Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

1 Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ στην "ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ" και μια συνεντευξή που δημιουργεί ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ...και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ..(βιντεο)Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή

Την "Στέγη Αστέγων", δεν χρειάζεται να σας την συστήσω...Πολλές οι αναρτήσεις των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, αλλά και εκατοντάδων bloggers για την καθ' όλα αξιέπαινη προσπάθεια κάποιων συμπολιτών μας, να... εισβάλλουν με τσαμπουκά σε εγκαταλειμμένο χώρο του Δήμου Αθηναίων, στα όρια με τον χώρο που έχει νομοθετηθεί για να γίνει το Τζαμί για τους αλλόθρησκους, προκειμένου να τον μετατρέψουν σε χώρο στέγασης άστεγων Ελλήνων.


Όσοι νοιώθουμε ΕΛΛΗΝΕΣ, χαιρετήσαμε αυτή την πρωτοβουλία, που έμοιαζε να ταράζει τα λιμνάζοντα νερά μιας κοινωνίας, που δείχνει να βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους νάρκωσης, παρά τα συγκλονιστικά και τραγικά γεγονότα που έχουν φέρει τις ζωές μας στο χείλος της απόλυτης τραγωδίας των τελευταίων έξι μνημονιακών χρόνων.

Στην πλειοψηφία τους οι bloggers, αλλά και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέδειξαν και συνεχίζουν να αναδεικνύουν την τολμηρή και... "τσαμπουκαλίστικη" κίνηση των συμπολιτών μας ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ και από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας, αλλά και από την ομογένεια, υπήρξαν διάφοροι τρόποι συμπαράστασης.

Και ήταν φυσικό. Γιατί πώς να το κάνουμε... δεν είναι δυνατόν οι μαφιόζοι της κυβέρνησης των ΕΑΜοβούλγαρων του Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ και της (κατά δήλωσή του πάντα ) ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΡΝΗΣ Πάνου Καμμένου, να παραχωρούν σε λάθρομετανάστες βίλες και ξενοδοχεία πολυτελείας για να μείνουν, να τους πληρώνουν φως νερό τηλέφωνο και να τους χαρτζιλικώνουν με 400 ευρώ και στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ, να επιδεικνύουν μια τρομακτική αδιαφορία, που καταντάει πρόκληση και προκαλεί οργή.

Και ήταν "φυσικό", από την στιγμή που στόχος της νεοταξικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ήταν και είναι να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά και διεστραμμένα σχέδια των αφεντικών τους, για αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού μέχρι πλήρους εξαφανίσεως του Ελληνικού γένους.

Προσωπικά, ένοιωσα υποχρέωσή μου, πέραν των πολλών αναρτήσεων για την πρωτοβουλία των ΕΦΕΔΡΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, να επισκεφθώ τον χώρο και να συνομιλήσω όχι μόνο με τους επικεφαλείς της πρωτοβουλίας, αλλά και με τους εθελοντές που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των πρωτεργατών, έφταναν στον χώρο, για να συνδράμουν με κάθε τρόπο σ' αυτή την προσπάθεια.

Χθες, βρέθηκα παρέα μ' έναν φίλο, τον Θανάση Τσακάλη, στην "Στέγη Αστέγων"...

Είχα ειδοποιήσει προς τούτο, τον αντιπρόεδρο των Εφέδρων Οπλιτών Πολιτών, κ. Ευγένιο Χριστοδούλου, ο οποίος και μας περίμενε στην είσοδο, μαζί με τον Χρήστο Αθανασίου, για τον οποίον θα αναφερθώ πιο κάτω.

Ο Πρόεδρος των Εφέδρων κ. Γιάννης Ιωαννίδης και ο αντιπρόεδρος κ. Ευγένιος Χριστοδούλου, ανέλαβαν να μας ξεναγήσουν.

Δεκαέξι στρέμματα "ελεύθερης (;;;) ελληνικής γης", και η δουλειά που είχε γίνει, για να καθαριστούν τα μπάζα, να ξεριζωθούν τα χόρτα, να καθαριστούν κάποιες εγκαταστάσεις και να αρχίσει να δημιουργείται ένας χώρος ανθρώπινος, για την φιλοξενία των αστέγων, έπαιρνε σάρκα και οστά.


Λίγο μετά την είσοδο δεξιά μας, ένα "εκκλησάκι"... ναι ένα εκκλησάκι... ένα δωμάτιο που μετατράπηκε σε υποτυπώδη εκκλησία στην οποία μάλιστα, τον Δεκαπεντάγουστο, λειτούργησε στην Χάρη Της Παναγιάς, με κανονικό ιερέα.


Πιο κάτω, ένας χώρος που είχε μετατραπεί σε αποθήκη για τρόφιμα και είδη που έστελναν έλληνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Εφέδρων.

Κτίσματα που είχαν λεηλατηθεί, είχαν καθαριστεί και προορίζονταν να μετατραπούν σε κοιτώνες, μετά την ανακατασκευή τους (τοποθέτηση παραθύρων, ειδών υγιεινής, ηλεκτρικού, σοβατίσματα κλπ).

Η περιήγησή μας, κράτησε αρκετή ώρα, και μετά καθήσαμε κάτω από έναν χώρο και ξεκίνησε η συνέντευξη που ακολουθεί στο βίντεο...

Ένα βίντεο στο οποίο μέσα από τις απαντήσεις που μου έδωσαν οι κ.κ. Γιάννης Ιωαννίδης και Ευγένιος Χριστοδούλου, αλλά και στοιχείων που προέκυψαν στη συνέχεια, δεν δημιουργούνται απλώς ερωτηματικά, αλλά... σηκώνεται η κουρτίνα του παρασκηνίου.


Στη συνέντευξη στο βίντεο, που ακολουθεί, προσπάθησα να καλύψω όλο το φάσμα της πρωτοβολίας των Εφέδρων Πολιτών Οπλιτών, διαπίστωσα κάποιες αντιφάσεις που εκείνη την ώρα, δεν εξηγήθηκαν...

Αξίζει όμως να επισημάνουμε, ότι ο κ. Χριστοδούλου, αναφέρθηκε σε 30.000 αστέγους ΜΟΝΟΝ στην Αθήνα, υπολόγισε πάνω από 9 εκατομμύρια τους ΛΑΘΡΟ, και πάνω από 4.5 εκατομμύρια τους ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ!

Στους προγραμματισμούς τους, οι κ.κ. Ιωαννίδης και Χριστοδούλου, ξεδίπλωσαν στην συνέντευξη το όνειρο μιας αυτόνομης κοινότητας, με παιδικό σταθμό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αθλοπαιδείες κλπ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:  https://www.youtube.com/watch?v=m6aUNO6wxls

Πάμε τώρα να δούμε μια μια τις... αντιφάσεις και να παρουσιάσουμε τα στοιχεία που μας κάνουν πλέον πολύ επιφυλακτούς για τους σκοπούς αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας.

Από την αρχή της συνέντευξης, και οι δυο, κ.κ. Ιωαννίδης και Χριστοδούλου, καθιστούν σαφές, πως εκτός από δυο τρεις επιθέσεις αναρχικών, ουδείς τους έχει ενοχλήσει...

Μα, με την πρωτοβουλία τους οι Έφεδροι, ενόχλησαν το ... ΣΥΣΤΗΜΑ... και το ΣΥΣΤΗΜΑ, τους αγνοεί;;;
Λίγο περίεργο μου ακούστηκε αυτό... ίσως όμως και να είναι η... ιδέα μου... η δική μου "παραξενιά"...
Στην πρώτη ερώτηση, μεταξύ άλλων, ρωτησα τους κ.κ. Ιωαννίδη και Χριστοδούλου, για την πρωτοβουλία τους, που την απαρτίζουν τρεις ΕΝΩΣΕΙΣ: το ΚΙΝΗΜΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ, η ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ και η ΕΝΩΣΗ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπως άλλωστε λένε και "κάποιες ανακοινώσεις" στο face book.


Το ποιά σελίδα στο... φατσοβιβλίο, τα λέει αυτά, θα τα δούμε πιο κάτω... άλλωστε αυτά που θα αποκαλύψουμε, έχουν τεράστιο ενδιαφέρον... το "γιατί;;;;", θα το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι.

Στην πέμπτη ερώτηση που τους υποβάλλω, είμαι σαφής... πιο σαφής, δεν γινόταν να είμαι...
"Οι τρεις Ενώσεις σας, αποτελούν την πρωτοβουλία σας… αποτελούν δηλαδή εκλεγμένα Σωματεία με Καταστατικό, κατατεθειμένα στις Δικαστικές Αρχές και εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο";

Η απάντησή τους, όπως θα δείτε και στο βίντεο, ήταν η διαβεβαίωση πως "όλα έγιναν σύμφωνα με τον νόμο".

Η δέκατη ερώτηση, ήταν επίσης σαφής: "Από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, απ’ ότι διάβασα σε μια ανακοίνωσή σας, προτίθεστε να διεκδικήσετε εμπράγματες δραστηριότητες. Θα τις διεκδικήσετε ως τριμερής Ένωση Εφέδρων – Ανέργων και Φτωχών, δηλαδή ως μια ενιαία ΜΚΟ ή η κάθε μια ξεχωριστά";

Η απάντηση ήταν σαφέστατη και δόθηκε από τον κ. Ιωαννίδη:
"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Μ.Κ.Ο."

Είναι όμως έτσι;;;;;;;;;


Στην 16η ερώτηση, ήμουν επίσης σαφής: " Πολιτικά πρόσωπα απ’ οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό ή μη κόμμα, έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους στον αγώνα σας και αν ναι, από ποια κόμματα και με ποιόν τρόπο;
Κι εδώ, έβγαλα... λαγό... τον "ξετρύπωσα από τον... μπαξέ τους"!

Τους στηρίζουν μεταξύ άλλων μεμονωμένων πολιτικών προσώπων και φορέων και το... "ΛΕΥΚΟ"... ένας κομματικός πολιτικός χώρος, που "κάτι" μου έλεγε, αλλά το... "αλτσχαϊμεράκι" μου εκείνη τη στιγμή, δεν με βοήθησε να θυμηθώ, που είχα ξανακούσει αυτό το ...κόμμα...

Παρακατούλια όμως, σας έχω εκπλήξεις... και σας υπόσχομαι πως δεν θα πλήξετε καθόλου....

Πάμε και στην τελευταία ερώτηση, την 18η, που στην ουσία έμεινε αναπάντητη... το γιατί... στα παρακατούλια... "Τέλος, θα μπορούσα να μιλήσω και με τους προέδρους των άλλων ενώσεων που απαρτίζουν την κίνησή σας; Τον Πρόεδρο των Ανέργων και τον Πρόεδρο των Φτωχών;", ήταν η ερώτησή μου.


Εδώ... μάλλον "μπλόκαραν" και ήταν εμφανής η προσπάθεια "κάτι" να κρύψουν...
Απέφυγαν επιμελλημμένα να αναφερθούν στην ΄Ενωση των ΑΝΕΡΓΩΝ και την έκαναν ... γαργάρα με τους... Αστέγους...


Και η διαίσθησή μου, ότι δεν ήταν όπως μου τα έλεγαν τα πράγματα, δεν έπεσε έξω...
Το γιατί, θα το διαβάσετε πιο κάτω...

Όλες αυτές οι... "άστοχες απαντήσεις, μ' έβαλαν σε σκέψεις και μόλις γύρισα στο σπίτι μου, άνοιξα τον υπολογιστή και άρχισα να ψάχνω γι αυτό το... περιβόητο "ΛΕΥΚΟ" κόμμα...

Σας συνιστώ να πάρετε χαπάκια, για την πίεση και τα εγκεφαλικά, γιατί εγώ δεν πήρα και οι ταχυκαρδίες μου, κτύπησαν επικίνδυνα "κόκκινο"...

Ας δούμε πρώτα, το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του... κόμματος.

Υ.Γ. Όπου υπάρχουν μπλε γράμματα, είναι οι δικές μου επισημάνσεις...ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ -ΛΕΥΚΟ

Ο υπογράφων Κων/νος Ντάλιος του Ιωάννου, κοινωνικοπολιτικός ερευνητής, Δημοσιολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του πολιτικού κόμματος ΛΕΥΚΟ, καταθέτω το καταστατικό με τα παρακάτω άρθρα τα οποία δεσμεύουν το ΛΕΥΚΟ και τα στελέχη του. Δηλώνω δε κατ΄ επανάληψη ότι οι αρχές του ΛΕΥΚΟ αντιτίθενται σαφώς προς κάθε ενέργεια που αποσκοπεί εις την βιαία κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του ελευθέρου πολιτεύματος της χώρας.1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ.
Το όνομα του πολιτικού κόμματος είναι τα αρχικά των λέξεων, Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων, Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.


ΕΜΒΛΗΜΑ

α) ΕΝΑ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟ

β) ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Έχουν κατοχυρωθεί από το ΛΕΥΚΟ και τα δυο και χρησιμοποιούνται εναλλακτικά κατά περίσταση.2. ΕΔΡΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.


Έδρα του ΛΕΥΚΟ ορίζεται η Αθήνα.

Το ΛΕΥΚΟ σκοπεύει και δικαιούται να ιδρύει περιφερειακές οργανώσεις σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το ΛΕΥΚΟ τα κοινωνικοπολιτικά προγράμματά του τα οργανώνει ξεχωριστά σε κοινωνικοπολιτικές δράσεις εκφράζοντας τις κοινωνικοπολιτικές ομάδες πολιτών με ξεχωριστό τίτλο και εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας (καταστατικό) με τη φιλοσοφία τους και το σκοπό τους με δική τους Επιτροπή ή Διοικητικό Συμβούλιο που διορίζεται από το ΛΕΥΚΟ.

Οι κοινωνικοπολιτικές ΕΝΩΣΕΙΣ Η ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ νομιμοποιούνται με το ΑΦΜ του ΛΕΥΚΟ οι οποίες και αποτελούν κατοχυρωμένο πνευματικό του δικαίωμα.


3. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.

3.1 Σκοπός του ΛΕΥΚΟ είναι :

α) Να συμβάλλει στη δημιουργία της συνείδησης και πρακτικής αποδοχής ότι το μέλλον του τόπου εξαρτάται από όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες, η υπεύθυνη φωνή των οποίων πρέπει να καθοδηγεί τα κόμματα και την Κυβέρνηση, να αναπτύσσει την συνεργασία με πρόσωπα και οργανώσεις με ανάλογες επιδιώξεις και να υποστηρίζει και να συμμετέχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα ενδυναμώνει και επεκτείνει τις ατομικές ελευθερίες.

(β) Να επιδιώκει και να αναπτύσσει σταθερό και αποτελεσματικό διάλογο με πρόσωπα, οργανώσεις, πολιτικά κόμματα και την Κυβέρνηση, για θέματα τοπικής και εθνικής σημασίας που αφορούν στην οικοδόμηση μιας εκσυγχρονιστικής ελεύθερης, ειρηνικής κοινωνίας και μιας βιώσιμης και ισχυρής οικονομίας.

(γ) Να εργάζεται για την διαμόρφωση μιας σύγχρονης, Ελληνικής προηγμένης δημοκρατικής κοινωνίας στο πλαίσιο των νέων Ευρωπαϊκών και διεθνών αντιλήψεων, ικανής να δραστηριοποιήσει και να συντονίσει τους προβληματιζόμενους και υπεύθυνους πολίτες από κάθε σημείο της χώρας.

(δ) Να αναπτύσσει τη δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε να προάγεται συνεχώς η ορθή λειτουργία της δημοκρατίας, με την θέσπιση κανόνων που εξασφαλίζουν την ανόθευτη και άμεση συμμετοχή των Ελλήνων στις δημοκρατικές διαδικασίες και οδηγούν στην εκλογή των φορέων εξουσίας.

(ε) Να παρέχει σε κομματική βάση οποιεσδήποτε πληροφορίες, αναλύσεις εκθέσεις, σε τοπικά και εθνικά θέματα για την διαφώτιση και εκπαίδευση των πολιτών και προαγωγή της συναίνεσης και ενότητας των Ελλήνων.

(στ) Να ερευνά και να αναλύει πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και άλλα προβλήματα που αφορούν στο εσωτερικό και τη διεθνή θέση της χώρας, καθώς και να εκπονεί και να προβάλει προτάσεις και προγραμματικές λύσεις για την προαγωγή του συμφέροντος του συνόλου των Ελλήνων. Να συμμετάσχει στις εκλογές διεκδικώντας την εκπροσώπησή του στο Ευρωπαϊκό και Ελληνικό κοινοβούλιο.

Το ΛΕΥΚΟ επιδιώκει ΛΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ και ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Για την επίτευξη των σκοπών του ΛΕΥΚΟ χρησιμοποιείται κάθε νόμιμο μέσον και εφαρμόζεται στο πλαίσιο των αποφάσεων του κεντρικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από ξεχωριστές πολιτικές προσωπικότητες οι οποίες διορίζονται στα πλαίσια του εκλογικού νόμου έχοντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις.


4. ΜΕΛΗ.

4.1 Μέλος του κοινωνικοπολιτικού οργανισμού ΛΕΥΚΟ μπορεί να γίνει κάθε φυσικό πρόσωπο Έλληνας πολίτης που έχει την ελεύθερη άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων, αποδέχεται τους σκοπούς του και επιθυμεί να συμβάλλει στην επίτευξη των σκοπών αυτών.

4.2 Όλα τα μέλη, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους κατατάσσονται στη δύναμη της αντίστοιχης Περιφερειακής Οργάνωσης του πολιτικού οργανισμού.

4.3 Για την εκλογή του μέλους απαιτείται.
(α) Να υποβάλει έγγραφη αίτηση, στο ΛΕΥΚΟ, στην οποία θα δηλώνει ότι δέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους του καταστατικού του.

4.4 Παύουν να είναι μέλη του:

(α) Όσοι παραιτούνται με έγγραφη δήλωσή τους.

(β) Όσοι διαγράφονται κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του κεντρικού συμβουλίου είτε λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης καταβολής συνδρομής τους, είτε λόγω συμπεριφοράς τους που είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητά τους ως μελών του.


5. ΠΟΡΟΙ. Πόροι του ΛΕΥΚΟ είναι:

(α) Η ετήσια συνδρομή των μελών που καθορίζεται ως εξής.

(β) Για τα απλά μέλη ετήσια συνδρομή 50 €.

(γ) Για τα ενεργά μέλη συνεργάτες ετήσια συνδρομή 100 €.

(δ) Για τα μέλη του κεντρικού συμβουλίου ετήσια συνδρομή 200 €.

(ε) Για τα μέλη που συμμετέχουν σε επιτροπές 200 €.

( ζ ) ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ προκειμένου να επιλεγούν από την επιτροπή που απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα πρέπει να έχουν πληρώσει την συνδρομή των 200 Ευρώ για το έτος που προτείνεται η υποψηφιότητά τους στο ΛΕΥΚΟ. Εάν για οποιονδήποτε λόγο το ΛΕΥΚΟ δεν καταφέρει να συμμετάσχει στις εκλογές, το ΛΕΥΚΟ δεν έχει καμία ευθύνη και η συνδρομή δεν επιστρέφεται, διότι ο υποψήφιος είναι στέλεχος του κόμματος και μέλος του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ.

Πόροι επίσης μπορούν να προέλθουν από δωρεές, επιχορηγήσεις, κληρονομιές, κληροδοσίες, ακόμη και εμπορικές δραστηριότητες, η άλλα νόμιμα έσοδα από διάφορες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών, διαφημίσεις, λαχειοφόρες αγορές και άλλες.


6.ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΤΟ ΛΕΥΚΟ νομίμως εκπροσωπείται σύμφωνα και με την εκλογική νομοθεσία αποκλειστικά και μόνον από τον Πρόεδρο και ιδρυτή του. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ο πρόεδρος να εξουσιοδοτεί κάποιο στέλεχος του ΛΕΥΚΟ.

Όλες οι ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ διοικούνται από τη διεύθυνσή τους η από τα Διοικητικά τους Συμβούλια. Οι αποφάσεις τους, καθώς και οι προτάσεις του διοικητικού συμβουλίου πρέπει να επικυρώνονται με την υπογραφή του Προέδρου.

Ο Πρόεδρος έχει καθήκον και αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα της ιδεολογίας, του πολιτικού λόγου και σκοπών και επιδιώξεων του ΛΕΥΚΟ, διότι δεσμεύτηκε εγγράφως ότι όταν δοθεί η δυνατότητα με εκλογές στο ΛΕΥΚΟ να σχηματίσει Κυβέρνηση, αυτήν να την αναθέσει στον Ελληνικό Λαό δια των εκπροσώπων όλων των κοινωνικών, επαγγελματικών και επιστημονικών ομάδων που τον εκπροσωπούν.

Το ΛΕΥΚΟ πιστεύει ότι μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, υπάρχουν πολλοί πιο ικανοί και εξειδικευμένοι από όλους όσους μας κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Για αυτόν και πολλούς άλλους ευνόητους λόγους, δεν ακολουθεί την καθιερωμένη πλασματική δημοκρατικότητα που τα στελέχη των κομμάτων εκλέγονται από τα μέλη τους.
Τα στελέχη του ΛΕΥΚΟ διορίζονται αξιοκρατικά από τον Πρόεδρο αφού προτείνονται από ειδική επιτροπή που αξιολόγησε τα προσόντα τους. Κανένα στέλεχος δεν έχει εξασφαλισμένη την θέση του, διότι μπορεί να αντικατασταθεί ανά πάσα στιγμή.

Το κάθε στέλεχος προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικώς και αφιλοκερδώς όχι για να τεκμηριώσει προσωπικά δικαιώματα, αλλά για να προσφέρει ανιδιοτελώς ως απλός στρατιώτης στην πατρίδα του και στους συμπολίτες του.

Σε περίπτωση που κάποιο στέλεχος δραστηροποιείται εκτός της φιλοσοφίας και των υποχρεώσεων του βάσει του καταστατικού του ΛΕΥΚΟ και του εσωτερικού καταστατικού της ΕΝΩΣΗΣ και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που ανήκει και προβαίνει και σε παράνομες δραστηριότητες, το στέλεχος αυτό φέρει ακέραια και αποκλειστικά την ευθύνη και διαγράφεται αυτομάτως από το ΛΕΥΚΟ.

Οι διάφοροι καιροσκόποι που εκμεταλλεύονται καταστάσεις και την αδυναμία των κομμάτων για ψήφους, δημιουργώντας μέσα σ αυτά τα δικά τους μαγαζάκια φέρνοντας δικά τους μέλη, ώστε να ψηφίζονται και να καταλαμβάνουν ισχυρές θέσεις σ'αυτά, δεν έχουν καμία θέση στο ΛΕΥΚΟ.

Οι ασφαλιστικές δικλείδες είναι τέτοιες που αποκλείουν όλα τα παράσιτα εισβολείς, που ως μικρόβια θα επιδιώξουν να μολύνουν έναν υγιή κοινωνικοπολιτικό οργανισμό.

Αυτό είναι και ένα μέτρο σύγκρισης για να αξιολογηθούν οι προσωπικότητες όλων των στελεχών του ΛΕΥΚΟ διότι αποδεικνύεται η ανιδιοτέλειά τους. Οι επόμενοι Πρόεδροι του ΛΕΥΚΟ θα δεσμεύονται εγγράφως με όρους που έχει ορίσει και υπογράψει και ο σημερινός Πρόεδρος ιδρυτής, ώστε και να θέλουν να παρεκκλίνουν λόγω ανθρωπίνων αδυναμιών, να μην μπορούν με κανένα τρόπο.


7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΜΕΙΟ.

(α) Διαχειριστής- ταμίας επιλέγεται από το Κεντρικό Συμβούλιο, εξειδικευμένος φοροτεχνικός, ο οποίος ενημερώνει τα βιβλία του ΛΕΥΚΟ και ενημερώνει το κεντρικό συμβούλιο και τον πρόεδρο για το ταμείο.

(β) Όλα τα έσοδα καταθέτονται σε τραπεζικό λογαριασμό του ΛΕΥΚΟ.

(γ) Όλα τα στελέχη και μέλη του ΛΕΥΚΟ, παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικώς και αφιλοκερδώς και ουδεμία απαίτηση οικονομική έχουν από το ΛΕΥΚΟ παρά μόνο την υποχρέωση να πληρώνουν την ετήσια συνδρομή τους. Έχουν επίσης όλα τα δικαιώματα και τα προνόμια ως μέλη που απορρέουν από τον εκλογικό νόμο.

ΑΘΗΝΑ 10 -12 -1998


Ο Πρόεδρος του ΛΕΥΚΟ

ΝΤΑΛΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ
ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΞΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ..

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ -Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.- ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1989 ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ :

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΝΤΑΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (κοινωνικοπολιτικός ερευνητής)

2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ (μηχανικός Η.Υ.)
3. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (πολιτικός μηχανικός)

4. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΓΚΡΙΤΣΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (επιχειρηματίας)

5. ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ( Μεγαρίτης πρώην πρωταθλητής)

6. ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΜΠΟΥΡΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ( επιχειρηματίας)

7. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΡΕΝΤΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ( επιχειρηματίας)

8. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (επιχειρηματίας)

9. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ - ΛΕΥΚΟ - ΚΑΡΑΖΕΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (λογίστρια)

10. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΠΕΠΠΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (επιχειρηματίας)

11. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (προγραμματιστής)

12. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ - ΡΕΝΤΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.

13. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ ΝΤΑΛΙΟΥ (δημοσιογράφος)

14. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΒΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ηθοποιός)

15. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ - ΚΤΕΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - (ηθοποιός)

16. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΦΕΙΟ - ΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΛΛΗΣ - ΣΚΟΥΠΑ ΜΑΡΙΑ ( ηθοποιός)

17. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ) ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΟΦΙΑ (καθηγήτρια χορού)

18. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΒΕΡΑ ΝΤΑΟΥΕΡ (καθηγήτρια παραδοσιακών χορών)

19. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΑΦΝΗΣ - ΔΟΥΡΟΥΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ( καλλιτέχνης - χορογράφος)

20. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ - Λ.Ε.Υ.Κ.Ο ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ - ΜΠΕΓΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (επιχειρηματίας)

21. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - ΧΑΝΝΑ ΝΤΑΓΕΡ - (καλλιτέχνης καλών τεχνών)

22. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΡΗΝΑ ΚΑΤΙΝΑ - (συνεργάστηκε με το Πολυτεχνείο Αθηνών ,ευεργέτησε κοινωφελή ιδρύματα και είναι η μοναδική κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του πρών Πρωθυπουργού Σοφούλη την οποία και θα την διαθέσει για τα κοινωφελή προγράμματα του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.

23. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ -ΠΑΠΠΑΔΙΑΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ (μηχανολόγος μηχανικός)

24. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ - ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ (μηχανικός πωλήσεων Η.Υ)

25. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (δημοσιογράφος)

27. ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ'' ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (επιχειρηματίας)

28. ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ'' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ ΗΛΙΑΣ (δημοσιογράφος).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ 5 / Στους ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ.
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 277 / ΓΕΡΑΚΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ

ΝΤΑΛΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

πηγή


Αυτό το... "Τα στελέχη του ΛΕΥΚΟ διορίζονται αξιοκρατικά από τον Πρόεδρο αφού προτείνονται από ειδική επιτροπή που αξιολόγησε τα προσόντα τους", για κρατήστε το... έχει πολύ ενδιαφέρον, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω.

Για να δούμε και καμιά φωτογραφία του προέδρου του κόμματος "ΛΕΥΚΟ", που αναζήτησα στο διαδίκτυο.
 Έψαξα για τον κ. Ντάλιο και στο f.b.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σελίδα του στο facebook ο κ. Ντάλιος (η φωτο από το φατσοβιβλίο) έχει αναρτήσει από το 2011 το εξής κείμενο.. παρακαλώ, δώστε ιδιαίτερη προσοχή:

Δείτε και κάτι ακόμα από τη σελίδα του στο φατσοβιβλίο...
Γιατί χαρακτηρίζει ως ... "εταιρεία" το ΛΕΥΚΟ και όχι ως... Κόμμα;;;;;

Κι ένας Πρόεδρος τόσων "Ενώσεων και Κινημάτων", ακολουθείται μόνον από ... είκοσι άτομα;

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ, ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ...


«Σπούδασα θέατρο και έκανα πολλές και επίπονες προσπάθειες να επιβιώσω επαγγελματικά.

Δυστυχώς δεν τα κατάφερα και το βιοποριστικό μου επάγγελμα υπήρξε η οικοδομή.

Σήμερα στα 62 μου αν και πρόεδρος του κοινωνικοπολιτικού οργανισμού ΛΕΥΚΟ wwwleuko.gr αναζητώ το μεροκάματο στην οικοδομή για να ζήσω την οικογένειά μου.

Αναλογιζόμενος τον κοπιαστικό ανηφορικό δρόμο που διανύω ακόμη, δεν μετάνιωσα που σπούδασα θέατρο και ασχολήθηκα έστω και λίγο επαγγελματικά μ αυτό, γιατί η φλόγα που εμφυτεύτηκε μέσα μου είναι πού φωτεινή και με καθοδηγεί. Δεν με πρόδωσε γιατί δεν έσβησε ούτε μια στιγμή.

Είμαι ευτυχισμένος και περήφανος γιατί μου δείχνει και ακολουθώ τον ασυμβίβαστο δρόμο και υπηρετώ ιδέες και αξίες που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Η φλόγα που καίει μέσα μου, μου δίνει τεράστια δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Αγαπητοί φίλοι να είστε περήφανοι που είστε ηθοποιοί, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας, είμαι σίγουρος ότι η φλόγα που έχετε μέσα σας θα σας κάνει ευτυχισμένους.»

ΠηγήΤι διαβάσαμε στο Καταστατικό του κόμματος και σας είπα να το...κρατήσετε;

1. "Ο υπογράφων Κων/νος Ντάλιος του Ιωάννου, κοινωνικοπολιτικός ερευνητής, Δημοσιολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του πολιτικού κόμματος ΛΕΥΚΟ" και

2. Τα στελέχη του ΛΕΥΚΟ διορίζονται αξιοκρατικά από τον Πρόεδρο αφού προτείνονται από ειδική επιτροπή που αξιολόγησε τα προσόντα τους.Εμείς, θα σταθούμε στον ... οικοδόμο...συγνώμη... στον ΠΡΟΕΔΡΟ του Κόμματος "ΛΕΥΚΟ", ήθελα να γράψω.


Αυτός μας ενδιαφέρει γιατί από εδώ θα βγουν τα... "διαμάντια" του... οικοδομήματος...
Και μην διανοηθεί κάποιος να μας προσάψει ρατσισμό κατά των οικοδόμων ή των ηθοποιών, γιατί δεν υπάρχει.

Αντιθέτως θεωρούμε κάθε επάγγελμα σεβαστό και κάθε επαγγελματία ικανό αρκεί να διαθέτει εντιμότητα και ήθος.

Οφείλουμε όμως να αναρωτηθούμε:

Τελικά, ο κ. Ντάλιος Κωνσταντίνος, τι είναι;
Οικοδόμος ή ... κοινωνικοπολιτικός ερευνητής, δημοσιολόγος;

Γιατί το πρώτο επάγγελμα, θέλει... χέρια...

Το δεύτερο όμως, θέλει πτυχία... και μάλιστα πολλά πτυχία... και ντοκτορά...

Εκτός αν από το 2011 και στα 62 του χρόνια, μέχρι σήμερα, ο κ. Ντάλιος, έδωσε εξετάσεις, πέτυχε και σπούδασε στην Πάντειο, κοινωνικοπολιτικός ερευνητής - δημοσιολόγος...

Ή μήπως ισχύει το γνωστό: "Στην Ελλάδα, ότι δηλώσεις είσαι"!!!

Διαβάστε τώρα που πήρατε τα χαπάκια σας, τι αναφέρει η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, για το ΛΕΥΚΟ ΚΟΜΜΑ...

Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων
 Leuko logo.jpg

Ίδρυση 10 Δεκεμβρίου 1990
Επίσημα χρώματα Μπλέ, λευκό
Κοινοβούλιο
0 / 300
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
0 / 21
Ιστοσελίδα
leuko.gr
Πολιτικό σύστημα Ελλάδας Πολιτικά κόμματα Εκλογές

Το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. είναι ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα το οποίο είναι ιστορικά συνδεδεμένο με το λευκό ψηφοδέλτιο το οποίο δεν δίνονταν στους ψηφοφόρους πριν το 1989.

Το 1989 εποχή σήψης και πολιτικών σκανδάλων ( Κοσκωτά κτλ.),γνωστές προσωπικότητες όπως ο συγγραφέας Ρούσος Κούνδουρος, ο Ρόκος ο Δημήτρης ( πρώην υφυπουργός παιδείας), ο γνωστός συνταγματολόγος Σωτηρόπουλος, ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ο Κων/νος Ντάλιος (κοινωνικοπολιτικός ερευνητής) ως επιτροπή προσωπικοτήτων, υποστήριζαν την ύπαρξη του λευκού ψηφοδελτίου και μάλιστα με ενστάσεις κατά την ημέρα των εκλογών προσέφυγαν στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο (εκλογοδικείο) και δικαιώθηκαν.

Και η Βικιπαίδεια, αναφέρει τον κ. Κωνσταντίνο Ντάλιο, ως... κοινωνικοπολιτικό ερευνητή (εδώ δεν γράφει ότι είναι "δημοσιολόγος" και μάλιστα ως συμμετέχοντα σε ... επιτροπή προσωπικοτήτων...

Πού "κολλάει" με όλες τις παραπάνω προσωπικότητες (θετικές ή αρνητικές... όπως κι αν το βλέπει κανείς, αλλά τουλάχιστον σε υψηλό επίπεδο μόρφωσης, ένας... οικοδόμος με θεατρικές σπουδές, που εμφανίζεται ως... κοινωνικοπολιτικός ερευνητής;;;

Πάμε παρακάτω σ' αυτά που γράφει η Βικιπαίδεια...

Κατά την χρονική διάρκεια της ετοιμασίας διακήρυξης και καταστατικού η επιτροπή διαλύθηκε διότι προέκυψαν εκλογές και τα μέλη της κατέβηκαν ως υποψήφιοι σε κόμματα, εκτός από τον Ρούσο Κούνδουρο και τον Κων/νο Ντάλιο οι οποίοι και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ίδρυση του ΛΕΥΚΟ.

Δύο ημέρες πριν την κατάθεση του ιδρυτικού στον Άρειο Πάγο ο Ρούσος Κούνδουρος απεβίωσε και αργότερα ο Κων/νος Ντάλιος ίδρυσε το ΛΕΥΚΟ.Ιστορικό Το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. είναι ένας κοινωνικοπολιτικός οργανισμός αναγνωρισμένος από τη Βουλή των Ελλήνων, που τα αρχικά του σημαίνουν Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων ο οποίος σύμφωνα με την ιδρυτική του διακήρυξη [1]δημιουργήθηκε ώστε «να δραστηριοποιήσει και να συντονίσει τους προβληματισμένους και υπεύθυνους πολίτες από κάθε σημείο της χώρας». Είναι ένα πολιτικό οικοδόμημα που οι βάσεις του είναι οι κοινωνικές ομάδες των Ελλήνων πολιτών.


Σύμφωνα με το καταστατικό του τα κοινωνικοπολιτικά προγράμματά του τα οργανώνει ξεχωριστά σε κοινωνικοπολιτικές δράσεις εκφράζοντας τις κοινωνικοπολιτικές ομάδες των πολιτών με ξεχωριστό τίτλο και εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας( καταστατικό) με τη φιλοσοφία τους και το σκοπό τους, με δική τους επιτροπή ή Διοικητικό Συμβούλιο που διορίζεται από το ΛΕΥΚΟ.

Με τα ΚΙΝΗΜΑΤΑ και τις ΕΝΩΣΕΙΣ του ΛΕΥΚΟ οι πολίτες νομιμοποιούνται ως συλλογικά θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας όχι μόνο να διεκδικούν τα δικαιώματά τους με νομικές διαδικασίες αλλά και να πραγματοποιούν ελέγχους σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς.

Το ΛΕΥΚΟ έχει ταυτιστεί με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και την εκφράζει αποδεδειγμένα.

Το ΛΕΥΚΟ συνεργάστηκε προεκλογικά σχεδόν με όλα τα κόμματα με υποψηφίους του στα ψηφοδέλτιά τους και όλα τα κόμματα επισήμως το αποδέχονται και το αναγνωρίζουν.

Απόδειξη ότι είναι καθαρά υπερκομματικό κόμμα διατηρώντας την αυτονομία του και πιστό στους πολίτες που εκπροσωπεί διότι εάν και κόμματα που συνεργάστηκε έγιναν κυβέρνηση, δεν αφομοιώθηκε από αυτά, ούτε εξασφάλισε κυβερνητικές θέσεις για τα στελέχη του και όταν οι εν λόγω κυβερνήσεις έβλαπταν τα συμφέροντα των πολιτών, το ΛΕΥΚΟ κατήγγειλε αυτές τις κυβερνήσεις ότι ψήφισαν αντισυνταγματικούς νόμους και προεκλογικά εξαπάτησαν τους πολίτες διότι άλλα υποσχέθηκαν. .

Πρόεδρός του είναι ο Κωνσταντίνος Ντάλιος, ο οποίος ασχολείται ενεργά με τα κοινά από τα εικοσιδύο του χρόνια. Υπάρχει το βιογραφικό του.

Το ΛΕΥΚΟ επί πλέον είναι το μοναδικό Ελληνικό κόμμα που δεν ανήκει σε κανένα Ευρωπαϊκό Συνασπισμό όπως τα άλλα Ελληνικά κόμματα και αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ως ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και στις προσεχείς εκλογές για το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ έχει το δικαίωμα να καταθέσει συνδυασμούς σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες.

Στις προσεχείς εκλογές το ΛΕΥΚΟ θα επιδιώξει να προσθέσει και άλλους Έλληνες Ευρωβουλευτές από άλλες χώρες στους 18 που έχει σήμερα η Ελλάδα.
Πατώντας σ' αυτό εδώ το λινκ, θα δείτε πόσο δραστήριος είναι ο ... Πρόεδρος του κόμματος "ΛΕΥΚΟ"...

Έχει ιδρύσει πάμπολλες Ενώσεις και Κινήματα...Αυτός ο οικοδόμος, όπως θα ... ξεδιπλωθεί στη συνέχεια, εκτός από την οικοδομή, η οποία αποτελεί το βιοποριστικό του επάγγελμα, με το οποίο ζει την οικογένειά του, είχε και άλλες δραστηριότητες, (πλην της ηθοποιίας)... ας πούμε να ιδρύει Μ.Κ.Ο.

"Πουλάκια" έκαναν τα ματάκια μου, βλέποντας πόσες Μ.Κ.Ο. είχε ιδρύσει ο εν λόγω ... οικοδόμος...

Πάμε να τις δούμε μαζί και να... μοιραστείτε μαζί μου, τα... "εγκεφαλικά"...Συμβουλή που σας δίνω, πριν συνεχίσετε το διάβασμα:
Πάρτε μερικά υπογλώσσια καλού κακού...

Εμένα δεν με συμβούλευσε κανείς και ... παρά τρίχα γλυτωσα το εγκεφαλικό, αλλά όχι τα ξενύχτια... την οργή, και μερικές μελανίες στο σώμα μου, γιατί από το πολύ διάβασμακαι τα ξενύχτια, όποτε σηκωνόμουν από την καρέκλα του γραφείου μου, όλο και σε κάποια γωνία επίπλων κουτουλούσα... αφήστε που η πίεσή μου, κτύπησε κόκκινο...κι έχω το κακό συνήθειο, να αποφεύγω τα φάρμακα... γενικώς...


ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ ΕΙΝΑΙ.

1. Η ΔΙΕΘΝΗΣ EΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
2. ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
3. Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
4. Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ

5. Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
6. Η ΕΝΩΣΗ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
7. ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
8. Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ
9. Η ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
10. ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
11. ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ
12. Η ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
13. Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ
14. Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΠΙΧΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
15. Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
16. Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
17. ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ
18. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΟΠΛΙΤΩΝ
19. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
20. ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
21. ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Πηγή

Ούτε ... λαγοκουνέλα να ήταν, είκοσι ένα ... ΜΚΟ, δεν θα γεννούσε...
Πολύ... δημιουργικός Μ.Κ.Ο.κατασκευαστής, ο κ. Ντάλιος...
Τι σου είναι βρε παιδί μου οι... οικοδόμοι...!... κτίζουν στο πιτς-φιτίλι, οικοδομές... συγνώμη... Μ.Κ.Ο. ήθελα να πω... και όπου Μ.Κ.Ο., είναι αυτό που λέει και η παρακάτω φωτό...
(Μ)ΠΙΖΝΕΣ (Κ)ΑΛΑ (Ο)ΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ... και... καλοκτισμένες, θα προσθέσω...
Άλλωστε, αυτή είναι κοινή άποψη και όχι προσωπικά δική μου, για τις ΜΚΟ... για τον ύποπτο ρόλο τους, έχουν γραφεί δεκάδες δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Πάμε τώρα να δούμε μια μία τις ΕΝΩΣΕΙΣ και τα ΚΙΝΗΜΑΤΑ που απαρτίζουν ... αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία της κατάληψης του χώρου στο Βοτανικό, προκειμένου να γίνει εκεί η ... "ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ".

Πρώτος "σταθμός", το ΚΙΝΗΜΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, με την ηγεσία του οποίου είχα την παραπάνω συνέντευξη.

 
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ TOY ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΟΠΛΙΤΩΝ

(πολιτική δράση του πολιτικού κόμματος – Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. – Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με ΑΦΜ.090283759 μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εδρεύει στη Αθήνα στους Αγίους Αναργύρους επί της Καφαντάρη 5 τηλ. 2130284225 κιν. 6934888831.)


Ο υπογράφων Κων/νος Ντάλιος του Ιωάννου, κοινωνικοπολιτικός ερευνητής, ιδρυτής και πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο., καταθέτω το καταστατικό ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΟΠΛΙΤΩΝ με τα παρακάτω άρθρα τα οποία δεσμεύουν το ΚΙΝΗΜΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και τα στελέχη του.

Δηλώνεται δε κατ' επανάληψη ότι οι αρχές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ αντιτίθενται σαφώς προς κάθε ενέργεια που αποσκοπεί εις την βίαια κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του ελευθέρου πολιτεύματος της χώρας.1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΟΠΛΙΤΩΝ2. ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.

Έδρα ορίζεται η ΑΘΗΝΑ επί της Kαφαντάρη 5 στούς Αγίους Αναργύρους..

Το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, δύναται με ειδική απόφασή του να ιδρύει περιφερειακές οργανώσεις σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.3. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.

Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ- ΟΠΛΙΤΩΝ - Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΥΨΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΩΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΩΣ ΑΓΡΥΠΝΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Ζούμε σε μια από τις σκοτεινότερος περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας.

Στην αέναη μάχη του ελεύθερου ανθρώπου με την βαρβαρότητα τού δεσποτισμού, οι λαοί και οι οργανωμένες δυνάμεις της κοινωνίας, φαίνονται να ηττώνται κατά κράτος, έχοντας εξαντλήσει κάθε πολιτική εφεδρεία, οδηγούμενοι σε μια οπισθοδρόμηση που δεν δείχνει να έχει σημείο ανασύνταξης των δυνάμεων της.


Η Δημοκρατία ως έσχατο προπύργιο των βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου λοιδορείται και διαστρέφεται στην συνείδηση των πολιτών μέσα από την σύμπραξη των ίδιων των εξουσιαστικών θεσμών της (Δημοκρατίας) και στην ουσία αυτοδιαλύεται προς όφελος μιας αυτοκρατορικού χαρακτήρα οικονομικής ελίτ, που με εργαλεία την εξαγορά, την εξαπάτηση και την τρομοκρατία, έχει ευνουχίσει τις όποιες δυνατότητες άμυνας παρείχε το κοινοβουλευτικό σύστημα στους λαούς.


Η τεχνολογία και η επιστήμη ευρισκόμενη πλέον σε υπαλληλική σχέση με τα υπερεθνικά οικονομικά κέντρα εξουσίας, έδωσαν όλα τα απαραίτητα «όπλα» για την μεγάλη αντεπίθεση της μαύρης αντίδρασης, που χάρη στις κοσμοπολίτικες και διεθνιστικές αντιλήψεις της νεοφιλελεύθερης δεξιάς και της διεθνιστικής αριστεράς, τις οποίες χρηματοδοτεί με πολλαπλούς ορατούς και μη ορατούς τρόπους, (ΜΚΟ, κομματικές Επιχορηγήσεις, μαύρα κονδύλια, κλπ), εξουδετερώνουν τις λαϊκές διεκδικήσεις και αφήνουν το πεδίο ελεύθερο για την δημιουργία ανεξέλεγκτων εξουσιαστικών τερατουργημάτων που βρίσκονται πλέον στην διαδικασία επιβολής ενός παγκοσμιοποιημένου απολυταρχικού συστήματος.


Στην παρούσα κατάσταση, κάθε δυναμικά οργανωμένη συλλογικότητα αποτελεί εμπόδιο στο δρόμο τους.

Δεν θα εξετάσω αν και κατά πόσο μπορεί αυτές να συμφωνούν μεταξύ τους η να έχουν κοινή κοσμοθέαση, αλλά εντέλει έχουν κοινό εχθρό και στηρίζονται σε μια συν αντίληψη σε επίπεδο λαϊκής βάσης.


Βασικά κοινωνικά χαρακτηριστικά που έλκουν την προέλευσή τους μέσα από αγώνες και θυσίες όπως η αγάπη προς την πατρίδα και μέσα από παραδοσιακούς θεσμούς, όπως η οικογένεια και η θρησκεία, χαρακτηριστικά που ενώνουν τον λαό στη βάση της αλληλεγγύης, στο βαθμό που δεν πετυχαίνουν να τα εξωραΐσουν σε απλές γραφικές συνήθειες, αποτελούν κόκκινο πανί για το επερχόμενο καθεστώς.


Η Ελλάδα με την μακραίωνη παράδοση σε λαϊκούς εθνικό-απελευθερωτικούς αγώνες , με συμπαγή πληθυσμό και ατσαλωμένη πατριωτική συνείδηση, αποτελούσε και αποτελεί, πρόκριμα για την επιτυχία του σχεδίου τους. Αν σε ένα τέτοιο λαό πετύχει το πείραμα, τότε οι υπόλοιποι Ευρωπαϊκοί λαοί θα ακολουθήσουν ευκολότερα την «μοίρα τους».


Αυτή την ώρα η χώρα μας βρίσκεται στο μεταίχμιο της αυτοδιάλυσης της. Ένα υποδειγματικά ξεπουλημένο πολιτικό και κομματικό κατεστημένο ενεργεί μεθοδικά προς την κατεύθυνση αυτή, σε όλο το μήκος και το πλάτος του ιδεολογικοπολιτικού φάσματος, είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική διαγραφή τη έννοιας της πατρίδας και της Δημοκρατίας.


Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή και με ένα λαό αποπροσανατολισμένο και καθημαγμένο, το μόνο χρέος των υγειών δημοκρατικών δυνάμεων αυτού του τόπου,είναι η ευρεία κοινωνικοπολιτική συστράτευση σε ένα Παλλαϊκό Μέτωπο, που θα αποτελέσει την γραμμή άμυνας του ελεύθερα σκεπτόμενου Έλληνα απέναντι στον εκβαρβαρισμό της πατρίδας.


Η επαναφορά του Πατριώτη Δημοκράτη στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Η ανατροπή του προδοτικού πολιτικού προσωπικού και η ανάκτηση της χώρας από τον λαό της.

Η αποδέσμευσή μας από το θανατηφόρο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Η αυτοδιάθεση του λαού μας, με σεισάχθεια και επαναφορά της Δημοκρατίας, αποτελούν το κυρίαρχο αιτούμενο για όλους τους Έλληνες αριστερούς η δεξιούς.

Η Ελλάδα σε όλη την χιλιόχρονη ιστορία της ήταν και παραμένει το προπύργιο του ελεύθερα σκεπτόμενου άνθρωπου .

Ήταν το φωτεινό παράδειγμα υπεράσπισης της ελευθερίας, για όλους τους λαούς.
Ήρθε η ώρα να τους το αποδείξουμε και πάλι.
Ήρθε η ώρα να τους σταματήσουμε.
Ήρθε η ώρα της καθαρής λύσης.

4. ΜΕΛΗ


Μέλος μπορεί να γίνει κάθε Έλληνας πολίτης που υπηρέτησε την πατρίδα, αποδέχεται τους σκοπούς του και επιθυμεί να συμβάλλει στην επίτευξη των σκοπών αυτών.

Όλα τα μέλη, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους κατατάσσονται στη δύναμη της αντίστοιχης Περιφερειακής Οργάνωσης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Παύουν να είναι μέλη του:

Όσοι παραιτούνται με έγγραφη δήλωσή τους.

Όσοι διαγράφονται κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου είτε λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης καταβολής συνδρομής τους, είτε λόγω συμπεριφοράς τους που είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητά τους ως μελών του.5. ΠΟΡΟΙ.

Πόροι της ΕΝΩΣΗΣ είναι:

(α) Για τα ΜΕΛΗ εγγραφή είναι συμβολική και εθελοντική ως οικονομική ενίσχυση στο ΚΙΝΗΜΑ.


(β) Η ετήσια συνδρομή των στελεχών του Διοικητικού συμβουλίου και των εκπροσώπων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είναι 200 ευρώ.

Πόροι επίσης μπορούν να προέλθουν από δωρεές, επιχορηγήσεις, κληρονομιές, κληροδοσίες, ακόμη και εμπορικές δραστηριότητες, η άλλα νόμιμα έσοδα από διάφορες άλλες δραστηριότητες, διαφημίσεις, λαχειοφόρες αγορές και άλλες.


6. ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ διοικείται από το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η θητεία των μελών είναι διαρκής, και ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ από τον Διεθνή Κοινωνικοπολιτικό οργανισμό ΛΕΥΚΟ.

Εάν κάποιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου παραβεί με πράξεις του, το παρόν καταστατικό, τότε το μέλος αυτό διαγράφεται και φέρει αποκλειστικά και μόνον αυτό τις ευθύνες για ενέργειες που βλάπτουν το ΚΙΝΗΜΑ.


7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΜΕΙΟ.

(α)Διαχειριστής- ταμίας επιλέγεται, εξειδικευμένος φοροτεχνικός, ο οποίος ενημερώνει τα βιβλία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο για το ταμείο.

(β) Όλα τα έσοδα καταθέτονται σε τραπεζικό λογαριασμό του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ..

(γ) Όλα τα στελέχη και μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικώς και αφιλοκερδώς και ουδεμία απαίτηση οικονομική έχουν από το ΚΙΝΗΜΑ παρά μόνο την υποχρέωση να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ανάλογα με το παρόν καταστατικό.. Έχουν επίσης όλα τα δικαιώματα και τα προνόμια ως μέλη που απορρέουν από την αρμόδια νομοθεσία.
ΑΘΗΝΑ 12 – 04– 2016


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ


Κων/νος Ντάλιος.ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΕΙΟΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

πηγή

Άρα λοιπόν, η απάντηση που μου έδωσαν στην συνέντευξη, ότι τους στηρίζει το Κόμμα "ΛΕΥΚΟ" δεν είναι έτσι ακριβώς...

Η πραγματικότητα βάσει των στοιχείων είναι, ότι
ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Μ.Κ.Ο. ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Α.Φ.Μ.!

Οι δε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος, διορίστηκαν από τον Πρόεδρο του Κόμματος "ΛΕΥΚΟ", δηλαδή τον οικοδόμο που δηλώνει και "κοινωνικοπολιτικός ερευνητής - δημοσιολόγος" και είναι... ισόβιοι στην ηγεσία της Ένωσης.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ.

Και γιατί τόση πρεμούρα ο Πρόεδρος του Κόμματος "ΛΕΥΚΟ", να ενημερώσει πως οι προαναφερόμενοι συμμετέχοντες στην "Στέγη Αστέγων" του Βοτανικού, δεν ανήκουν σε... σκοτεινή οργάνωση;;;;;
Συνέβη κάτι;;;;


Μια στάση εδώ...στο παρακατούλικο, που λέει και το τραγούδι του αείμνησου Δημήτρη Μητροπάνου, γιατί εδώ, έχει "ζουμί", το πράμα...Πρόγραμμα του κοινωνικοπολιτικού Οργανισμού ΛΕΥΚΟ με
ΑΦΜ 90283759
μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Τηλ.: 210-6522650, Κιν. 6934-888831
Κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε ημέρα η ανεργία αυξάνεται και μαζί της η στρατιά των ανέργων γίνεται πολυπληθέστερη, φτωχότερη και πιο απελπισμένη.
Εάν όλοι εμείς τα θύματα της ανεργίας, δεν αντιδράσουμε, δεν συσπειρωθούμε και δεν διεκδικήσουμε οργανωμένοι με κάθε νόμιμο μέσο, τα δικαιώματα μας τότε η κατάσταση μας ασφαλώς αναμένεται να επιδεινωθεί και όχι να καλυτερεύσει.
ΑΝΕΡΓΟΙ εάν ενώσουμε τις φωνές μας τότε μόνο θα υπάρξει περίπτωση η φωνή της απελπισίας μας να ακουστεί από τους βαρήκοους υπεύθυνους οι οποίοι έχοντας εξασφαλίσει τη μερίδα του λέοντος για τους ημετέρους τους, ηθελημένα αδυνατούν να καταλάβουν όλους εμάς που στερούμεθα τα πάντα.

Αποφασίζουμε λοιπόν να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. δημιουργώντας την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ (ΕΝ. Ε.Α). και να διεκδικήσουμε κοινοτικά κονδύλια που εισπράττονται στο όνομα όλων των ΑΝΕΡΓΩΝ απαιτώντας: • ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ
• ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
• ΕΝΣΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
• ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
• ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
• ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ Είναι ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ.

http://enosianergon.blogspot.gr/Αθηνα 14-07-1992


Εκ της ΕΝΩΣΕΩΣ
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 
Δίνονται από το τηλέφωνο : Σταθερο 210-6522650 / Κινητο 6934-888831
 
Ο Αντιπρόεδρος                                     Ο Πρόεδρος
Χρηστου Μιχαλης                                 Ντάλιος Κων/νος 
 Ερώτηση : ΠΟΣΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟ 1992, όπως αναγράφεται στην ημερομηνία στο Καταστατικό;

Επισκεφθήκαμε το ιστολόγιο στο οποίο μας παραπέμπει ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ντάλιος, αλλά οποία έκπληξις... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η φωτό, είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Ερώτηση 1η: Δηλαδή πως θα επισκεφθούν οι άνεργοι το συγκεκριμένο blog και πως αυτοί που θέλουν να πάρουν πληροφορίες για τους... ανέργους;;;
Γιατί τόση... "μυστικότητα" σ' ένα ζήτημα που αφορά περισσότερους από 2.000.000 συμπατριώτες μας;;;;

Ερώτηση 2η: Βάσει της παραπάνω ανάρτησης, ο πρόεδρος του κόμματος "ΛΕΥΚΟ", προφανώς έχρησε και τον ΧΡΗΣΤΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, πρόεδρο των ... ανέργων...!!!!!!!!!!!!!

Άλα τις ο Πρόεδρος, ο οικοδόμος που τρέχει για να ζήσει την οικογένειά του... γεννοβολάει κάθε τρεις και λίγο και μια ΜΚΟ...!!!!!!!!

Μπράβο του που τα καταφέρνει όλα αυτά... είναι άξιος επαίνων...

Και όπως θα διαπιστώσετε σε όλες τις ΜΚΟ, υπάρχει το ΙΔΙΟ ΑΦΜ... και τα ίδια τηλέφωνα...
Και καλά τα τηλέφωνα, να είναι ίδια... αλλά και τα Α.Φ.Μ.;;;


Εμένα "δεν μου κάθεται"... αλλά μην δίνετε σημασία... έχω ανάποδο μυαλό...

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ (σχεδον) ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, Η ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!

Καλά το μαντέψατε... η αυτού εξοχότης ο κ. Ντάλιος...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ! (χιούμορ)

Κι ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΙΦΝΙΣ, ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ;
Πόσα χρόνια γνωρίζονται, ώστε να κρίνει ο Πρόεδρος του Κόμματος "ΛΕΥΚΟ", πως είναι κατάλληλος για να αναδειχθεί σε ... Πρόεδρο των Ανέργων;


Θα είχε ενδιαφέρον να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, ότι οι άνεργοι έλληνες, τώρα, έχουν πρόεδρο που... ούτε καν γνωρίζουν... ούτε καν ψήφισαν...

Μοντέρνα πράγματα... πρωτοποριακά...

Τον διόρισε κι αυτόν ο πρόεδρος του Κόμματος "ΛΕΥΚΟ"...!!!!!!!!!!!

Δηλαδή, ο κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 2.000.000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Οι... άνεργοι το ξέρουν;;;;

ΟΥΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΜΕΛΗ...

Άντε... τυχεράκια Χρήστο Αθανασίου...


Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε, ποιό είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα αυτού, καθώς και το έργο του;

Πόσα είναι τα εγγεγραμμένα μέλη του;

ΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ;;;

ΜΕ ΤΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ;

Ρωτάω, για να μαθαίνω, η γυναίκα...
Πάμε παρακατούλια, να δούμε και το...Καταστατικό μιας άλλης Ένωσης... της ..."Ένωσης Φτωχών Ευρωπαίων Πολιτών... που συμμετέχει στην... "Στέγη Αστέγων" του Βοτανικού...

Καταστατικό της Ένωσης Φτωχών Ευρωπαίων Πολιτών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ – ΛΕΥΚΟ –
ΜΕ ΑΦΜ 090283759 (Νομική Προσωπικότητα μη κερδοσκοπική)

τηλ. Επικοινωνίας 2130284225 κιν.6934888831

1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΝΩΣΗ ΦΤΩΧΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ -


2) ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.

Έδρα ορίζεται η ΑΘΗΝΑ στην ΕΛΛΑΔΑ επί της Κλεισθένους 277 Αγία Παρασκευή. και έδρες των περειφερειακών οργανώσεων οι πόλεις της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρώπης.


3) ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ δύναται μα απόφασή του να ιδρύει περιφερειακές οργανώσεις σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρώπης.


5) ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.


Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ έχει υποχρέωση να ενισχύσει τη χωρίς αποκλεισμούς και τη συνοχή της Ευρωπαϊκής κοινωνίας και να παρέχει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα ίσης πρόσβασης στις διαθέσιμες ευκαιρίες και στους διαθέσιμους πόρους.


Η ΕΝΩΣΗ ΦΤΩΧΩΝ θα διεκδικήσει εμπράγματες δραστηριότητες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις των χωρών μελών για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.


Μεταξύ 1975 και 1980, στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματός της για την καταπολέμηση της φτώχειας, η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα υλοποίησε μία αρχική δέσμη πιλοτικών σχεδίων και πιλοτικών μελετών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και του αποκλεισμού.

Δύο άλλα προγράμματα (91985-1989 και 1994) διαδέχτηκαν αυτό το πρώτο πρόγραμμα.

Το 1992, το Συμβούλιο ενέκρινε δύο πολύ σημαντικές συστάσεις ( σχετικά με τα κοινά κριτήρια που αφορούν την επάρκεια πόρων και παροχών στα συστήματα κοινωνικής προστασίας ( 92/441/ ΕΟΚ) και σχετικά με τη σύγκλιση των στόχων και των πολιτικών κοινωνικής προστασίας (92/442/ΕΟΚ).


Η δράση της Κοινότητας σε αυτόν τον τομέα, ωστόσο, ετίθετο συνεχώς υπό αμφισβήτηση λόγω έλλειψης νομικής βάσης.


Το πρόβλημα αυτό επιλύθηκε με τη θέση σε ισχύ της ΣΥΣΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, η οποία κατοχύρωσε την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού ως στόχο της κοινοτικής κοινωνικής πολιτικής.


Μετά τη δρομολόγηση της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2000, το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ αποφάσισε αργότερα το ίδιο έτος ότι η συνεργασία σχετικά με τις πολιτικές που στοχεύουν στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού πρέπει να βασίζεται σε μία ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ( ΑΜΣ), η οποία θα συνδυάζει εθνικά σχέδια δράσης και πρωτοβουλίες της Επιτροπής για την προώθηση της συνεργασίας.


Όπως προβλέπεται στο Άρθρο 160 της ΣΛΕΕ, το 2000 συστάθηκε μία επιτροπή κοινωνικής προστασίας για την προώθηση μεταξύ της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών και με την επιτροπή.


Την επιτροπή την απαρτίζουν δύο εκπρόσωποι από κάθε κράτος μέλος και την επιτροπή.


Με τη σύσταση της 6ης Μαϊου του 2009 σχετικά με την ενεργή ένταξη των ατόμων που είναι αποκλεισμένα από την αγορά εργασίας, η Επιτροπή επικαιροποίησε τη σύσταση 92/441/ΕΟΚ του Συμβουλίου και ανακοίνωσε ότι τα κράτη μέλη πρέπει να χαράξουν και να εφαρμόσουν μια ολοκληρωμένη συνολική στρατηγική για την ενεργή ένταξη των ατόμων που είναι αποκλεισμένα από την αγορά εργασίας, στρατηγική που να συνδυάζει επαρκή εισοδηματική στήριξη, αγορές εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το 2010 κηρύχθηκε ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ.

Το 2011 η Επιτροπή πρότεινε ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – EURES για τη διάδοση των διασυνοριακών κενών θέσεων απασχόλησης και για την παροχή πληροφοριών, υποστήριξης και καθοδήγησης για αναζήτηση εργασίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ – Progress.
6) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ.


Άρθρο 13 στη Συνθήκη ΕΚ που εξουσιοδοτεί το Συμβούλιο να αναλαμβάνει δράση, αποφασίζοντας ομόφωνα, για την αντιμετώπιση διαφόρων τύπων διακρίσεων . Το εν λόγω άρθρο τροποποιήθηκε στη συνέχεια από τη Συνθήκη της Νίκαιας, ώστε να καταστεί δυνατή η θέσπιση μέτρων ανθάρρυνσης μέσω της διαδικασίας συναπόφασης και της λήψης αποφάσεων με ειδική πλειοψηφία στο Συμβούλιο το οποίο εξέδωσε τις οδηγίες (2000/43/ΕΚ) για την φιλετική ισότητα, την οδηγία (2000/78/ΕΚ) για την ισότητα και απασχόληση.

Η Συνθήκη της Λισαβόνας έχει παραχωρήσει στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ την αρμοδιότητα να νομοθετεί για ίσες ευκαιρίες.

Η αρμόδια Επιτροπή του ΕΚ έχει αρμοδιότητα να ελέγχει τα κράτη μέλη ώστε να διασφαλίζουν την ορθή, πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή των οδηγιών που εξέδωσε και να κινεί χωρίς χρονοτριβή διαδικασίες επί παραβάσει κατά κρατών μελών που τις παραβαίνουν.

Το πλέον πρόσφατο ψήφισμα του ΕΥΡΩΠΑΊΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ της 15ης Νοεμβρίου 2011 (Τ7-0495/2011) απευθύνει έντονη εντολή να τεθεί η μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην πρώτη γραμμή των εθνικών προσπαθειών κατά τα επόμενα έτη, εφ όσον η μείωση της φτώχειας αποτελεί το κύριο μέσον εξασφάλισης μελλοντικής, οικονομικής ανάπτυξης και πρόληψης περαιτέρω κοινωνικής ανισότητας και αναταραχής.


Το ΕΚ, επαναλαμβάνει την έκκλησή του για αξιοπρεπή επίπεδα μισθού και προγράμματα κατωτάτου εισοδήματος σε κάθε κράτος μέλος στους Ευρωπαίους πολίτες χωρίς διάκριση μεταξύ των κρατών. Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ προειδοποιεί ότι δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την επίτευξη του στόχου της στρατηγικής (ΕΕ 2020 ) για την έξοδο 20 εκατομμυρίων ατόμων από την φτώχεια.


7)ΜΕΛΗ.

Μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΦΤΩΧΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ μπορεί να γίνει κάθε Ευρωπαίος πολίτης που αποδέχεται τους σκοπούς της ΕΝΩΣΗΣ και επιθυμεί να συμβάλλει στην επίτευξη των σκοπών αυτών.

Όλα τα μέλη, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους κατατάσονται στη δύναμη της αντίστοιχης Περιφερειακής Οργάνωσης της ΕΝΩΣΗΣ.

Παύουν να είναι μέλη της όσοι παραιτούνται με έγγραφη δήλωσή τους και όσοι διαγράφονται κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.


8) ΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ.
ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ που είναι ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΑ ΕΥΡΩ .
Πόροι επίσης μπορούν να προέλθουν από ΔΩΡΕΕΣ, ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ, ΚΛΗΡΟΔΟΣΙΕΣ, ή άλλα νόμιμα έσοδα από λαχειοφόρες αγορές και άλλες δραστηριότητες.


9)ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ το οποίο διορίζεται από το ΛΕΥΚΟ όπως ορίζει το καταστατικό του.


10) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΜΕΙΟ.

Διαχειριστής ταμίας επιλέγεται από το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ, εξειδικευμένος φοροτεχνικός, ο οποίος ενημερώνει τα βιβλία της ΕΝΩΣΗΣ, ενημερώνει το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ. Όλα τα έσοδα καταθέτονται σε τραπεζικό λογαριασμό του ΛΕΥΚΟ.


Όλα τα στελέχη και μέλη της ΕΝΩΣΗΣ , παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη ΕΝΩΣΗ εθελοντικώς και αφιλοκερδώς και ουδεμία απαίτηση οικονομική έχουν από την ΕΝΩΣΗ.


Αργότερα εάν η ΕΝΩΣΗ αποκτήσει ταμείο το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με έγκριση του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με απόφασή του θα καθορίσει αμοιβές ή επιδοτήσεις για τα μέλη και τα στελέχη που τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και αφιλοκερδώς.

Τα ενεργά μέλη και τα στελέχη της ΕΝΩΣΗΣ έχουν επίσης όλα τα δικαιώματα και τα προνόμια που απορρέουν από την αρμόδια νομοθεσία.

ΑΘΗΝΑ 1η ΜΑΪΟΥ 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ – ΛΕΥΚΟ -

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΤΑΛΙΟΣ   
Και για να το ελαφρύνουμε λίγο, γιατί έχει βαρύνει το πράμα...

"Καρπερός" σε ΜΚΟ ο Πρόεδρος του κόμματος "ΛΕΥΚΟ"...

Για κάθε κοινωνική ομάδα, "γεννάει" και μια Μ.Κ.Ο. ... και για κάθε μια, θα ζητάει και... "εμπράγματες δραστηριότητες"... κρατικές και ευρωπαϊκές... δηλαδή, μπικικίνια...

Μάγκας... το έχει πιάσει το νόημα ο... οικοδόμος - ηθοποιός - "κοινωνικοπολιτικός ερευνητής"...
Ως πότε θα ζει την οικογένειά του, από την οικοδομή;;;;

Κράτησε για την πάρτη του, το ... Ευρωπαϊκό Προεδριλίκι, και... διόρισε πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον ΣΠΥΡΟ ΠΟΥΛΗ, όπως προκύπτει φυσικά από τα προαναφερόμενα παραπανούλια...!

"Μάάάάάάάάλστα...μάάάάάάάλστα", που έλεγε κι ένας συγχωρεμένος ο ηθοποιός, νομίζω ο Αυλωνίτης, αν δεν με απατά η μνήμη μου...

Και ποιός είναι αυτός ο ... ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΗΣ, Πρόεδρος των Φτωχών Ελλάδας;


Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο βιογραφικό και οι σχετικές φωτογραφίες, όπως θα έπρεπε να υπάρχει για όλους τους προέδρους που διορίζει ο... ΠΡΟΕΔΡΟΣ... στην "ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ" ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ και όχι μόνο;;;;;;

Ποιοί είναι οι κ.κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΗΣ, πρόεδροι των ανέργων και των φτωχών Ελλήνων, αντίστοιχα;;;; 
Ας φύγουμε απ' όλα αυτά, γιατί μας δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά και ας πάμε σε ένα πρόσφατο σχετικά δελτίο τύπου της "ΣΤΕΓΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ" Βοτανικού.

Βοτανικός-Στέγη Αστέγων
29 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΤΕΓΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ-ΕΦΕΔΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ

Τις τελευταίες ημέρες παράλληλα με τις δραστηριότητες μας αναφορικά με τον εξωραϊσμό και διαμόρφωση του χώρου της παλαιάς βάσης του Ναυτικού Κ.Σ.Α.Ν., ως κέντρο υποδοχής αστέγων και αναξιοπαθούντων, πληγέντων από τα μνημόνια και τις ανάλγητες διαδοχικές κυβερνήσεις.

Παρατηρήσαμε στο διαδίκτυο και στον έντυπο τύπο ποικίλα δημοσιεύματα που αφορούν την κίνηση μας.

Πολλά από αυτά είναι θετικά και μέσα στο πνεύμα και πολλά έχουν ως στόχο την απαξίωση, αποσύνθεση υπονόμευση της πανανθρώπινης κίνησης μας.

Σε όποια περίπτωση, είναι ακόμη μια ευκαιρία για εμάς να αποσαφηνίσουμε ποιες είναι οι θέσεις μας γενικότερα μέσα από τον χώρο και για όλα όσα γίνονται έξω από αυτόν και μας αφορούν άμεσα…

Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι μέσα σε αυτόν τον χώρο δεν υπάρχει πολιτική κίνηση, είμαστε οι ΕΦΕΔΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ που αναλάβαμε το εγχείρημα αυτό, εμείς το σκεφτήκαμε, εμείς το εκτελούμε, εμείς το διαχειριζόμαστε σε όλα τα επίπεδα.

Είμαστε όλοι απολυμένοι από το στράτευμα, είμαστε όπως όλοι εσείς οι άνδρες που υπηρετήσατε και τώρα είστε πολίτες. Έχουμε υπηρετήσει σε όλα τα όπλα, καταδρομείς, ειδικές δυνάμεις κυρίως.

Περιφρουρούμε την κίνηση και οργανώνουμε την νομική οντότητα που θα αναλάβει την διαχείριση του κέντρου αστέγων μακράς διάρκειας.

Ένα χώρο που θα μπορέσει ο κάθε αναξιοπαθής ή προσωρινά άστεγος να σταθεί στα πόδια του, χωρίς να «καταγραφεί», χωρίς να νιώσει άβολα έως ότου επανέλθει στην «πραγματική» του ζωή.

Θα βοηθήσουμε σε αυτό με όποιο μέσον θα διαθέτουμε, βρίσκοντας εργασία, δίνοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ότι μπορεί να χρειαστεί ο συνάνθρωπος!

Θέλουμε να είναι ξεκάθαρο σε όλους, ότι εδώ στον Βοτανικό Στέγη-Αστέγων μπορεί να μας επισκεφθεί ο κάθε ένας, ανεξάρτητα και από όποια πολιτική οργάνωση ή φορέα και να προέρχεται, η παρουσία του εδώ δηλώνει αποδοχή του εγχειρήματος μας και την έμπρακτη στήριξη του…!

Εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει «καπέλωμα» ,διότι εμείς και μόνο εμείς διαχειριζόμαστε και περιφρουρούμε τον χώρο! Πάψτε με τις δημοσιεύσεις σας να «καπελώνετε»από μόνοι σας ή να παίζετε με τις εντυπώσεις (ο κόσμος σας βλέπει)!!

Τέλος να προσθέσουμε ότι αυτός ο χώρος θα έχει Ελληνικά πρότυπα φιλοξενίας και κατά αυτά τα δεδομένα θα προχωρήσει ώστε να κάνουμε την διαφορά Παγκοσμίως!
Περιμένουμε την συμμετοχή σας.

Πηγή


ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ "ΣΤΕΓΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ" ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΛΕΥΚΟ" ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΤΑΛΙΟ;;;;;;;

Υπάρχει λόγος που γίνονται... ανακόλουθοι των δηλώσεών τους;;; 
Πάμε και στην επόμενη και πιο πρόσφατη ανάρτησή τους...

Βοτανικός-Στέγη Αστέγων
2 Αυγούστου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από εχθές 01/8/2016 βρίσκεται στο πλευρό μας ενεργά η ΕΝΩΣΗ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. (Νομική προσωπικότητα μη Κερδοσκοπική) ιδρυθείσα το 1993 και θα συμπράξει μαζί μας για την επίτευξη του σκοπού μας : Βοτανικός Στέγη-Αστέγων.

Η Ένωση Φτωχών, οι Έφεδροι Πολίτες-Οπλίτες και όσοι συμπορευτούμε για αυτό το σκοπό, θα διεκδικήσουμε εμπράγματες δραστηριότητες από την Ελληνική κυβέρνηση αλλά και από την Ευρωπαϊκή κοινότητα (αφού τυπικά και νομοθετικά βρισκόμαστε εντός Ε.Κ.), επικαλούμενοι συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις άρθρα και νόμους των συστημάτων κοινωνικής προστασίας εν ισχύ και που αφορούν τους Ευρωπαίους πολίτες και όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Δεν δύναται η Ελλάδα να μην έχει πρόσβαση σαν πλήρες μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης, ποιος είναι αυτός που δεν επιτρέπει στην Πατρίδα μας να έχει πρόσβαση στα συστήματα αυτά?

Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ενισχύσει τη χωρίς αποκλεισμούς και την συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας και να παρέχει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα ίσης πρόσβασης στις διαθέσιμες ευκαιρίες και τους διαθέσιμους πόρους...!

Είμαστε 16 Στρέμματα Ελεύθερης Πατρίδας και εδώ θα λέμε αλήθειες.

Εδώ σκεφτόμαστε ελεύθερα και περπατούμε πάνω στα ίδια χώματα που κάνανε περίπατο οι Αρχαίοι μας φιλόσοφοι...


πηγή


Να τη και την ανακοίνωση δια στόματος υπευθύνων της "ΣΤΕΓΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ", για το... νέο μέλος... την Ένωση Φτωχών Ελλήνων Πολιτών... (τα διαβάσατε παραπανούλια).

Μας ενημερώνουν δε και πάλι, πως θα διεκδικήσουν "εμπράγματες δραστηριότητες".

"ΕΔΩ ΘΑ ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ"... γράφουν στο δελτίο τύπου, οι υπεύθυνοι της "ΣΤΕΓΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ"...

ΛΕΝΕ;;;;

Δηλαδή, ποιές είναι οι... αλήθειες στα... "16 Στρέμματα Ελεύθερης Πατρίδας";;;

Τα συμπεράσματα, δικά σας.


 
ΕΠΙΛΟΓΟΣ


Στη ζωή μου, όποτε σφάλω, έχω μάθει να ζητώ συγνώμη και να αναγνωρίζω το λάθος μου.

Κι εδώ, στην συγκεκριμένη περίπτωση ζητώ ΣΥΓΝΩΜΗ όχι μόνο από τους αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, αλλά και απ' όλους τους αναγνώστες των άλλων blogs που αναδημοσίευσαν τα θέματα μου για την "ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ", για όλα αυτά που διαβάσατε.

Δεν υπήρξε δόλος εκ μέρους μου, αλλά μια καλοπροαίρετη ματιά σ' ένα θέμα που ανέδειξαν κατ' επανάληψη τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ και η πλειοψηφία των εκατοντάδων bloggers με εκατοντάδες αναρτήσεις.
Πίστεψα πραγματικά σ' αυτή την πρωτοβουλία, για την δημιουργία "ΣΤΕΓΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ".

Ζούμε όμως στην εποχή, που γκρεμίζονται πρόσωπα, είδωλα, πρότυπα, κινήματα, κοινωνικές πρωτοβουλίες, ανθρώπινες σχέσεις...

Πλήρης καταρράκωση... άλλωστε από μια κοινωνία που το μεγαλύτερο μέρος της είναι βουτηγμένο στη διαπλοκή, στην παρανομία και στην νοοτροπία "ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας", χωρίς ίχνος εντροπής, φιλότιμου και αξιοπρέπειας, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΟΚΑΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ.

Ακόμα και σήμερα, που η Πατρίδα καθημερινά βουλιάζει στην άβυσσο της απόλυτης τραγωδίας (δεν έχουμε δει και δεν έχουμε ζήσει τίποτα ακόμα... οι μεγαλύτεροι εφιάλτες, βρίσκονται μπροστά μας και σύντομα θα τους βιώσουμε), τις σάρκες της, ξεσκίζουν όχι μόνον οι πολιτικοί, αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα ενός λαού, που έχει διαβρωθεί μέχρι το μεδούλι... και μιλώ γενικά και γεμάτη απογοήτευση.

Είναι καιρός που το γράφω, πως μόνο ένα 5% έχει μείνει καθαρό... άτοφια ΕΛΛΗΝΙΚΟ στοιχείο όχι μόνον στο DNA του, αλλά και στην συμπεριφορά του.. στη στάση του... στην σκέψη του... στην ΨΥΧΗ του.

Φοβάμαι, πως αυτό το ποσοστό του 5% αρχίζει να μειώνεται δραματικά...

Βλέπετε οι ανατροπές είναι καθημερινές στη ζωή μας και πρόσωπα που μέχρι χθες ήταν οικεία και αγαπητά, θα αναγκαστούν να πετάξουν τις μάσκες λόγω αυτών ακριβώς των ανατροπών και να δει η κοινωνία το πραγματικό τους πρόσωπο.


Σε ότι αφορά τώρα, την υπόθεση της "ΣΤΕΓΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ", απ' ότι πληροφορούμαι, έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις.

Φαίνεται πως υπάρχουν πολλά ακόμα να δουν το φως της δημοσιότητας.

Ότι καινούργια πληροφορία πέφτει στην αντίληψή μας, θα υπάρξουν και οι σχετικές ενημερώσεις.

Γιατί όλα συνδέονται μεταξύ τους... πρόσωπα, καταστάσεις, γεγονότα... πολιτικά και... "κοινωνικά".

Το γιατί τα "κοινωνικά", μπήκαν σε εισαγωγικά, θα το διαπιστώνουμε καθημερινά...

Το βέβαιο είναι, πως δεν θα πλήξετε... τουναντίον, έχω την αίσθηση, για να μην πω την βεβαιότητα, πως ίσως αγανακτήσετε... ίσως οργιστείτε... ίσως απογοητευθείτε.

Μην αφήσετε όμως την ελπίδα και την αισιοδοξία να χαθούν...
Μετά τα μεγάλα σκοτάδια, έρχεται το ΦΩΣ!


Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Απαραίτητη διευκρίνιση κατόπιν όλων των ανωτέρω, και αυτών που έπονται:

Είναι εν γνώσει μου, ότι βάζω το κεφάλι μου στον... ντορβά με όσα αποκαλύπτω.

"Ίσως και να διακινδυνεύσει η ζωή σου, γιατί τα βάζεις με... μεγάλα ψάρια", όπως μου είπαν κάποιοι φίλοι οι οποίοι γνωρίζουν την έρευνά μου αυτή.

Δεν είχα όμως δικαίωμα να σιωπήσω, από τη στιγμή που διαπίστωσα πως... κάτι δεν πάει καλά.
Θα ήμουν ανακόλουθη και συνειδησιακά και βάσει της αρχής των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ που είναι και το έμβλημά τους...

Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ!

Κι εγώ, δεν μπορώ να συναινέσω... με όποιο κόστος...
    

πηγη: 
http://attikanea.blogspot.gr/2016/08/blog-post_495.html

1 σχόλια:

Αγγελος είπε...

το κειμενο σε καποιο σημειο ειναι δυσαναγνωστο λογο χρωματισμου της γραμματοσειρας... ευχαριστουμε για το την ερευνα.. εδωσε φως σε καποιες επιφυλαξεις μου..!!!

Δημοσίευση σχολίου