Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

0 Μόνο μέ τσιπαρισμένες κάρτες οἱ συναλλαγές γιά τό ἀφορολόγητο, ἀπό 1η Ἱουλίου!!! Εἰς ὁδόν σφραγίσματος Ἀντιχρίστου...

Ποιος να το περίμενε ότι το σχέδιο καταστρατήγησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ξεκινούσε από την σημερινή Κυβέρνηση, την δήθεν αριστερή που υποτίθεται ότι στην ιδεολογία της, είχε σαν κυρίαρχη αρχή την ελευθερία των πολιτών.

Συνυφασμένη πλήρως με τα σχέδια των υποψήφιων κατακτητών της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα, βάζουν μπροστά από 1ης Ιουλίου το σχέδιο καταγραφής όλων των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων, μέσω του αφορολόγητου, το οποίο και θα συνδέεται άρρηκτα με την χρήση του πλαστικού χρήματος. Η κατάργηση των μετρητών είναι μέγιστη ανάγκη για τις κυβερνήσεις και ο ασφαλέστερος τρόπος συγκάλυψης της μεγαλύτερης απάτης όλων των εποχών. Μιας απάτης που σχετίζεται με το χρήμα.

Η κατάργηση των μετρητών θα συγκαλύψει την απάτη (εικονικά χρέη κρατών και ατόμων) ώστε αυτή να συνεχιστεί με άλλο τρόπο: να αλλάξει κάγκελα το κλουβί για να αλλάξει και η ψυχολογία του κρατούμενου! Όλες οι εξελίξεις αναφορικά με το χρέος της Ελλάδας από το 2010 και μετά, ακόμη και της τρέχουσας περιόδου, στόχο έχουν την εγκαθίδρυση της αχρήματης κοινωνίας και στην Ελλάδα γιατί αν αποκαλυφθεί η απάτη που αναφέρθηκε προηγουμένως ο λαός θα ξεσηκωθεί.

Για να αποφευχθεί το τελευταίο, θα πρέπει να μεταβούμε πάση θυσία στην αχρήματη κοινωνία και να πεισθεί ο λαός για την αναγκαιότητά της για να γλυτώσουν πάλι οι «υπεύθυνοι», αυτοί που χειρίζονται τις τύχες των λαών και δημιούργησαν τα χρέη. Οι πιστωτικές κάρτες θα λειτουργήσουν σαν τσιπάκι σε όλους τους πολίτες. Θα γίνεται καταγραφή των καθημερινών μας συνηθειών χωρίς να το ξέρουμε καν. Θα φέρουμε ένα παράδειγμα. Ας βάλουμε στο μυαλό μας, λοιπόν πώς κάποιοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τον υγιεινό τρόπο ζωής κάποιων άλλων, μέσω των τροφών που αγοράζουν από τα σουπερ μάρκετ. Ποιος μας εγγυάται ότι σε περίπτωση ενδεχόμενης μεταμόσχευσης οργάνων δεν θα επιλέξουν όλους όσους ακολουθούν τον υγιεινό αυτό τρόπο ζωής, που θα τον έχουν στα στοιχεία των μέσω του πλαστικού χρήματος προς όφελός τους; Κανείς!

Τι αλλάζει από 1η Ιουλίου

Το «πλαστικό χρήμα» ως τρόπο να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή βλέπει και καλά η κυβέρνηση κι αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών. Το νέο καθεστώς σχεδιάζεται να ισχύσει στο β΄εξάμηνο του 2016, ξεκινώντας από την 1η Ιουλίου, ενώ από 1.1.2017 η εφορία δεν θα αναγνωρίζει ουσιαστικά καμία δαπάνη, αν δεν έχει γίνει με πληρωμή μέσω τραπέζης ή κάρτας. Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο: Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δαπανούν τουλάχιστον το 10% του εισοδήματός τους μέσω καρτών. Για να κατοχυρωθεί το αφορολόγητο των 8.636 ευρώ, για παράδειγμα, θα απαιτείται να έχει κάνει κάποιος δαπάνες 864 ευρώ με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Ειδικά για φέτος όμως, επειδή οι αλλαγές θα ισχύσουν στα μέσα της χρονιάς, θα γίνονται δεκτές και οι αποδείξεις για δαπάνες που έγιναν στο α΄εξάμηνο με μετρητά, εφόσον -σύμφωνα με πληροφορίες- αντιστοιχούν, το πολύ, στο 50% των δηλωθέντων δαπανών. Από 1ης Ιανουαρίου του 2017 πάντως, σχεδόν τα πάντα θα πληρώνονται μέσω τραπέζης. Για τους ιδιώτες θα επιτρέπονται πληρωμές με μετρητά έως του ποσού των 500 ευρώ, αλλά για τις μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρήσεων συναλλαγές, το όριο σχεδιάζεται να τεθεί στα 50 ή 70 ευρώ μόλις.

Ιδιωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο που είναι στην τελική φάση νομοθέτησης θα προβλέπει ότι:

– Από την 1η Ιανουαρίου 2017, όλες οι δαπάνες που δηλώνουν οι φορολογούμενοι για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο όριο ή να έχουν έκπτωση φόρου (π.χ. ιατρικά έξοδα) θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί με κάρτες ή τραπεζική συναλλαγή. Για το 2016 θα ισχύσει το υβριδικό μοντέλο 50% τουλάχιστον για δαπάνες με κάρτες ή μέσω τραπέζης και έως 50% το πολύ για δαπάνες με μετρητά.

-Το ύψος των αποδείξεων που απαιτείται για να κατοχυρώσει κάποιος το αφορολόγητο θα εξαρτάται από το δηλωθέν εισόδημα. Για άγαμους που θα έχουν μικρότερο εισόδημα από 8636 ευρώ, θα απαιτείται το 10%. Για όσους έχουν εισόδημα που ξεπερνά το αφορολόγητο όριο (πχ πολύτεκνοι με εισόδημα άνω των 9100 ευρώ) θα απαιτείται το 15% και το ποσοστό θα αυξάνεται όσο ανεβαίνει το εισόδημα. Όποιος δεν συγκεντρώσει το αναγκαίο ποσοστό, θα φορολογείται έστω και αν έχει πολύ χαμηλό εισόδημα (πχ αν κάποιος συγκεντρώσει 450 ευρώ αντί 500 που θα απαιτούνται για εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώνει ένα «πρόστιμο» της τάξεως των 10 ευρώ).

-Στις δαπάνες θα προσμετρώνται όλες οι αποδείξεις, εκτός από τις πληρωμές σε ΔΕΚΟ. Δαπάνες για γιατρούς, φάρμακα, ενοίκια θα γίνονται υποχρεωτικά με τραπεζική κατάθεση ή μέσω χρεωστικής και πιστωτικής κάρτας. Αντίστοιχα, από την 1η Ιουλίου, όλες οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων που υπερβαίνουν τα 50 ευρώ θα γίνονται μέσω τραπεζικού συστήματος (κάρτες, e-banking, τραπεζική συναλλαγή). Επίσης όλοι οι επιτηδευματίες που κάνουν από φέτος έναρξη εργασιών, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν τα μηχανάκια POS.

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου