Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

0 Μόλις 20 μέτρα από την όχθη του Ασωπού βρέθηκαν θαμμένα βιομηχανικά απόβλητα

Ψάχνουν και βαρέλια με τοξικά υγρά 

 

Βιομηχανικά απόβλητα σε βάθος οκτώ μέτρων και σε απόσταση 200 μέτρων από την πλατεία του χωριού Συκάμινο στον Ωρωπό εντόπισαν οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος έπειτα από καταγγελία πολιτών. Από την εκσκαφή που έγινε σε ιδιόκτητο χώρο σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από την όχθη του Ασωπού και δίπλα σε σπίτια, οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος ήρθαν αντιμέτωποι με λάσπες βιομηχανικών αποβλήτων και τέφρα από επεξεργασία μετάλλων, όπως αναφέρουν τα «Νέα».

Οι έρευνες των επιθεωρητών θα συνεχιστούν μετά τα αποτελέσματα των αναλύσεων ενώ οι πολίτες που έκαναν τις καταγγελίες επιμένουν πως στην περιοχή είναι θαμμένα και βαρέλια με τοξικά απόβλητα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι επιθεωρητές είναι βέβαιοι πως τα απόβλητα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και μπορούν να καταλήξουν ακόμη και στη διατροφική αλυσίδα.

Συγκεκριμένα, η μαύρη σκόνη είναι τέφρα από μονάδες επεξεργασίας μετάλλων, η λάσπη από μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων και το χαλκογαλάζιο χρώμα είναι κατά πάσα πιθανότητα οξείδια του χαλκού.
ΠΗΓΗ http://www.protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου