Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

0 "Πολιτικοί με πράσινους μπερέδες"....


ποιος έρθει και επισκεφτεί την πόλη της Δράμας θα πρέπει να μην χάσει την ευκαιρία να συναντήσει τον "πράσινο" δήμαρχο. 'Όχι κανέναν οικολόγο αλλά τον ονομαστό πλέον Δύτη της Ε' Μ/Κ αλλά και τα έργα του ιδίου.

Γιατί δεν κάνουν όλοι οι Δύτες Καταδρομών έργα άσχετα με τον στρατό της τάξεως των 150.000 ευρώ και παραπάνω.



Στείλτε τα παιδιά σας να υπηρετήσουν την ματαιοδοξία και τον εγωισμό του ιδίου αλλά και των ανωτέρων του. Εκείνος είναι έτσι κι αλλιώς το αγαπημένο παιδί των επάνω απ' αυτόν. Είναι όμως ντροπή να χρησιμοποιείς την εκκλησία και τα ιερά και τα όσια για την αυτοπροβολή σου.

Μήπως όμως τα πράγματα είναι πολύ περισσότερα απ' ότι φαίνονται;
Για να ξεκαθαρίσω εξ αρχής και για να μην ξεσπάσει επάνω σε όλους της Ε' Μ/Κ το ιερό μένος αυτού του "άγιου" Δύτη. Δεν υπηρετώ σε καμία Μονάδα είτε του Στρατού είτε της Δράμας, δεν είμαι καν ένστολος. Αλλά όποιος ακούει ψιθύρους και ρωτήσει λίγο καταλαβαίνει αμέσως. Μην ξεχνάτε ότι στον Στρατό υπηρετούν ακόμη 'Έφεδροι. Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί "ιερό" καμάρι.

'Όταν είσαι όμως αγαπητός του Σωματάρχη αλλά και των μοναστηριών της περιοχής, κάνεις ό,τι θέλεις. 'Ολοι θα έρχονται να δούν το δημιούργημά σου, το έργο σου. Και θα ανάβουν και κεριά στο όνομά σου.

Από πού όμως τόσα λεφτά την πιο κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα; Από πού τόσα "κονδύλια" που μόνο εκκλησία δεν γράφουν; Ο ίδιος λέει από δωρεές. Είναι σωστό να τα έχεις καλά με τον καθρέφτη. Τότε ησυχάζεις.

Μέχρι και τα χρήματα των στελεχών του καθυστέρησε για να πάνε τα λεφτά κάπου αλλού. Και φυσικά γίνεται και "εθελοντική" παρακράτηση από όλους για "ιερό" σκοπό. Δεν κόβουμε απ' τα γλέντια και τα τραπέζια στους ανωτάτους τα ζητάμε απ' τα στελέχη. Είναι το λιγότερο ξεφτίλα και ντροπή. Μόνο τα κρασιά τους έφταναν για να γίνει κάτι μεγάλο.

Και φυσικά τα χρέη υπάρχουν παντού. Εις βάρος των πάντων γίνονται τα "ιερά" έργα.
'Ασχετα αν τον πρώτο χρόνο διοίκησής του δεν έκανε τίποτα. Ενώ υπήρχαν ετοιμόρροπα κτήρια των οποίων η επισκευή δεν ήταν ούτε το ένα τρίτο των χρημάτων των "ιερών" επενδύσεων, αυτά παραμένουν έτοιμα να προκαλέσουν ατύχημα.

Αλλά λίγο τον νοιάζει. Ας έβγαλε η στρατιωτική πολεοδομία εντολή κατεδάφισης. Ας είναι τα κτήρια του '13 και του 1920.
Απλά τα ονόμασε ο ίδιος διατηρητέα και κειμήλια και ξεμπέρδεψε με αυτά.
Υπάρχει όμως και ένα ωραιότατο συντριβάνι με καρέκλες πέριξ αυτού για χαλάρωση και πολύχρωμα φωτάκια τη νύχτα.
Πριν το γεμίσουν νερό ποτίστηκε και γέμισε κι αυτό με τον ιδρώτα του 'Ελληνα καταδρομέα στρατιώτη.
'Ολα όμως γίνονται εκ του ασφαλούς για τον ίδιο. Δεν έχει να λύσει όπως οι άλλοι προβλήματα γι' αυτό και ασχολείται με την "ψυχή" του σε συνάρτηση βέβαια με την "άνοδό" του.

'Ολα γίνονται εκ του ασφαλούς. Προερχόμενος από Κύπρο και Ισπανία μέτα και τώρα στην γενέτειρά του με ένα νούμερο γύρω στα 300.000 ευρώ πίσω του και κυκλοφορώντας με αυτοκίνητα αξίας 70.000 ευρώ και ακίνητα στη Δράμα δηλώνει χωρίς ντροπή φτωχός σε όλους.
Δεν νομίζω αυτά να έγιναν με δωρεές.
Στα στελέχη του, και ενώ τραπεζώνει με την πρώτη ευκαιρία τον καθένα -ρωτήστε έναν στρατιώτη με καταγωγή από τη Δράμα για του λόγου το αληθές, κατά προτίμηση μάγειρα- λοιπόν για τους δικούς του συνεργάτες τί έκανε;

Και πάλι η λέξη ντροπή είναι μικρή. Τα Χριστούγεννα τους πήγε όλους για γεύμα και αφού με τα σημερινά δεδομένα όλα είναι δωρεάν για εκείνον, αυτοί πλήρωσαν για τον εαυτό τους.
Με τόσα που έρχονται και φεύγουν για την "επένδυση της ψυχής" -μιλάμε πάντα για λεφτά- τους έβαλε και πλήρωσαν το γεύμα.
Δεν το αξίζουν μάλλον ούτε αυτό. Παρόλα αυτά είναι ακόμη υποτελείς του και "συνεργάτες" του.
Ούτε φυσικά τα δώρα των παιδιών για τα Χριστούγεννα. Τα πλήρωσαν και αυτά. Ούτε τα παιδάκια το άξιζαν. Τους τα έδωσε ένας 'Αγιος Βασίλης που διέταξε ο ίδιος να ντυθεί έτσι για να μην πληρώσουμε και ξοδευτούμε.

Αφού υπάρχει ο ΕΠ.ΟΠ που ντύθηκε έτσι.
Ματαιόδοξοι και φαντασμένα ένστολοι πολιτικάντηδες.
Για την Μονάδα μάλλον τίποτα.
Αν όμως δεν πιάνεις το πρόβλημα όπως υπάρχει και απλά αρνείσαι την ύπαρξή του, τότε πώς θα το λύσεις αγαπητέ μου;

Αφού λύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα ασχολούμαστε με την ψυχή μας. Πάντως φτωχό "υπερχριστιανό" δεν συνάντησε κανείς ως τώρα.
Βρέθηκαν και μερικοί και έκαναν όπως ακούστηκε και δωρεές. Αυτοί το έκαναν για την ψυχή τους. Που να ήξεραν ότι άθελά τους είναι μέρος του σχεδίου προβολής;

Ποιός θα τους σταματήσει; Μήπως ο διευθυντής τους; Ο ΔΕΔ; 'Οπως μου είπαν. Απ' ότι λένε θα το κάνει καφενείο μόλις φύγει απ' το Στρατό.
Εκεί. Στην Ε' Μ/Κ.
'Η θα τους φρενάρει ο Δύτης του Β' σώματος στην Βέροια; Αυτός είναι ο σπόνσορας. Με τις ευλογίες του Αρχηγού του Στρατού.
Εκείνος ήταν όταν κάποιος καταδρομέας είδε ένα όραμα.
Σεβαστό και φυσικά παραδεκτό. Εκκλησία όμως υπήρχε στο σημείο εκείνο.
Το έργο των Δυτών είναι μέσα στις Μονάδες και όχι έξω απ' αυτές.

Κι εμείς καμαρώνουμε για την Ε' Μ/Κ.
Μπορεί αν τους φωνάξουμε για κανένα μερεμέτι και με καμιά δωρεά να τα καταφέρουμε κι εμείς.
Σκάβουν οι καταδρομείς, χτίζουν, μπαζώνουν ακόμη και τα Σαββατοκύριακα με πολίτες εργοδηγούς να τους διατάζουν. Χωρίς καμιά ασφάλεια και κανόνες ασφαλείας. Αφού εκεί μάλλον τους φυλάει ο Θεός.

Φτηνά εργατικά χέρια. Κι αν γίνει ατύχημα; 'Οτι γίνεται κάθε φορά στις ένοπλες δυνάμεις. Φταίει ο νεκρός. Γιατί δεν πρόσεχε.
Οι "πιστοί" υπεύθυνοι θα κρυφτούν όπως πάντα.
Σαν τα φίδια.
Ακόμη και τα φίδια όμως έρπονται για να ανέβουν. Χρησιμοποιώντας ακόμη και τα ιερά και τα όσια για την προσωπική προβολή και την καρέκλα.
Τα φίδια όμως αλλάζουν κάθε χρόνο δέρμα. 'Ετσι κι αυτοί μετά από λίγα χρόνια θα έχουν ξεπεράσει τα πάντα.
Θα κοιτούν την πλάκα που οι ίδιοι διέταξαν να στηθεί με το όνομά τους.
Περήφανοι και γενναίοι.

Άντε και καλή κάλπη. Γιατί όπως φαίνεται όλα αυτά είναι και πρόλογος, ή μια κατάθεση για το μέλλον. Για μια ένδοξη πολιτική καριέρα.
Θα τους δείτε. Εδώ θα είμαι και εδώ θα είστε.
Τόσα λεφτά θα βοηθούσαν πολλές αν όχι όλες τις άπορες οικογένειες της Δράμας. Θα βοηθούσαν φτωχά παιδιά.

Χρήσιμο θα ήταν με μέρος των χρημάτων να γίνει ένας παιδικός σταθμός για τα παιδιά των στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και των υπολοίπων ένστολων της Δράμας.
Τότε πραγματικά θα σε επαινούσαν όλοι αγαπητέ κ. Δύτη. Αλλά άλλο η καριέρα και άλλο τα να κάνεις καλό απρόσωπα στον απέναντί σου.
Με τα παιδιά και τους γονείς χαρούμενους δεν θα ανέβεις ούτε ένα σκαλί. 'Η μήπως κάνω κι εδώ λάθος.
Αυτά για μερικούς είναι πεταμένα λεφτά.

Ας κρυώνουν οι στρατιώτες σου. Οι στρατιώτες που μέρα-νύχτα "εθελοντικά" εργάζονται.
Δε συζητάμε για ανταμοιβή τους. Λόγια μόνο για "βαριά" κληρονομιά, δήθεν.
Μην αναφέρεσαι σε λέξεις που τις σκεπάζουν πλάκες μα μάρμαρο και ονόματα νεκρών γραμμένα με αίμα πάνω τους. Εσύ και οι παρέα σου, μάλλον ενδιαφέρεστε μόνο για τις πλάκες που θέλουν οι εκκλησίες και τα μοναστήρια της περιοχής.

Από σύμπτωση έτυχε να ακουστεί ότι ούτε υπηρεσιακό θέλει να βγάλει για να ελαφρύνει στο ελάχιστο τους δικούς του στη Μονάδα. Ο ίδιος έχει αυτό που λένε "προβλέπεται" στρατιωτικό ταξιτζή.
Πετρέλαιο για τα στρατιωτικά οχήματα και τον φαντάρο που κρυώνει δεν υπάρχει. Εκεί μετράνε τα λίτρα.
Για ρωτήστε τα μοναστήρια της περιοχής. Τι γράφει το πετρέλαιο που κονομάνε;
Κι όχι μόνο αυτό. Τους στέλνει εργατικά χέρια. 'Ενα τηλεφώνημα αρκεί για να διατάξει η όποια ηγουμένη και να συμφωνήσει ο Δύτης. Αμέσως φεύγουν τα οχήματα με τους "εθελοντές".
Τόννοι καυσίμων και χέρια να δουλεύουν. Στα μοναστήρια αυτό λέγεται διακονία. Στο Στρατό δεν ξέρω πως λέγεται.
Μήπως τελικά το είπε κι ο Χριστός και δεν το διαβάσαμε εμείς; Γεμίστε τους λέβητες των μοναστηριών και 'γω θα σας "κλείσω" θέση;
Μ' αυτό το σκεπτικό εάν ο επόμενος Δύτης είναι γλεντζές θα γεμίσουν τα μπουζουξήδικα της περιοχής.

Οι τακτικές του κάθε τέτοιου "σουλεϊμάν πασά" είναι πλέον γνωστές.
'Εχουμε και τα κάνουμε. 'Αλλοι Δύτες της μεθορίου που παλεύουν να πάρουν 1 ευρώ για να βελτιώσουν οχυρωματικά έργα που "βλέπουν" απέναντι μάλλον είναι χαμηλού επιπέδου.
Αυτοί δεν έχουν κήπους και συντριβάνια εκκλησίες και υψηλόβαθμους συνδαιτυμόνες στα λουκούλια γεύματα που τους παραθέτουν.

"Ορκίζομαι να φυλάττω τα έργα που έφτιαξαν οι 'χριστιανοί' Δύτες μου"
"Υπακοή εις το φτυάρι, τον κασμά και το πηλοφόρι"
"Υποταγή εις τους μη στρατιωτικούς που με διατάζουν σαν ανωτεροί μου να χτίζω"
"Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τις 'εθελοντικές' μου εργασίες κατά τας διαταγάς των"
"Να υπερασπίζω με πίστη και αφοσίωση και ως της τελευταίας ρανίδος ιδρώτα τα μπετά"
"Να μην σας εγκαταλείπω και όσο υπηρετώ θα χτίζω και έτσι κι αλλιώς δεν αποχωρίζομαι ποτέ από αυτά όσο κι αν θέλω"
"Να φυλάττω δε ακριβώς αυτό που ο ίδιος έφτιαξα χωρίς στρατιωτικούς νόμους"

"Εν τέλει, να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος χτίστης, σοβατζής, τεχνίτης πέτρας,ηλεκτρολόγος,υδραυλικός,οδηγός,χαμάλης,γκαρσόν,λακατζής,τραπεζονόμος,καντηλανάφτης και ως ό,τι άλλο χρειαστεί αλλά όχι στρατιώτης"
Σ' αυτόν τον όρκο θα σηκώσουν το φτυάρι . . .
συγγνώμη. . . στην δεξιά οι "νέοι" που θα πάνε στην Ε' Μ/Κ.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου