Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

0 Το super market που ξέρει τι χρειάζεστε, οραματίζεται η Intel (video)


Εγώ, σου ταιριάζω, εμένα θα αγοράσεις

Ερευνητές στα εργαστήρια της Intel επέδειξαν πως θα μπορούσαν να γίνουν οι αγορές στα καταστήματα πολύ πιο εύκολες, προσαρμοσμένες στα προσωπικά μας γούστα. Το κρασί που ταιριάζει με το δείπνο θα επισημαίνει την ύπαρξή του στο ράφι καθώς περνάτε δίπλα του, όπως και το φίλτρο αέρα που ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας ή οι συσκευασμένες τροφές που απέκλεισε πρόσφατα ο γιατρός από το διαιτολόγιό σας.


Η παρουσίαση με τίτλο «Be Meaningful» χρησιμοποιεί ένα σετ τεχνολογιών υπό τον τίτλο «Self Edge Technology – SET» και σκοπός των ερευνητών της Intel είναι να συμβάλλει στην ανίχνευση της παρουσίας του πελάτη στο κατάστημα και να του προσφέρει μια πιο αποτελεσματική, προσωποποιημένη εμπειρίας αγορών.


Για παράδειγμα, εάν το αυτοκίνητο χρειάζεται ένα φίλτρο αέρα, η τεχνολογία SET μπορεί να χρησιμοποιήσει τα σχετικά δεδομένα για συντήρηση του αυτοκινήτου ώστε να κινητοποιήσει το χρήστη για την ανάγκη αγοράς ενός συγκεκριμένου φίλτρου κατά την είσοδό του σε ένα κατάστημα ανταλλακτικών.
Εάν κάποιος έχει αλλεργία σε κάποια τροφή, η τεχνολογία SET μπορεί να ενημερώσει για τα σχετικά επικίνδυνα προϊόντα.
Eάν κάποιος σχεδιάζει να μαγειρέψει ένα δείπνο με σολωμό, η τεχνολογία SET μπορεί να προτείνει το σχετικό κρασί που μπορεί να συνοδεύει ιδανικά το φαγητό.

Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος της Intel Research στο βίντεο που ακολουθεί, ο πελάτης χρησιμοποιεί το αντίστοιχο app στο smartphone του, όπου δηλώνει τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του για αγορές.


Κάθε φορά που μπαίνει σε ένα κατάστημα, το smartphone μεταδίδει το μοναδικό αναγνωριστικό του μέσω Bluetooth.


Τα προϊόντα στα ράφια έχουν ηλεκτρονικές καρτέλες με τα πλήρη στοιχεία του προϊόντος. Σε σταθερή δικτυακή σύνδεση, συνεπικουρία υπηρεσίας από το cloud, ελέγχονται οι προτιμήσεις και οι δεδηλωμένες ανάγκες αγορών του χρήστη που είναι παρών στο κατάστημα.


Οι καρτέλες στα προϊόντα του καταστήματος που ταιριάζουν ή αποκλείονται επισημαίνονται με κάποια ένδειξη (στην προκειμένη περίπτωση, με κίνηση του γραφικού στο ταμπελάκι τους, κίτρινο χρώμα και θετικό ή αρνητικό δείκτη σωστής ή εσφαλμένης επιλογής).


Δείτε το κατατοπιστικό βίντεο:

Watch live streaming video from connectedsocialmedia at livestream.com



Στην 11η ετήσια εκδήλωση Research@Intel έγινε μια επίδειξη των πλέον καινοτόμων νέων ερευνητικών έργων που προέρχονται από εσωτερικές δράσεις της Intel ή τη συνεργασία της με άλλους ερευνητικούς φορείς.

Oλοκληρώνοντας τις εσωτερικές ερευνητικές προσπάθειες της Intel, τα εργαστήρια της Intel τα τελευταία δύο χρόνια ανέπτυξαν ένα μοναδικό μοντέλο άμεσης συνεργασίας με κορυφαίους ερευνητές στον ακαδημαϊκό χώρο, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο επτά κέντρων επιστήμης και τεχνολογίας (ISTCs) και έξι ερευνητικών ινστιτούτων (Intel Collaborative Research Insitutes, ICRIs). Κάθε κέντρο έχει δημιουργήσει μια δική του κοινότητα ερευνητών, για να προάγει μεταξύ άλλων τις υπολογιστικές δυνατότητες σε embedded λύσεις, τεχνολογίες cloud και ασφάλειας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν μερικές από τις πρόσφατες ερευνητικές προσπάθειες των κέντρων αυτών μαζί με εκείνες των εσωτερικών εργαστηρίων της Intel, σε διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων οι εξελίξεις στο επίπεδο τεχνολογιών visual και context-aware computing, καθώς και η σημαντική πρόοδος σε τομείς όπως οι τεχνολογίες big data.
Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου