Σάββατο 6 Απριλίου 2013

0 Σου έμαθαν πως ταΐζοντας το θηρίο κερδίζεις χρόνο δελεάζοντας το... στην πραγματικότητα αυτό, έχει ήδη στρέψει το βλέμμα του στο παιδί σου...


Εάν κάποιος αποφασίσει, 1ον να διαβάσει και 2ον να κατανοήσει τους 5 θεμελιώδεις νόμους της ανθρώπινης βλακείας, θα καταλάβει γιατί τα περισσότερα κράτοι του πλανήτη επικαλούνται ώς πολίτευμα τους τη δημοκρατία 
(ανεξαρτήτως βέβαια εάν η πραγματικότητα μακράν απέχει).

Πιθανόν δε, αντιληφθεί κιόλας το λόγο οπού οι περισσότεροι αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται και να αυτοδιατυμπανίζονται ως δημοκράτες, ο καθένας βέβαια για διαφορετικούς λόγους-οφέλη...

Οι πέντε θεμελιώδεις νόμοι της ανθρώπινης βλακείας είναι οι εξής:


1. «Πάντα και αναπόφευκτα ο καθένας από μας υποτιμά τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν».

2. «Η πιθανότητα να είναι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ηλίθιο είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ίδιου προσώπου».

(Δεν έχει σημασία η ταξική του θέση ούτε η οικονομική του κατάσταση εαν πχ. είναι δικηγόρος ή δικαστικός εαν έχει πτυχία ή κατέχει θέση εξουσίας)

3. «Ένα ηλίθιο άτομο είναι ένα πρόσωπο που προκαλεί ζημιά σε ένα άλλο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζει κάποιο πλεονέκτημα για τον εαυτό του· πολλές φορές δε υφίσταται απώλειες και το ίδιο».

("Νίκησα"..ανεφώνησε -εν αγνοία της πραγματικότητας- ο ηλίθιος.
Bλέπε τελευταία εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα, συνάρτηση ποσοστών και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης σε παραλληλισμό με την τεράστια αύξηση της αποχής απο την κάλπη σε τόσο κρίσιμες Εθνικές εκλογές).

4. «Τα μη ηλίθια άτομα υποτιμούν πάντα τη βλαπτική ενέργεια των ηλίθιων ατόμων.

Ιδίως οι μη ηλίθιοι ξεχνούν διαρκώς ότι σε οποιαδήποτε στιγμή και τόπο και σε οποιαδήποτε περίσταση η συναναστροφή και/ή ο συγχρονισμός με ηλίθια άτομα αποδεικνύεται ασφαλώς ένα σοβαρότατο σφάλμα».

  [Ἡ ἔμφυτος τάσις τοῦ βλακός, ἐξικνουμένη συχνότατα εἰς ἀληθῆ μανίαν ὅπως ἀνήκῃ εἰς ἰσχυρὰς καὶ ὅσον τὸ δυνατὸν περισσοτέρας πάσης φύσεως ὀργανώσεις, 
ἐξηγεῖται πρώτον μὲν ἐκ τῆς εὐκολίας τῆς ἀγελοποιήσεως, εἰς ἣν μονίμως ὑπόκειται, λόγω ἐλλείψεως ἀτομικότητος (ἐξ οὗ καὶ τὸ μῖσος τοῦ κατὰ τοῦ ἀτόμου καὶ τοῦ ἀτομικισμοῦ), δεύτερον δὲ ἐκ τοῦ ἀτομικοῦ ζῳώδους πανικοῦ, ὑπὸ τοῦ ὁποίου μονίμως κατατρύχεται, 
ἐκ τοῦ δεδικαιολογημένου φόβου μήπως περιέλθη εἰς τὸ παντὸς εἴδους προλεταριάτον.
- Εὐάγγελος Λεμπέσης – Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ]

5. «Το ηλίθιο άτομο είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος ανθρώπου που υπάρχει».

[Όλοι έχουμε υποπέσει σε λάθη.
Η βασική διαφορά μεταξυ ενός βλάξ κι ενός ευφυή είναι οτι ο ευφυής είναι σε θέση να αντιληφθεί τα λάθη του (ικανότητα αντίληψης της πραγματικότητας) , να τα παραδεχτεί και να τα διορθώνει , σε αντίθεση βέβαια με τον βλάξ οπου μετα μανίας επιμένει να υποστηρίζει κάθε ενέργεια του απο ενστικτώδη άμυνα.
Ο συγκεκριμένος αυτός τρόπος δράσης προσδιορίζει επι της ουσίας τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ μιας χαζής ενέργειας-πράξης/απόφασης οπού απο λάθος υπέπεσε κάποιος λογικός σε αντίθεση με τη μόνιμη ηλιθιότητα οπου κατ'εξακολούθηση μαστίζει έναν βλάκα.]

Εαν ο όχλος ξεπεράσει τις ανασφάλειες και τον μικροαστισμό αντίληψης οπου τον χαρακτηρίζει τότε θα συρρικνωθεί το φαινόμενο της αλληλοκοροιδείας αναμεταξύ μας.

Όταν ο μέσος χαχόλος πάψει να φέρεται ως φαφλατάς πολιτικάντης οπου εκμεταλλεύεται το "σοφό λαό" με στόχο να γίνει αρεστός κόλακας της οχλόμαζας για να υφαρπάξει την ψήφο της.

Τότε θα πάψουμε ως σύνολο να ωραιοποιούμε και να στρογγυλεύουμε την παρακμή μας όπως τα Μ.Μ.Ε. της διαπλοκής επι σειρά ετών μας γαλούχησαν για να μας χειραγωγούν.

Θα πάψουμε να κατεβάζουμε καθημερινά τον πήχη του συμβιβασμού με την εξαθλίωση στην εξαναγκαστική εξορία του μεμονωμένου ιδιοτελή.

Όταν ανοίξουμε τα μάτια και αντιμετωπίσουμε κατάματα την αλήθεια, τη σκληρή πραγματικότητα... 

Μόνο τότε θα πάψει ο Εθνικός διχασμός , το καρκίνωμα του να συζητάμε ως όχλος και ελλείψει ορθής σκέψης να διαφωνούμε αναμεταξύ για τα αυτονόητα.

Ρήγος Νικόλαος

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κατ'επίφαση - WARNING: Error 404





Πηγή: Stagousta Corfu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου