Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

0 “Αγοράζουν” από τα... περίπτερα πληρώνοντας με την απειλή μαχαιριών Σε βίντεο οι… αγορές

“Η Αστυνομία έχει εντολή να μην τους αγγίζει”. Αυτό μας λένε οι ιδιοκτήτες περιπτέρων, οι μόνοι που μιλάνε ακόμα, οι υπόλοιποι φοβούνται, από μια κατάσταση που έχει ξεφύγει πια από κάθε όριο.



Αναφερόμαστε στα δεκάδες, πλέον, καθημερινά φαινόμενα κλοπών, τα οποία μάλιστα για την ιστορία είναι και βιντεοσκοπημένα, αλλά οι παθόντες ούτε καν καταθέτουν μήνυση, αφού όπως καταγγέλλουν οι Αστυνομικοί τους λένε ότι έχουν άνωθεν εντολές να μην τους ενοχλούν, μην τυχόν ερεθιστούν και ξεσηκωθούν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του περιπτέρου στην προκυμαία, όπου όπως φαίνεται από τα βίντεο, οι νεαροί, άλλος με κουκούλα, άλλοι όπως είναι, χωρίς κανένα πρόβλημα, πάνε στα ψυγεία, διαλέγουν αναψυκτικά και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν. Στην παρατήρηση των υπαλλήλων ότι κάτι... ξέχασαν ή τους δείχνουν μαχαίρι ή τους κάνουν το σήμα ότι ως άνθρωποι έχουν λαρύγγια που… κόβονται. Η Αστυνομία έχει βέβαια τα βίντεο αλλά όπως είναι γνωστό ακόμα και να τους συλλάβει πρακτική αξία δεν έχει, αφού πρέπει να δικαστούν, να καταδικαστούν, αυτό απαιτεί αστυνομική δύναμη που δεν υπάρχει και μετά να μεταφερθούν σε άλλα Κέντρα για παραβατικούς στη Στερεά Ελλάδα, κάτι που επίσης δεν γίνεται αφού η μεταφορά πάλι απαιτεί αστυνομική συνοδεία.

Κατάληξη δεν υπάρχει, η Κυβέρνηση έχει μετατρέψει τα νησιά μας σε ανοιχτές Φυλακές, όπου οι όποιοι παραβάτες γνωρίζουν ότι βρίσκονται στη χώρα της απολύτου διαλύσεως.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου