Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

2 Είδαμε την παρακάτω επιστολή του καπετάν Βασίλη (υπασπιστής του Άρη Βελουχιώτη): “Θέλουν να ηρωοποιήσουν τον πιό μεγάλο Προδότη”

Το αναρχικό περιοδικό «Ιδεοδρόμιο» δημοσίευσε το 1980 
το πιο πάνω φωτομοντάζ για να υποδηλώσει τη σεξουαλική 
διαστροφή του Άρη  Βελουχιώτη.  Η  εικόνα αυτή  του Άρη 
δημοσιεύτηκε κατόπιν σε αρκετές εφημερίδες και περιοδικά
Παραθέτουμε την επιστολή του καπετάν “Βασίλη” (πρωτοπαλίκαρο του Βελουχιώτη), προς τον Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα “Ελεύθερος” στις 19/09/1997:
“Θέλουν να ηρωοποιήσουν τον πιό μεγάλο Προδότη”
Αξιότιμε κ. διευθυντά, 

Επειδή διάβασα στο φύλλο της εφημερίδος σας 18-08-1997 ότι μερικοί λαπάδες ενεργούν σαν τον Αλόμα, γνωρίζω τα κάτωθι:
 
Θέλουν να τον ηρωοποιήσουν χωρίς να έχουν γνωρίσει το βρωμόσκυλο αυτό. Ντροπή. 
Θέλουν να τον παρουσιάσουν σαν τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Κολοκοτρώνη....

Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι αυτοί οι κύριοι και τί πιστεύουν. Είναι δε φοβερό να διαβάζουμε ότι στον έρανο συμμετέχουν υπουργοί και βουλευτές. 

Γι’ αυτό σας χρυσοπληρώνουμε;;

Ιδού κύριοι ποιό ήτο το κτήνος αυτό που προσκυνάτε που έζησα μαζί του αρκετό διάστημα και μετά προσκολλήθηκα στο 9ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ.

Ποτέ μα ποτέ δεν πολεμήσαμε τον εχθρό.


Ας ευρεθεί έστω κι ένας κ. Ψωμιάδη, να μας ειπεί που και πότε πολεμήσαμε τον εχθρό στήθος με στήθος και ποιά τα αποτελέσματα, νεκροί, τραυματίες ως και τις διευθύνσεις των.
Εμείς με τον εχθρό είμεθα σύμμαχοι.
Σας αναφέρω με δυο λόγια ο π... Βελουχιώτης ήτο μεγάλος προδότης και αναφέρω μερικά από τα πολλά εγκλήματά του που δεν μπορεί να χωρέση ο νούς σας.

Μετά την εκτέλεση του Ψαρρού από τον Ζούλα ανεκηρύχθη αρχικαπετάνιος και ανέλαβε να ξεκαθαρίση το Μωριά.

Στο θέμα του Ψαρρού υπήρξαμε αιμοσταγείς βασανιστές άνευ προηγουμένου και με μια λέξη τέρατα. 


Ο Ψαρρός πολεμούσε τους Γερμανούς και είχε αποκτήσει την εμπιστοσύνη των Εγγλέζων, εμείς όχι. Είχαμε το στρατηγείο στο Παλιοξάρι Δωρίδος.

Εις το Κροκύλιο Δωρίδος ήτο ένας υπολοχαγός. Αποφεύγω το όνομά του. 

Τον ειδοποιήσε με τον υπεύθυνο του χωριού του να πάη να ενταχθή στον ΕΛΑΣ. “Εγώ Γιώργο δεν ανακατεύομαι σε καμμία οργάνωση. Θέλω να μένω ήσυχος.” 
Δεν ικανοποιήθηκε το κτήνος με την απάντησίν του και απεφάσισε να τον συλλάβη. 
Ένα απόγευμα πήρε μαζί του είκοσι άνδρες και ξεκίνησε για το Κροκύλιο. 
Μόλις άρχισε να νυχτώνη κυκλώσαμε το σπίτι του, εισήλθε αυτός μέσα με δύο άλλους, αλλά δεν τον βρήκαν, οπόταν πήραν ως όμηρον την 20χρονη αδελφήν του τελειόφοιτον Γυμνασίου.

Όταν μετά δύο ημέρας έμαθε ότι ο αδελφός της έφυγε για τον Ζέρβα, αμέσως έβγαλε έξω την κοπέλα, την άρχισε στα σκαμπίλια και διέταξε τους άνδρες του να την βιάσουν ως που την βίασαν άνω των δεκαπέντε, αυτός δε ηδονίζετο και ενώ αυτή εφώναζε “λυπηθήτε με δεν αντέχω άλλο” και έπεσε λυπόθυμη.

Ο αιμοχαρής τότε, το παλικάρι αυτό, έβγαλε το μαχαίρι του και το έμπηξε στο μ... της και την ξέσχισε εως τα στήθια η οποία σπάραξε σαν το ψάρι αλλά που να τη λυπηθή. Την πήρε σέρνοντας και την πέταξε στο Μόρνο...

Αφού τελείωσε το έγκλημα αυτό αμέσως κάλεσε εις το δωμάτιό του τον Δημήτρη από το Αλεποχώρι όπισθεν του Κροκυλίου και τον καβάλησε δύο φορές, που δέν έμεινε ικανοποιημένος και του είπε: 

“Έλα άλλη μιά φορά, ρε Δημήτρη”. 
“Δεν μπορώ καπετάνιε, πάρε και κανέναν άλλο”. 
Δεν τολμούσε να του πει όχι κανείς,

Άλλο κατόρθωμα...
Στο χωριό Μοναστήριον Δομοκού συνέλαβε έναν κάτοικον, επειδή είπε κάτι για τον ΕΛΑΣ, τον έδεσε σε ένα δένδρο, έβαλε φωτιά στο σπίτι του και μετά τον κατακρεούργησε κατά απάνθρωπο τρόπο το παλικάρι αυτό και τέλος άρπαξε το γιό του επειδή έκλεγε και τον έβριζε για τον πατέρα του και του έκοψε το κεφάλι του, ο δήμιος αυτός....

Στο Μαύρο Λιθάρι Παρσανίδος έπιασε την Τζαβάρα επειδή ο άνδρας της ήταν στον Ζέρβα, ήταν έγκυος, την πέταξε κάτω, την ξεκοίλιασε και το βρέφος το πέταξε στα σκυλιά, που κανείς δεν τολμούσε να του μιλήση του παλικαριού αυτού.

Στο χωριό Βελαώρα Ευρυτανίας συγκέντρωσε τας δυνάμεις του ΕΛΑΣ για να επιτεθούμε στο Ζέρβα, αλλά εκεί τυχαία συνέλαβε έναν πρώην αντάρτη μας ονόματι Κουτσίκον τον οποίον έδεσε με πασάλους στη γή στο κέντρο του χωριού, του χαράκωσε το σώμα του έριξε καμένο λάδι και σέρνοντάς τον τον πέταξε σε ένα λάκκο που τον έκαψε ζωντανό.

Στην Κάτω Αχαία συλλάβαμε τον ιατρό Κανελλόπουλο και τον άρχισε αμέσως με βασανιστήρια και τον παρακάλεσε να τον εκτελέση δια τουφεκισμού και το κτήνος του απαντά: “Δεν αξίζει το τομάρι σου μόνο για μιά σφαίρα”, με διάφορα βασανιστήρια του έκοψε το κεφάλι του πριονιστά. Καμαρώστε τον.

Θα έλεγα να ρωτήσετε τους Καραχάλιο και Σπυρόπουλο από το Μαλανδρένι Δωρίδος να σας επιβεβαιώσουν αυτά και να σας πουν ακόμη περισσότερα αν ζουν.

Φύγαμε να ξεκαθαρίσουμε τον Μωριά, διότι άλλο παλιόσκυλο δεν υπήρχε να κάνει τέτοια εγκλήματα. Πέταξε στην Πηγάδα Μελιγαλά 2.500.... ξεκαθάρισμα καλό.

Κύριοι μετά κατεβήκαμε στην Πύλο όπου έκανε ένα άλλο τεράστιο έγκλημα, συναγωνιστές.

Έπιασε είκοσι πέντε εθνικιστάς τους έκλεισε μέσα σε ένα ισόγειο, τους άφησε όλη την ημέρα νηστικούς και χωρίς νερό και την επομένη αφού συγκέντρωσε κόσμο τους ανέβασε επάνω στο πάτωμα όπου άρχισε και έσφαζε έναν έναν και τους πετούσε κάτω από το παράθυρον...

Κλαυθμός και οδυρμός αλλά αυτός ασυγκίνητος. 

Τους τελείωσε όλους. 
Ενθυμούμε και το εξής γεγονός την ημέρα εκείνη. 
Ενας ονόματι Στούπας που ήτο στα Τάγματα Ασφαλείας, τον συνέλαβαν τα παλικάρια του, τον κατήγγειλεν ο υπεύθυνος, αφού τον σκότωσαν του τον έφεραν να τον δει. 

Το κτήνος αυτό αφού τον πλησίασε σήκωσε το πόδι του και του έλειωσε το κεφάλι του που του είπε: “Στούπα αυτό σου έπρεπε”.

Βλέπετε τί αντίσταση κάναμε κύριοι;


Σείς μέσα στη Βουλή των Ελλήνων τον παρουσιάσατε ως Κολοκοτρώνη. Ντροπή, ντροπή σας και τρέξτε όλοι σας τώρα να του στήσετε ανδριάντα για να σας πει: Ελάτε και σείς άλλη μιά φορά ακόμη και δεν μου χρειάζονται ανδριάντες, διότι τους ανδριάντες, τους βάζουν μόνο στους πραγματικούς ήρωες.

 

Σχετικά με Γοργοπόταμο

Ντροπή να λέτε, ώ ελεεινοί, ότι ο Άρης ανατίναξε τη γέφυρα. Την γέφυρα την ανατίναξε ο Εγγλέζος ταγματάρχης με τη βοήθεια του Ζέρβα.

Ο Άρης δεν ήθελε να ανοίξη την γέφυρα, διότι ήθελαν να φύγουν πρώτα όλοι οι Γερμανοί και μετά να την ανατινάξει... Παντού ρε το ψέμα;; Ιδού η αλήθεια. 

Οι Εγγλέζοι που έμεναν στην Γκιώνα τον ειδοποίησαν με τον Ζούλα να πάη να τους συναντήσει, ο Άρης το απεύφευγε.

Στην Γκιώνα έμειναν οι Εγγλέζοι σαράντα μέρες περίπου περιμένοντάς μας. Μία μέρα έπεσαν αλεξιπτωτιστές Εγγλέζοι. 

Ο Άρης έτρεξε τους πήρε και τους έφερε στο δικό μας στρατηγείο.

Οι Εγγλέζοι τον παρακαλούσαν να τους πάει στους άλλους στην Γκιώνα, αλλά ο Άρης σκόπιμα δεν τους πήγαινε με διάφορες δικαιολογίες διότι ήθελε να πληροφορηθή ότι έφυγαν όλοι οι Γερμανοί.

Αφού έμαθε ότι έφυγαν οι Γερμανοί, τότε αποφάσισε να τους στείλη. Τους κράτησε δώδεκα ημέρες και κάθε ημέρα διεμαρτύροντο.

Τους έστειλε με τρείς άνδρες μας στην Γκιώνα και εμείς φύγαμε για Στερεά Ελλάδα. Οι Εγγλέζοι άδικα μας περίμεναν αφού μας ειδοποίησαν για την ανατίναξιν.

Αφού είδαν ότι δεν πήγαμε, τότε πήγαν και βρήκαν τον Ζέρβα τους οποίους και δέχθηκε πρόθυμα και από κοινού απεφάσισαν για την ανατίναξιν. 

Ο Άρης το έμαθε και τότε έτρεξε να τους συναντήσει αφού προηγουμένως έστειλε έμπιστόν του και ειδοποίησε τους φρουρούς να την εγκαταλείψουν.

Την επομένη ξεκινήσαμε και συναντηθήκαμε με τον Ζέρβα στο χωριό Βίνιανη πήγαμε συναντήσαμε τους Εγγλέζους και από κοινού στρώθηκε το σχέδιον της ανατινάξεως. 

Την όλη διεύθυνσιν της επιχειρήσεως την ανέθεσαν στον Ζέρβα και όχι στον Άρη διότι δεν του είχαν ουδεμίαν εμπιστοσύνη.

Ο Άρης έπνεε μένεα κατά του Ζέρβα. Την όλη επιχείρηση ανέλαβε ο Εγγλέζος Ταγματάρχης με άνδρες του Ζέρβα. 

Όταν έφθασαν στην γέφυρα είδαν ότι δεν υπήρχον οι σκοποί και αμέσως το κατάλαβαν ότι τους είχε ειδοποιήσει ο Άρης.

Με λίγα λόγια ο Εγγλέζος μαζί με άνδρες του Ζέρβα την ανετίναξαν. Ο Άρης τυπικά παρίστατο και έκανε ότι βοηθούσε, αφού ούτε καν τον άφησαν να πλησιάσει.

 Αφού έγινε η ανατίναξις ο Άρης έφυγε αμέσως για το Μαύρο Λιθάρι με πολύ μίσος κατά του Ζέρβα...

Ο Ζέρβας με τους Εγγλέζους έφυγαν για την Ήπειρο. Οι Ιταλοί επεκήρυξαν τότε τον Ζέρβα αντί 100 εκατομμυρίων εις ανίποινα. Τώρα που βλέπετε όλοι σας ότι ο Άρης δεν ανατίναξε την γέφυρα, θέλετε να του στήσετε ανδριάντα;; Ντροπή.

Όλοι οι αρχηγοί μας είχαν συμμαχήσει με τους Γερμανούς να μην τους ενοχλήσουμε κατά την οπισθοχώρηση και την συμφωνία την υπέγραψε ο καπετάν Κίτσος με τον Γερμανό Ταγματάρχη, όπου ο ΕΛΑΣ αναλάμβανε την υποχρέωσιν να μην εμποδίσει τυχόν οπισθοχώρηση και να προστατεύση την ζωή των οπλιτών που τυχόν δεν προλάβαιναν να φύγουν, οι δε Γερμανοί ανελάμβανον την υποχρέωσιν να διέλυον τα Τάγματα Ασφαλείας από την Θεσσαλονίκη και να μας παρέδιδαν βαρύ οπλισμό. Ναι κύριοι αυτή τη συμφωνία είχαμε κάνει.

Τί τον θέλαμε τον βαρύ οπλισμόν κύριοι;; 



 

Κατόπιν της συμφωνίας αυτής σας ερωτώ, συνέφερε τον ΕΛΑΣ να ανατινάξη τη γέφυρα; Ποτέ και δια τούτο ο Άρης απέφευγε την ανατίναξιν.

Θέλετε να δείτε ότι ο ΕΛΑΣ δεν έκαμε αντίσταση κατά του εχθρού, αλλά υπήρξε προδότης της πατρίδος μας;

Μέσα στον ΕΛΑΣ υπήρχαν Αλβανοί, Βούλγαροι, Γιουγκοσλάβοι, κ.λπ. που μας χορηγούσαν οπλισμό και αυτοί ρύθμιζαν όλη την κατάστασιν και κατά το συμφέρον τους. Ναι ή όχι;
Σκουλαρίκη κ.λπ... Φλωράκη, λέτε τι κακουργήματα έκαμες κατά της πατρίδος σου για να ελαφρώσεις κάπως, αφού δεν σε πέρασαν από δικαστήριον να σε κρεμάσουν, αλλά σου έδωσαν συνταξούλα.

Κάναμε Εθνική Αντίστασιν ή υπήρξαμε προδότες;; 

Μήπως θυμάστε ότι στις 27-07-1943 στο Πετρίτσι ο Ιωαννίδης υπέγραψε με το Βούλγαρο Δασκάλωφ του Κ.Κ.Β. σύμφωνο που ανελάμβανον οι Βούλγαροι να μας βοηθήσουν σε ό,τι τους ζητούσαμε και εμείς σαν προδότες ότι δεν θα τους διώχναμε από τα κατεχόμενα εδάφη της Θράκης;; 
Θέλουμε κρέμασμα ναι ή όχι;

Μήπως θυμάστε στις 10-08-1943 ο Γιάνναρης υπέγραψε άλλο σύμφωνο με το Κ.Κ.Αλβανίας με τον Ροτζέπ Ολιάκου που ζητούσαμε την βοήθειάν του και ότι δεν θα ζητούσαμε την Βόρειο Ήπειρο;;


Μήπως ξέρετε ότι ο ΕΛΑΣ στις 06-10-1943 υπέγραψε σύμφωνο μη επιθέσεως με τους Γερμανούς και εμείς την επομένην επετέθημεν κατά του οπλαρχηγού Ζέρβα;;

(Τώρα εξηγείται πλήρως το γιατί ο Άρης επιτέθη κατά του Ζέρβα πισώπλατα ενώ πολεμούσε με τους Γερμανούς στην Νεράιδα στις 31-10-1943. Συνδιάστε παρακαλώ τις ημερομηνίες των δύο αυτών ιστορικών γεγονότων);
Μήπως στις 06-11-1944 ο ΕΛΑΣ υπέγραψε στο χωριό Καρυές Εδέσσης σύμφωνο με τους Βουλγάρους για βοήθεια και στις 29-01-1944. Στο Μελισσοχώρι Λαγκαδά με τους Γιουνώφ και Φιλίποβίτσο καπετάν Αυγερινός για βοήθειαν πάλιν;;
Μήπως ξέρετε ότι στις 21-01-1944 ο καπετάν Ορέστης συνεμάχησε με τους Αλβανούς για την εξόντωσιν του Ζέρβα;; Μιλήστε να το μάθει ο Ελληνικός λαός.

Ιδού και η άλλη μεγάλη προδοσία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Μας έλεγε ο Άρης:

“Συναγωνιστές προσέξτε. 

Δεν μας νοιάζει καθόλου για τους Γερμανούς, αλλά σκοπός μας είναι να ξεκαθαρίσουμε τους προδότας, φασίστες Έλληνες. 
Αν σπαταλίσουμε τον χρόνον μας κατά των Γερμανών δεν θα μείνει καιρός στον ΕΛΑΣ να εκτελέση το καθήκον του.
Πρέπει να λήψη η Μποτανά, να λείψουν οι βιομήχανοι και αστοί, τα δε φυσικά όρια της Ελλάδος μας φτάνουν μέχρι τον Όλυμπο, που μπορούμε να ζήσουμε μέσα σε αυτά χωρίς να υποδουλώσουμε άλλους λαούς φίλους μας και όσοι δεν μας ακολουθήσουν θα τους φάη το σπαθί μας και θα ζήσουμε εμείς οι υπόλοιποι πολύ πλούσια, δια τούτο πρέπει τώρα να συλλάβουμε το άλλο πουλημένο τομάρι τον Ζέρβα που θα τον κρεμάσουμε ανάποδα να τον φάνε όρνια και αλεπούδες. 

Ναι ή όχι καπεταναίοι;”

Στην Δεσφίνα μας έλεγε: 

“Συναγωνιστές, οι Γερμανοί και Ιταλοί είναι αδέρφια μας που δεν θα τους πειράξουμε, διότι συμφωνήσαμε ότι όταν θα φύγουν θα μας παραδώσουν ότι χρειασθούμε για τον αγώνα ως και την Θεσσαλονίκη με βαρύ οπλισμό και από εκεί θα αρχίσουμε την μεγάλη επίθεσι για την εξόντωσιν των προδοτών και την κατάληψιν της εξουσίας”.
Βλέπετε τί μας έλεγε ο π... αυτός που του στήσατε ανδριάντα στην Λαμία και τώρα θέλετε και στην Θεσσαλονίκη για να μας ειπεί ελάτε και εσείς να με κανονίσετε άλλη μια φορά.
Εύγε σας κύριοι. Πηγαίνετε.

Που την βλέπετε ότι κάναμε Εθνική Αντίσταση και μας δώσατε μεγάλες συντάξεις χωρίς να γνωρίσουμε τον εχθρό; Είπα να μην την πάρω αλλά αφού παίρνουν όλοι γιατί να τους την χαρίσω.

Σας χαιρετά ο καπετάν Βασίλης.


Κοινοποίησις

1) Πρόεδρο Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνην.
Σας θεωρώ ότι είστε πράγματι με ελληνική ψυχή και τίμιος άνδρας που σας παρακαλώ πολύ να το αναγνώσετε στο Σώμα δια να λάβουν γνώσιν όλοι οι βουλευτές και μετά αποφασίζετε για ανδριάντα. (Σημ.: Αγαπητέ μου συνέλληνα εάν γνωρίζατε το τί θα πει Υποβρύχιο θα απογοητευόσασταν δια τις ελπίδες σας.)
Ελπίζω όταν ανέβω στην Αθήνα να περάσω να σας δω στο πολιτικό σας γραφείο να τα πούμε από κοντά.
 

2) Βουλευτήν Ψωμιάδην τον οποίον παρακαλώ να πράξη το ίδιο με τον πρόεδρο.
 

3) Βουλευτήν Πέτρον Τατούλην τον οποίον παρακαλώ να πράξη το ίδιο με τον πρόεδρο.
 

4) Στην εφημερίδα μου “Ελεύθερον”


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ,
Λεοντάριο Αρκαδίας


Τα σχόλια δικά σας............


____________________________


Το Ταλμούδ, στο βιβλίο ADORA ZARA κείμενο 26Δ γράφει:

“Σκοτώστε τους εκλεκτώτερους μεταξύ των αλλοφύλων κρατών - στόχων”

Για να πεισθήτε ότι οι Σιωνιστές τηρούν κατά γράμμα το Ταλμούδ σε όλους τους αιώνες που πέρασαν, και για να αντιληφθείτε πως διάλεγαν τα θύματά τους οι ΕΑΜίτες στην κατοχή, θα αντιγράψω από την “Ιστορία..” του Πουκεβίλ σελ. 297, τον τρόπο που ενεργούσε η Αγγλική αστυνομία στα νησιά του Ιονίου κατά την Ελληνική Εθνεγερσία, υπό τις διαταγές των Εβραίων λόρδων του Λονδίνου.

“Είχον λοιπόν ανάγκην ν’ απαλλαγώσιν εντίμων ανθρώπων, οίτινες ηδύναντο να ταράξωσι τα σχέδια αυτών, να καταστώσι περιζήτητοι ένεκα ψεύδους, επίφοβοι δια την συκοφαντίαν,... Πιστοί, ή μάλλον θηριώδεις μιμηταί των Τούρκων, οίτινες έσφαζον τον κλήρον και τους εξέχοντας Έλληνες, διηύθυνον τας μηχανορραφίας αυτών κατά των ιερέων και των ευγενών...”

Δυστυχώς για τον Ελληνισμό, η ιστορία αυτή επανελήφθει υπό του ΕΑΜ το 1942 - 1949 κατά 100%.
(Περισσότερα για ΕΑΜ/ΕΛΑΣ-προδοσίες εδώ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

(Την επιστολή του καπετάν Βασίλη θα τη βρείτε σε αρχεία της εφημερίδος «Ελεύθερος» καθώς επίσης και στο βιβλίο “ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ” του στρατηγού Γ. Αϋφαντή, μαζί με ιστορικά ντοκουμέντα και φωτογραφικό υλικό.)


Πηγή: eleftheriskepsii.blogspot.gr


2 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Θανάσης Κάβουρας ή καπετάν Ανύπαρκτος

kostinos52 είπε...

Απο οτι φαινεται η Σουλτανα ηταν τρισαθλια και ελεεινη !!

Δημοσίευση σχολίου