Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

0 Τώρα ανακάλυψε η Δύση πως οι Ισλαμοφασίστες δολοφονούν δημοσιογράφους στην Συρία…

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα αξιώνουν την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του Μάρτσιν Σούντερ.

Κατά τη διάρκεια επιδρομής στο κέντρο Τύπου στο Σαρακέμπ στη Συρία, ένας Πολωνός φωτορεπόρτερ απήχθη από ενόπλους κουκουλοφόρους, σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).

Στην ανακοίνωση της, η οργάνωση αναφέρει:
«Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα αξιώνουν την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του Πολωνού φωτορεπόρτερ Μάρτσιν Σούντερ, ο οποίος απήχθη από μία ομάδα περίπου 15 ενόπλων κουκουλοφόρων, περίπου στις 11 το πρωΐ της 24ης Ιουλίου στο Σαρακέμπ, στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία».

Η RSF προσθέτει πως ο ανεξάρτητος αυτός δημοσιογράφος, που συνεργαζόταν κυρίως με το διεθνές φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο Corbis και το αντίστοιχο πολωνικό Studio Melon, απήχθη από τους ενόπλους στη διάρκεια επιδρομής στο κέντρο Τύπου στο Σαρακέμπ.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει αναληφθεί από κάποιον η ευθύνη και η ταυτότητα των απαγωγέων δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί», προσθέτει η RSF.

Η οργάνωση δηλώνει 

«ιδιαιτέρως ανήσυχη για την τύχη των εργαζομένων στον τοπικό και διεθνή Τύπο που καλύπτουν τις μάχες στη Συρία κι οι οποίοι δεν σταματούν να αποτελούν στόχο των διαφόρων πρωταγωνιστών (ποιων πρωταγωνιστών ρε ψεύτες; Έφαγε ο Συριακός λαός την καρδιά κανενός φωτορεπόρτερ;) της σύρραξης και συχνά χρησιμοποιούνται ως μέσο ανταλλαγής».

 Πηγή: olympia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου