Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

1 Ξένη Δημητρίου, η νέα επικεφαλής της εισαγγελίας της Αρείου Πάγου....Έπιτελους πράγματι υπάρχει ελπίδα σωτηριας



Αλλαγή σκυτάλης στην Eισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την κυβέρνηση να τοποθετεί στη νευραλγική αυτή θέση και σε μια ταραγμένη περίοδο για τη Δικαιοσύνη την Ξένη Δημητρίου, έως σήμερα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.



Η κυρία Δημητρίου θα αντικαταστήσει την Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία αποχωρεί μετά από  σαράντα έτη, από τη θέση της εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Η επιλογή της Ξένης Δημητρίου ήρθε μετά και από το πάγιο αίτημα των εισαγγελέων για επιλογή μέσα από τους κόλπους του εισαγγελικού κλάδου και όχι από την καθήμενη δικαιοσύνη, δηλαδή τους δικαστές.

Η κυρία Δημητρίου, έμπειρη εισαγγελική λειτουργός, έχει χειριστεί πολλές σημαντικές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής της πορείας, με τελευταία την παρουσία της στο Ειδικό Δικαστήριο που εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η επιλογή της αντιμετωπίστηκε με ανακούφιση από τους εισαγγελείς, οι οποίοι μέσω της Ενώσεώς τους είχαν ζητήσει από τον πρωθυπουργό να επιλεγεί εισαγγελικός λειτουργός για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η κυρία Δημητρίου, η οποία είχε την ευθύνη της εποπτείας θεμάτων ανηλίκων ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα αναλάβει τα καθήκοντά της στο τέλος του μήνα, οπότε και αποχωρεί λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας από την Εισαγγελία η Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή της Ξένης Δημητρίου έγινε μετά από διεργασίες και πολλές συζητήσεις..

Απο προσωπική εμπειρία μας, η κ. Ξενη Δημητρίου ειναι  απο τις ελαχιστες παρουσίες στο χώρο της Δικαιοσύνης, που μπορει να ελπιζει ο Ελληνικος Λαος για αληθινη Δικαιωση....


 

1 σχόλια:

Unknown είπε...

οψόμεθα....

Δημοσίευση σχολίου