Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

0 Φίλης στην “Real News”: «Είναι υποχρέωσή μας να γεμίσουμε με τζαμιά και μιναρέδες»!

Σε θλιβερές και τραγικές δηλώσεις προχώρησε ο Υπουργός Παιδείας (;) Νίκος Φίλης σε συνέντευξη στην Real News.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με την θέση της κυβέρνησης ώς προς το τζαμί, την στιγμή που η ίδια η Αγια-Σοφιά μετατρέπεται από τους Τούρκους σε τζαμί, η απάντηση του ήταν από ανεκδιήγητη έως προδοτική: «H ανέγερση τεμένους στην Αθήνα αποτελεί διεθνή υποχρέωση της χώρας, καθώς σχετίζεται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην Αθήνα ζουν άνθρωποι στους οποίους το ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει δικαίωμα νόμιμης παραμονής και δεν μπορεί να μη διευκολύνεται η στοιχειώδης άσκηση των θρησκευτικών τους εθίμων. Όπως χρειαζόμαστε και νεκροταφεία για μουσουλμάνους και Εβραίους, για λόγους προστασίς του δικαιώματος στην θρησκευτική ταφή»

Η είδηση στις παραπάνω εξευτελιστικές δηλώσεις δεν έγκειται στο γεγονός ότι οι συριζαίοι τάσσονται ανεπιφύλακτα υπερ του τεμένους, άλλωστε έγιναν πασιφανείς οι διεθνιστικές και ανθελληνικές προθέσεις τους με τα νομοθετήματα τους περί «ιθαγένειας» και «συμφώνου συμβίωσης». Ωστόσο, ο συγκεκριμένος παράγοντας έχει το θράσος να τοποθετεί σε απόλυτη προτεραιότητα και να υπερασπίζεται κυνικά τα ανθρωπίνα δικαιώματα των αλλοδαπών, την στιγμή που τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων που εκπορεύονται από το ίδιο το σύνταγμα, καταπατούνται βάναυσα. Δεν διακρίναμε -ούτε κατ’ εξαίρεση- ουδεμία ευαισθησία για τα θεμελιώδη δικαιώματα εκατομμυρίων Ελλήνων σε αξιοπρεπή διαβίωση, εργασία, υγιειονομική περίθλαψη, παιδεία κτλ. Αναφέρεται σε δικαιώματα αλλοδαπών την ίδια ώρα που εκατομμύρια Έλληνες πένονται και εξαθλιώνονται μη έχοντας ούτε τα στοιχειώδη προς επιβίωση. Την στιγμή που ένα δράμα δίχως τέλος εξελίσσεται στην Ελλάδα, με την φυγή εκατοντάδων χιλιάδων νέων, την στιγμή που οι κοινωνικές δομές έχουν καταρρεύσει, την στιγμή που ένα ολόκληρο Έθνος αφανίζεται από τις συνεχείς πολιτικές των μνημονίων, της υποταγής και της οικονομικής δουλείας. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις αποτελούν προφανώς ένα όνειδος και χαρακτηρίζουν απόλυτα την συμμορία που μεταχειρίζεται –κατά τρόπο επικίνδυνο- τις τύχες της Ελλάδος.

Το δράμα των δηλώσεων Φίλη βεβαίως δεν έχει τέλος καθώς συνεχίζει λέγοντας: «Στη δημοκρατική και ανεξίθρησκη Ελλάδα, είναι δυνατή η ειρηνική συμβίωση ακόμη και ανάμεσα σε αντιμαχόμενα ιστορικά ρεύματα του Ισλάμ».

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου