Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

7 Στυγνός εκβιασμός του ΔΝΤ στην Ρουμανία - Οι νταβατζήδες τα θέλουν όλα

Εκβιασμός από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο λαό της Ρουμανίας: Ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την αποδέσμευση μίας νέας δόσης «βοήθειας» που χορηγεί στη Ρουμανία, έπειτα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας να ακυρώσει ένα τμήμα του σχεδίου λιτότητας της κυβέρνησης. «Αναμένοντας την εξεύρεση μέτρων αντικατάστασης, η σύνοδος του Συμβουλίου διοίκησης του ΔΝΤ, η οποία αναμενόταν να εγκρίνει, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, την αποδέσμευση του πέμπτου τμήματος της βοήθειας του Ταμείου στη Ρουμανία, αναβλήθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας έκρινε ότι η μείωση κατά 15% των συντάξεων που προβλέφθηκε από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Εμίλ Μποκ, έως τα τέλη του 2010 είναι αντισυνταγματική.

Αυτό είναι ένα από τα σημεία-κλειδιά ενός προγράμματος λιτότητας που υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση. Το σχέδιο αυτό, που ετοιμάστηκε με τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, προβλέπει τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 6,8% του ΑΕΠ.

Η Ρουμανία έλαβε την άνοιξη του 2009 τη δέσμευση διεθνών πιστωτών να της καταβάλουν 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση.

Το ΔΝΤ υποσχέθηκε ότι τα περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ της πέμπτης δόσης θα τεθούν στη διάθεση της Ρουμανίας, μόλις οι αρχές υιοθετήσουν τα μέτρα που υποσχέθηκαν.
Κουράγιο Ρουμανία! Πες όχι στους διεθνείς νταβατζήδες, υπερασπίσου την εθνική σου αξιοπρέπεια! Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει ένα τέτοιο κράτος που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από την κομμουνιστική δικτατορία του Τσαουσέσκου!


Πηγή    defencenet.gr

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Παιδιά και πάλι συγγνώμη που καταθέτω το πρώτο σχόλιο.....

Εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου εκβιασμός, έβαλαν μυαλό οι άνθρωποι του ΔΝΤ με τα παθήματα στην Ελλάδα και σου λένε, κάτσε να μην πάθουμε τα ίδια και με την Ρουμανία, στην ίδια περιοχή είναι με την Ελλάδα, στα Βαλκάνια είναι. Για μένα προσπαθούν να διασφαλίσουν τα δανικά. Οι άνθρωποι έμαθαν από τα παθήματά τους, εμείς άραγε έχουμε μάθει από αυτά? ή συνεχίζουμε να δουλευόμαστε?
Μην σας φαίνεται παράξενο, κανένας μα απολύτως κανένας δεν χαρίζει χρήματα. Η εποχή των μεγαλοευεργετών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΟΣ είπε...

Συγνώμη που και πάλι απαντάω δεύτερος μετά τον Άννα,αλλά να...όλη αυτή η κοροιδία που συνεπάγεται η προσχώρηση στο Δντ δεν έγινε αντιληπτή από εσένα?Για να μην γίνω περισσότερο καχύποπτος απέναντί σου κάνε σε παρακαλώ μια έρευνα στο net πως μας χρέωσαν και πως μπήκαμε στο Δντ για να πραγματοποιηθεί το συστηματικό ξεπούλημα της πατρίδας μας!Έλεος,ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε το χάπι της χρεωκοπίας και της ανάγκης δανεισμού!!!!

asimpiestos είπε...

Αγαπητή Άννα αρκεί μόνον να ρίξεις μια ματιά στην περίπτωση της Αργεντινής, πώς κατάφεραν τα "τσακάλια" να την χρεοκοπήσουν και να την ρίξουν στο ΔΝΤ, και θα καταλάβεις.

john είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΝΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.....ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΟΙΜΑΣΕ ΑΝΝΟΥΛΑ !

Unknown είπε...

Λοιπόν σας ευχαριστώ για τα καυστικά σας σχόλια, αλλά μπορώ και κάνω αυτοκριτική. Εδώ μιλάμε για την Ρουμανία νομίζω, όχι για την Ελλάδα. Κάθε χώρα έχει την ιδιαιτερότητά της.

Εκαντόταρχε, χαίρομε που απέκτησες κομψό στυλ έκφρασης και έχεις άποψη, αλλά εμείς πήγαμε για δανικά. Εμείς έχουμε χρέος. Η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις της. Και για αυτό οι άλλοι φταίνε, όχι εμείς? Διογκώθηκε δε το χρέος με τις τελευταίες κυβερνήσεις. Επίτρεψέ μου όμως να επιμείνω, δεν μας χρέωσαν οι άλλοι.....ΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ μόνοι μας.

Asimpieste.. μου αρέσουν οι πάντα διακριτικές σου απαντήσεις, αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι και η Αργεντινή συνέδεσε το νόμισμά της με το δολάριο. Ήθελε να κάνει το μεγάλο άλμα σε μια οικονομία όπου το 70% του πληθυσμού της ζει στην φτώχεια, δεν την έβαλε κανένας, μόνη της το έκανε. Στο κάτω κάτω το ΔΝΤ είναι μέσον στήριξης οικονομικού συστήματος. Είναι σαν να παίρνεις δάνειο από την τράπεζα. Δεν έχεις να το πληρώσεις και σου παίρνει το σπίτι. Άμα είσαι επαρκής και αυτάρκης δεν πας να ζητήσεις χρήματα, μπορείς και μόνος σου. Άρα για να πας κάτι δεν πάει καλά. Μακάρι να μην πηγαίναμε και εμείς. Δεν το υποστηρίζω.

Jonh….ευχαριστώ για το ποδαρικό, ναι έχεις απόλυτο δίκαιο και συμφωνώ μαζί σου, δεν αξίζει κάποιος να συναναστρέφεται με κοιμισμένους.

asimpiestos είπε...

Αγαπητή Άννα
Είναι λεπτό το ζήτημα για το ποιός πήγε και για το αν μας έστειλαν στο ΔΝΤ. Γιατί άραγε μια χώρα με μια αδύνατη οικονομία να θέλει να μπει στα "σαλόνια των πλουσίων"; Η υπερχρέωση μια χώρας δεν είναι έργο μιας νυκτός. Είναι μεθοδευμένη κίνηση ετών. Θα σου θυμίσω το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, που σαν αποτέλεσμα είχε να χαθούν περιουσίες, σε ένα ξέφρενο "πανηγύρι" που το κοιτούσαν όλοι κι απορούσαν πώς μια τόσο μικρή χώρα έχει χρηματιστήριο με τόσες πολλές μονάδες γ.δ. Αποδείχθηκε μία τεράστια φούσκα που κατέρρευσε. Έτσι κάπως ήταν και η ευ ήμερη οικονομία της χώρας μας. Την ανέβασαν (εικονικά) με δάνεια και να τα αποτελέσματα.
Και όλα αυτά όχι εγώ κι εσύ, αλλά αυτοί που καλούμασταν κάθε τετραετία να ψηφίσουμε.

john είπε...

Αννούλα,το να το παίζεις υπεράνω,μόνη σου υποβαθμίζεις τον εαυτό σου.Ακολουθείς τη τακτική Βαλλιανάτου !Αρα,το παιζεις κουτή....οπότε εξυπνάδες με μένα,κομμένες!Κάτι τυπάκια σαν και σένα μας κυβερνούν και μας διοικούν τα τελευταία 30 χρόνια και εχουμε βυθιστεί.......ΓΡΕΚΥΛΟΙ

Δημοσίευση σχολίου