Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

3 Επιστολή του κ. Πέτρου Στ. Μακρή-Στάϊκου προς τον Α/ΓΕΝ.

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας του δικηγόρου Πέτρου Στ. Μακρή-Στάϊκου προς τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δ. Ελευσινιώτη.



Πέτρος  Στ. Μακρής-Στάϊκος
& Συνεργάτες
Δικηγόροι






Αντιναύαρχο Κύριο
Δημήτριο  Ελευσινιώτη
Αρχηγό  ΓΕΝ
Ενταύθα
15.6.2010
Κύριε Αντιναύαρχε, 
     
   Ασφαλώς δεν με γνωρίζετε  προσωπικά και, ευτυχώς, δεν σας γνωρίζω  ούτε και εγώ. Το όνομά  σας το εντόπισα στην ιστοσελίδα του ΓΕΝ. Χαίρομαι μόνον, διότι είσθε νεώτερός μου. 

Κύριε Αντιναύαρχε, 
    
  Είμαι βέβαιος ότι -στο παρελθόν, τουλάχιστον- θα μάθατε τα ονόματα πολλών από τους ένδοξους προκατόχους σας και μεγάλους Έλληνες. Θα σας θυμίσω μερικούς: 
      Σαχτούρης, Κουντουριώτης, Δούσμανης, Δεμέστιχας, Σακελλαρίου, Καββαδίας, Πανάς, Οικονόμου, Δελαγραμμάτικας, Βούλγαρης, Μεζεβίρης, Κώνστας, Κιοσσές, Εγκολφόπουλος, Κονοφάος. 

Κύριε Αντιναύαρχε, 
   
   Ελπίζω  τα παραπάνω ονόματα να καταδεικνύουν το μέγεθος της ευθύνης σας απέναντι στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Πώς όμως, ανταποκρίνεσθε στο βάρος αυτό που, ελπίζω αξιοκρατικά, σας ανέθεσε η Πολιτεία; Αλήθεια, κοιμάσθε ήσυχος τα βράδυα, με όλα αυτά που συμβαίνουν στο Αιγαίο μας; 

Κύριε Αρχηγέ ΓΕΝ, 
       
  Εδώ και αρκετούς μήνες, το Πολεμικό μας Ναυτικό  υφίσταται απερίγραπτους εξευτελισμούς από τους Τούρκους. Μερικά από τα περιστατικά της καταισχύνης διαρρέουν και τα μαθαίνουμε. Άλλα τα κρύβετε επιμελώς. Όμως, και ως προς αυτά που γνωρίζουμε, οι απαντήσεις του ΓΕΝ είναι τόσο φαιδρές, ώστε δεν θα τις πίστευε ούτε υποψήφιος φοιτητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων!

Κύριε Αντιναύαρχε, 
   
   Και σαν να μην έφθαναν  τα παραπάνω, το Πολεμικό μας Ναυτικό, επί  των ημερών σας  παρέδωσε "τα άγια τοις κυσίν". Τα παρέδωσε: Πρώτον σε πρωινή εκπομπή από εκείνες που αποχαυνώνουν τον Ελληνικό Λαό, αναδεικνύουν κάθε χαμαιρπές στοιχείο που διαθέτει ο ημίκοσμος της κοινωνίας μας και ωθούν νέους και νέες στην πορνεία. Δεύτερον: Σε ζευγάρι νεοπλούτων νεονύμφων, που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τον Αβέρωφ για να επιδείξουν όλη τη χυδαιότητα της ματαιοδοξίας τους.  

Κύριε Αρχηγέ ΓΕΝ, 
   
   Ίσως  γνωρίζετε, ότι παρόμοιο περιστατικό είχε να συμβεί στην Ελλάδα από τις 31.12.1941, οπότε παραχωρήθηκε η Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών στους Γερμανούς κατακτητές, για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά! Μήπως σημερινοί κατακτητές είναι οι νεόπλουτοι και οι πόρνες παντός φύλου; Και θα σας παρακαλούσα να μην οχυρώνεσθε πίσω από τον κ. Γαβαλά. Εσείς προσωπικά δεν είχατε αντιληφθεί το ανοσιούργημα της πρωινής εκπομπής;

Κύριε Αρχηγέ ΓΕΝ, 
     
 Απανταχού της υφηλίου, σε ένα  Σώμα Αξιωματικών  που σέβεται τον  εαυτό του, ο ομόλογός σας θα είχε παραιτηθεί. Στην Ιαπωνία, ασφαλώς, θα είχε κάνει χαρακίρι. 
    
  Δεν σας ζητώ, βεβαίως, να κάνετε το ίδιο. Απλά, ως Έλλην αλλά και ως απόγονος παλαιών οικογενειών που  υπηρέτησαν αφιλοκερδώς την πατρίδα μας, σας παρακαλώ να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ! Τελειώστε την σταδιοδρομία σας με ένα ηχηρό ΟΧΙ στον εξευτελισμό του Πολεμικού μας Ναυτικού! Πιστέψτε με, για την πράξη σας αυτή θα σας θυμούνται πολλοί και για πολλά χρόνια! Όπως τους προκατόχους σας. 

Πέτρος  Στ.Μακρής-Στάϊκος

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Κάτσε για να καταλάβω τώρα τον κ. Στάικο....χωρίς να θέλω να κάνω τον συνήγορο του αρχηγού...

ποιους «απερίγραπτους εξευτελισμούς το Πολεμικό Ναυτικό υφίσταται από τους Τούρκους»,γιατί μερικοί ξενυχτούν και θαλασσοπνίγονται για να μην πω ότι δίνουν και την ζωή τους, για να φυλάνε «Θερμοπύλες» και ο κ. Σταικος και οι συνεργάτες του να κοιμούνται ήσυχοι....

δεν με αφορούν τα περί παραιτήσεως αλλά προσωπικά θεωρώ ότι έλαβε χώρα μια κοινωνική-κοσμική εκδήλωση χωρίς χυδαιότητες.

Και μια .... σκέψη...έστω και προχωρημένη...

Ρε μπας και όλοι αυτοί θέλουν να κάνουν διαφήμιση??? Δεν ξέρω... λέω τώρα εγώ??

asimpiestos είπε...

Αγαπητή Άννα
Δυστυχώς τα λόγια του κ. Στάϊκου είναι αληθινά. Θα σου θυμίσω το περιστατικό με την Τούρκικη κορβέτα στο Σούνιο (υπάρχουν κι άλλα αλλά σου έγραψα το σημαντικότερο). Όσο γι' αυτούς που φυλάνε "Θερμοπύλες" αυτή είναι η δουλειά τους. Αν χρειαστεί θα θυσιάσουν τα πάντα για την πατρίδα!
Το θέμα είναι το τί κάνουν τα "παπαγαλάκια" του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ για την πατρίδα. Ξέχασαν τον όρκο που έδωσαν;;;

tranton είπε...

Γράφετε: Όσο γι' αυτούς που φυλάνε "Θερμοπύλες" αυτή είναι η δουλειά τους. Αν χρειαστεί θα θυσιάσουν τα πάντα για την πατρίδα!
Είστε σίγουροι;;;
Γιατί πρόσφατα, 1974, το αρνήθηκαν με διάφορες προφάσεις!
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το 1964 ένα ελληνοκυπριακό Τ.Π. 206, κατατρόπωσε στη Μανσούρα, 2500 τούρκους στρατιώτες, πάνοπλους με τον τελευταίο αμερικανικό οπλισμό. Ήταν η πρώτη τούρκικη εισβολή, για την οποία κανείς δεν μιλάει. Η νίκη αυτή είναι αξιοσημείωτη γιατί ενώ τα τούρκικα αεροπλάνα και πλοία βομβάρδιζαν και εμείς είχαμε σαν όπλο το Νο4 του α΄ παγκοσμίου πολέμου! σε 3 ώρες ελευθερώσαμε μια περιοχή 50τ.χιλ. Η Ελλάδα είχε πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου και ηγέτη της επιχείρησης τον αποσταλέντα από την κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου, Ταγματάρχη Νικόλαο Ντερτιλή!
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Σημίτης επιτέλους (2002;)ζήτησε να μάθει ποιοι ανδραγάθησαν στην Κύπρο για να τους τιμήσει. Συγχαρητήρια γιατί ήταν ο μοναδικός που αισθάνθηκε αυτό το χρέος της πολιτείας. Οι 2 αντιστράτηγοι βρήκαν γρήγορα και πρότειναν ένα πράγματι, συγκινητικά, μεγάλο αριθμό οπλιτών και Αξιωματικών. Οι 2 αντιστράτηγοι, όμως αποστρατεύτηκαν, γιατί βρήκαν ότι μεταξύ των πρώτων ήταν κάποιος Ν. Ντερτιλής. Λυπάμαι γιατί δεν άντεξε την αλήθεια!
Πράγματι ο Ν. Ντ. Έκανε μετέπειτα μεγάλο λάθος, για το οποίο και καταδικάστηκε. Αυτό όμως δεν μειώνει, επουδενί, την προαναφερθείσα προσφορά του, για την οποία το δημοκρατικό μας πολίτευμα όφειλε να αποδώσει τις πρέπουσες τιμές. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν φοβάται κανένα! Η ως άνω τιμή ανήκει στον τότε Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, στους Αξιωματικούς και οπλίτες του 206 Τ.Π. πολλοί από τους οποίους έδωσαν την ζωή τους σ’ αυτή την 3ωρη μάχη.
Ας μάθουμε σ αυτή τη χώρα να αντέχουμε την αλήθεια είτε μας ταιριάζει είτε όχι!
Ενώ για τα εγκλήματα του 1974 δεν δικάστηκε και δεν πλήρωσε κανείς! Κάποιοι αρχηγοί της κακιάς ώρας…. Δεν αναφέρω τα ονόματα τους γιατί και η προδοσία είναι προσωπικό δεδομένο! Γι αυτούς έγινε ο σχετικός νόμος;;;;
Γιατί γι αυτούς κ. Πρωθυπουργοί κανένας σας δεν αισθάνθηκε το χρέος να τους παραπέμψει σε δίκη επί εσχάτη προδοσία;! Το 74 δεν χάσαμε όπως πολλοί μεγαλοσχήμονες μας είπαν. Προδώσαμε ένα Ελληνικότατο μέρος! Οι νεκροί μας ζητούν δικαίωση!

Δημοσίευση σχολίου