του εχθρού και της κομματοκρατίας , θα πολεμήσω μεχρι τελικής πτώσης τον όποιον αποπειραθεί ή σκεφθεί να επιβάλει σε μένα ή τους συμπολίτες μου την εφαρμογή του νόμου εκείνου ο οποίος έχει θεσπιστεί μέσω κατοχής απο επίορκους νομοθέτες πολιτικούς και κατηγορουμένους απο τη δικαιοσύνη για το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας ...... . Η προγενέστερη ημερομηνία κατάθεσης της ιερής δηλώσεως , παίζει πολυ σημαντικό ρόλο για αυτούς που καταθέτουν τούτα,διοτι τούς παρέχει καλύτερη κάλυψη όσο αυτή, κατατίθεται σε κοντινότερο χρονικό διάστημα απο το χρόνο τέλεσης των κακουργηματων εκείνων που καταγγέλονται μέσα σαυτην ) .δείτε

Προστατέψτε νομικά(και ουσιαστικά) τουλάχιστο ,ό,τι υλικό και πνευματικό σας έχει απομείνει . Προστατεψτε τα παιδια και τα εγγόνια σας δώστε τους τη δυνατότητα να μπορούν να αντισταθούν νομικά αλλα και ουσιαστικά .
Καταθέτουμε το συντoμότερο, την ιερή δήλωση(ή κάποια άλλη ανάλογη, ειτε ομαδικά ειτε μεμονωμένα στο ΑΤ της περιοχής σας ,.(δε χρειάζεται παράβολο και κρατείστε(ό π ω σ δ ή π οτε) επικυρωμένα αντίγραφα .. ΗΔΗ,ΜΕΧΡΙ ΣΤΗΓΜΗς ,ΠΑΝΩ ΑΠΟ 13.000 ΠΟΛΙΤΕς ταχουμε καταθεσει και εχουμε νομιμοποιησει(ΕΘΝΙΚΆ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩς) την αντίσταση που προβάλουμε για την αποτιναξη της σκλαβιάςμας ,καθως και την ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ...., ( ΕΝΥΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥς ΠΆΝΤΕς να καταθεσουν όσο είναι νωρίς ωστε να αποκτήσουν πραγματικά δικαιώματα ΚΑΘΩς ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑhttp://www.scribd.com/doc/143299694/Declaration...

Δημοσίευση σχολίου