Κυριακή 7 Απριλίου 2013

0 Πάλι το καθόλου "Αγιορείτικο" Βήμα σε ρόλο "ορθόδοξου" προπαγανδιστή της ...φιλάνθρωπης "δολοφονίας" ή "αυτοκτονίας" (μεταμοσχεύσεις ΖΩΤΙΚΩΝ οργάνων)

 (η φωτογραφία είναι της Κριστίν Νικόλ η οποία ανένηψε από εγκεφαλικό θάνατο. Δείτε την ιστορία της ΕΔΩ) Οι απαράδεκτες Θεολογικά θέσεις του Μητροπολίτη Μεσογαίας και οι απαντήσεις στα τεθέντα "ζητήματα", απο τον καθηγητή της πυρηνικής ιατρικής του ΑΠΘ κ. Καρακατσάνη , τον π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο και τον Σεβ. ΜΗτροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ

Κατ΄αρχάς θα επαναλάβουμε , για να το καταλάβουν οι χριστιανοί αναγνώστες, ότι το "Αγιορείτικο Βήμα" (απ΄όπου και η παρακάτω είδηση) δεν είναι κάποια ιστοσελίδα του Αγίου Όρους ή έστω ένας ιστότοπος ο οποίος δημιουργήθηκε για να παρέχει "βήμα" στους Αγιορείτες πατέρες. Πρόκειται για μία ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ διαδικτυακή πρωτοβουλία επωνύμων των ΜΜΕ, με παρελκυστικό ή κατ΄άλλους "πιασάρικο τίτλο" που καλύτερα να μην σχολιάσουμε τι σχέση έχει με την Αγιοπατερική και Αγιορείτικη Ορθόδοξη παράδοση.(βλ. την χθεσινή μας ανάρτηση με τίτλο "Σεβασμιώτατε Μητρ. Ρόδου ασφαλώς και η εκκλησία δεν αντιτίθεται στην δωρεά οργάνων , αντιτίθεται στον φόνο ή στην αυτοκτονία(κατά περίπτωση) που οφείλεται στη "δωρεά" ΖΩΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ)") Σήμερα το καθόλου "Αγιορείτικο" βήμα, επανήλθε στο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων ΖΩΤΙΚΩΝ οργάνων, προσπαθώντας να πείσει τους χριστιανούς που το επισκέπτονται νομίζοντας ότι έχουν μπεί σε σελίδα του Αγίου Όρους και άρα ότι διαβάζουν σε αυτό έχει την σφραγίδα της "Θεολογικής αξιοπιστίας", πως η δολοφονία ή στην περίπτωση της εκ των προτέρων διατυπωθείσης συναίνεσης, αυτοκτονία του "δότη" ΖΩΤΙΚΩΝ οργάνων , είναι μια πράξη Θεάρεστη και εξ αυτού απολύτως συμβατή με την χριστιανική διδασκαλία.

Φυσικά για να είναι πιό πειστικό ως προς την "αμεροληψία" της "Αγιορείτικης" δήθεν ενημέρωσης , παραθέτει στο σημερινό του κείμενο και 4 γραμμές για τον Μητροπολίτη της Ι.Μ Γλυφάδος ( η οποία συνεργάζεται με την Ι.Μ Πειραιώς στην διοργάνωση της ημερίδας με θέμα "Μεταμοσχεύεσεις - Δωρεά ή αφαίρεση ζωής" που θα γίνει στο ΣΕΦ στις 20 Απριλίου).
Παραθέτουμε πιο κάτω την δημοσιογραφικής έμπνευσης προπαγάνδα του καθόλου "Αγιορείτικου" Βήματος και αμέσως μετά τις αποκαλυπτικές απαντήσεις του κ. Καρακατσάνη και του π. Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου:


ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ



Διχασμένη η Εκκλησία για τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Διχασμένη εμφανίζεται η Εκκλησία αναφορικά με το φλέγον ζήτημα των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων. Από τη μία η κατα τα φαινόμενα συνηθέστερη θέση είναι πως η Εκκλησία δεν αντιτίθεται. Αυτό εξέφρασε άλλωστε και πρόσφατα, όπως το “Αγιορείτικο βήμα” είχε αναφέρει, ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος λέγοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη προ δεκαπενθημέρου ότι επίσημη θέση επί του θέματος δεν έχει πάρει η εκκλησία, ωστόσο δεν αντιτίθεται σε μια τέτοια ενέργεια.
Την ίδια γραμμή ακολούθησε λίγο έως πολύ πριν λίγες μέρες και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ.Νικόλαος στην εκπομπή της ΝΕΤ “Ειδική έκδοση”. "Στην απόφαση να χαθούν και οι δύο η Εκκλησία λέει να δώσουμε ζωή από το θάνατο" σχολίασε ο κ. Νικόλαος χαρακτηριστικά.

Από ό,τι φαίνεται όμως δεν έχουν όλοι οι Μητροπολίτες την ίδια άποψη. Για παράδειγμα ο Μητροπολίτης Γλυφάδος πρόσφατα εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τη μη συναίνεση στη δωρεά οργάνων σε περίπτωση “εγκεφαλικού θανάτου” και προτρέπει να συμπληρώσουν όσοι θέλουν και σχετική υπεύθυνη δήλωση άρνησης και να την αποστείλουν στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχέυσεων (ΕΟΜ).

Μεσογαίας Νικόλαος: Η χριστιανική διδασκαλία έχει μεταμοσχευθεί στη δική μου καρδιά


Στην παρέμβασή του στην εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης πάντως ο κ. Νικόλαος έθεσε εμμέσως το θέμα του “εγκεφαλικού θανάτου” και των αντιδράσεων κάποιων Χριστιανών δίνοντας ένα παράδειγμα:

“Μια κοπέλα 21 ετών” είπε “είχε εγκεφαλική αιμορραγία. Μου τηλεφώνησε λοιπόν ο δ/ντης της κλινικής να πάω εκεί γιατί οι γονείς ήθελαν την άποψη της Εκκλησίας για τη δωρεά οργάνων. Με ρώτησαν λοιπόν οι άνθρωποι αν υπάρχει αντίρρηση από την Εκκλησία να προχωρήσουν. Ο γιατρός χαρακτήρισε την κοπέλα “εγκεφαλικά νεκρή”. Εγώ τον ρώτησα γιατί την χαρακτήρισε έτσι. Εκείνος απάντησε πως μόνο με ένα θαύμα μπορεί να γλιτώσει. Τότε εγώ ρώτησα αν εννοεί θεραπεία ασθενούς ή ανάσταση νεκρού κι εκείνος απήντησε “Ανάσταση νεκρού”. Τότε κι εγώ είπα στους γονείς να πάμε να διαβάσουμε μια ευχή. Έκανα όντως μια ευχή και η μάνα είχε πέσει ολόκληρη πάνω στο κορίτσι κρατώντας εικονούλες. Κατόπιν γύρισε στον πατέρα και του είπε “να τα δώσουμε”. Εγώ ήθελα να σεβαστώ τη δική τους απόφαση. Μετά από 3 μέρες οι γονείς ήλθαν και με βρήκαν. Είχαν κρίση συνειδήσεως γιατί η καθυστέρηση στην απόφασή τους κατέστησε τα όργανα μη μεταμοσχεύσιμα.”

Κλείνοντας την ιστορία ο Μητοπολίτης Μεσογαίας επισήμανε πως “Εκκλησία σημαίνει αγάπη , αλλά σημαίνει και σεβασμό στην ιερότητα του θανάτου”.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Νικόλαος χαρακτήρισε “αγαπητική” την απόφαση εκείνων των οικογενειών που επιλέγουν να δωρίσουν τα όργανα του θανόντος συγγενή τους. Σχολίασε πως “η χριστιανική διδασκαλία έχει μεταμοσχευθεί στη δική μου καρδιά” και τόνισε ότι “στην δική μας παράδοση είναι πολύ σημαντικη΄η καρδιακή κοινωνία των ανθρώπων”.

Ιδιαίτερα σημαντικό και κατατοπιστικό ήταν το σχόλιό του αναφορικά με το δότη και το λήπτη. “Η Εκκλησία είναι σαν να έχει δύο παιδιά. Σεβασμό, λοιπόν, στο δότη και αγάπη στο δυνητικό λήπτη. Στην απόφαση να χαθούν και οι δύο η Εκκλησία λέει να δώσουμε ζωή από το θάνατο”

Επίσης ο κ. Νικόλαος ρώτησε τον επίσης συμμετέχοντα στην εκπομπή πρόεδρο του ΕΟΜ, Αν, Χατζή, αν θα ήταν σωστό να ορίζουμε έναν οργανισμό ως νεκρό με ζώντα όργανα. Ο κ. Χατζής απήντησε σε γενικές γραμμές είναι σωστός ο ορισμός, αλλά ακόμη πιο σωστός θα ήταν ο ορισμός “βιώσιμα όργανα”. Βέβαια όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζής ένας τέτοιος οργανισμός δε θα μπορούσε να ζήσει πολύ αφού τα υπόλοιπα όργανα δε θα αντέξουν.

Ο κ. Νικόλαος επισήμανε ακόμη πως στην Ελλάδα για πολλά χρόνια οι ζώσες μεταμοσχεύσεις νεφρού ήταν πολύ περισσότερες από τις πτωματικές, δηλαδή συγγενείς προσέφεραν το νεφρό τους στους δικούς τους ανθρώπους.
http://www.agioritikovima.gr/eipan/18917-meogaias-nikol


Εγκεφαλικός θάνατος - Δωρεά οργάνων : Η "τρομοκρατία" της "θεολογίας" των ...ανανεωτών της Εκκλησίας και της "αγαπολογίας" των πολιτικών δημίων του λαού (Απόσπασμα απο παλαιότερη ανάρτηση της Κλασσικοπερίπτωσης")
Αφορμή για όσα διαβάσετε και θα δείτε παρακάτω ήταν η απαράδεκτη για Ορθόδοξο Ιεράρχη τοποθέτηση του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου σχετικά με την απόφαση να θανατωθεί ένα παιδάκι που εκτιμήθηκε ως "εγκεφαλικά νεκρό" προκειμένου να διατεθούν τα ζωτικά του όργανα ως δωρεά σε άλλους ζώντες πλην βαρέως πάσχοντες συνανθρώπους μας (βλ. εδώ).
Για το μείζον αυτο θέμα όπως και για τον φασιστικής έμπνευσης νόμο του Λοβέρδου (ο γνωστός ως νόμος Φρανκενστάϊν) ο οποίος παριστάνοντας τον καρδιογνώστη όλων των Ελλήνων είκασε πως συναινούμε όλοι να γίνουμε δωρητές οργάνων, έχουμε αφιερώσει δεκάδες αναρτήσεις .
Για αυτό το μέγα ζήτημα έχουν γράψει πολλοί και σπουδαία μάλιστα κείμενα, ωστόσο θεωρούμε ως κορυφαίες τις Θεολογικά και επιστημονικά άρτιες εισηγήσεις που ακούσαμε στην ημερίδα την οποία διοργάνωσε τον Μάρτιο του 2012 η Ιεερά Μητρόπολη Γλυφάδας με θέμα :



"ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ»;
Το πιό κάτω Video με τον καθηγητή της πυρηνικής ιατρικής του ΑΠΘ κ. Καρακατσάνη, όχι μόνο θα σας σοκάρει αλλά θα σας κάνει να αναρωτηθείτε για το πως και πόσο έχει αλλοιωθεί η ανθρώπινη και ειδικά η χριστιανική σκέψη.
Ο γνωστός π. Κων/ος Στρατηγόπουλος μιλάει χωρίς περιστροφές για την ...τρομοκρατία της (ανανεωτικής λέμε εμείς)"θεολογίας"



Περισσότερα εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου