Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

0 Ἀποκαλύπτουμε… Μέ πρόσχημα τήν τρομοκρατία δρομολογεῖται νομοθεσία ἀπόλυτου ἠλεκτρονικοῦ ἐλέγχου στό διαδίκτυο!!!



Ακτιβιστές που αγωνίζονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του «ψηφιακού κόσμου», με την ονομασία Open Rights Group, έκαναν μία σημαντική αποκάλυψη.


Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι υπάρχουν «τεράστιες απειλές» για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο της προτεινόμενης μαζικής παρακολούθησης, που ζητήθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου – γνωστή και ως «Χάρτης Παρακολουθήσεων»- η οποία πρόκειται να εφαρμοστεί μετά τις γνωστές αποκαλύψεις του Έντοαρντ Σνόουντεν για μαζική εποπτεία.

Από τότε που οι αποκαλύψεις του πρώην εργαζόμενου της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν βγήκαν στην επιφάνεια, αναφέροντας ότι η βρετανική υπηρεσία κατασκοπείας GCHQ και η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) είχαν μία τεράστια συλλογή προσωπικών δεδομένων, το ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής είναι κάτι που απασχολεί πολλές κυβερνήσεις σε όλη την υδρόγειο.


Η βρετανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να θεσπίσει νέα νομοθεσία – το νομοσχέδιο εξουσιών έρευνας, γνωστό, όπως προαναφέραμε και ως «Χάρτη Παρακολουθήσεων» που θα επιτρέπει στην αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας να ζητούν από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών (CSP) στοιχεία, έτσι ώστε να διατηρούν μαζικά δεδομένα σχετικά με τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα social media και άλλες επικοινωνίες για μέχρι ένα έτος, με συνέπεια να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά και να παρέχονται για έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.


Όπερ σημαίνει, την κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων κάθε χρήστη τηλεπικοινωνιών ή διαδικτύου με κάθε επισημότητα, καθώς όλοι μας θα μπαίνουμε στο φάκελο των βρετανικών Αρχών!

Το νομοσχέδιο είναι επί του παρόντος στα μισά του δρόμου, καθώς εξετάζεται από τη Βουλή των Λόρδων,του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βουλής των Λόρδων, μέσω μίας έκθεσης η οποία κατατέθηκε από τον David Anderson, ανεξάρτητο μελετητή-κριτή της νομοθεσίας για την τρομοκρατία, πριν από δέκα ημέρες. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου