Μπορεί ο πρωθυπουργός και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής να είχαν υιοθετήσει το μότο του… λιτού βίου και της σύνεσης τις ώρες της κρίσης που ο λαός υποφέρει, όμως όπως φαίνεται ο κ. Βούτσης επιδιώκει με την αναθεώρηση του υπηρεσιακού Κανονισμού της Βουλής να βάλει και πάλι μπρος τις μηχανές των προσλήψεων, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για να διοριστούν εκατοντάδες νέοι υπάλληλοι σε προνομιούχες υπηρεσίες, όπως το Κανάλι της Βουλής, το πάρκινγκ και το… γυμναστήριο.
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, το επιτελείο του κ. Βούτση, προωθεί ρυθμίσεις με τις οποίες εκτοξεύεται ο αριθμός των υπαλλήλων που μπορεί να προσληφθούν σε κάθε είδους υπηρεσίες και οι οποίοι στις περισσότερες φορές έχουν από μικρή έως ελάχιστη θέση με αυτό καθαυτό το κοινοβουλευτικό έργο.
Έτσι προβλέπεται ο διορισμός 60 ανθρώπων στο πενταώροφο γκαράζ της Βουλής, ανάμεσά τους ηλεκτρολόγοι ΑΕΙ, τεχνολόγοι ΤΕΙ και τεχνικών λυκείων, χειριστές μηχανημάτων, 12 οδηγοί και 9 καθαρίστριες.
Προβλέπεται ακόμα ο διορισμός ενός γεωπόνου και δύο κηπουρών για τη φροντίδα των… παρτεριών της Βουλής, 10 εποπτών με απολυτήριο λυκείου, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι προκηρύσσεται για το γκαράζ της Βουλής ο διορισμός 12 γραμματέων!
Το άλλοτε… αμαρτωλό γυμναστήριο της Βουλής, συνεχίζει τη λειτουργία του, ενσωματώνεται στον Ειδικό Κανονισμό της Βουλής και οδεύει προς πλήρη ανανέωση με την πρόσληψη φυσικά του… «απαραίτητου» προσωπικού.
Έτσι, δρομολογούνται οι προσλήψεις 11 γυμναστών, ενός διατροφολόγου, ενός φυσιοθεραπευτή, 4 καθαριστριών, τριών γραμματέων, δύο επιμελητών και τεσσάρων ως βοηθητικό προσωπικό.
Εκεί όμως που θα δοθεί ρεσιτάλ διορισμών είναι το Κανάλι της Βουλής, για το οποίο προβλέπονται 72 προσλήψεις.
Συγκεκριμένα, ο νέος κανονισμός προβλέπει τον διορισμό πέντε συμβούλων ενημέρωσης, προγράμματος, εκπομπών, κ.α, 19 δημοσιογράφων, τριών παρουσιαστών, τριών σκηνοθετών και δύο βοηθών σκηνοθετών.
Θα προσληφθούν επίσης πέντε παραγωγοί ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών, ένας βοηθός παραγωγής εκπομπών, επτά μοντέρ, έξι εικονολήπτες, τρεις ηχολήπτες, τρεις σκηνοθέτες κοινοβουλευτικού έργου, δέκα χειριστές γεννητριών χαρακτήρων, δύο γραφίστες τηλεόρασης, δύο ηλεκτρονικοί, δύο τεχνολόγοι, δύο χειριστές πολυμέσων, ένας φωτιστής, ένας υπεύθυνος σκηνής, δύο αισθητικοί, δύο διερμηνείς στη νοηματική, τέσσερις για την υποστήριξη και σύνθεση προγράμματος, ένας για ποιοτικό – τεχνικό έλεγχο προγράμματος, δύο σκηνοθέτες ροής, τέσσερις τεχνικοί ροής, δύο υπάλληλοι αρχείου, δύο συνεργάτες επικοινωνίας, τρεις γραμματείς, δύο υπάλληλοι γραφείου και ένας επιμελητής.
Μάλιστα αν σε αυτούς προσθέσει κανείς και το Συμβούλιο Διοίκησης ή την Επιτροπή Δεοντολογίας, οι θέσεις φτάνουν αισίως τις 100!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου