Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

0 Απο Τουρκους ΑΠΛΗ ΝΗΟΨΙΑ ΣΤΟ «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ»!!!!!!

Ευγενική νηοψία πραγματοποίησε τουρκική ακταιωρός στο «Δωδεκάνησος Express» που ανήκει στην εταιρεία «Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή».

Η τουρκική ακταιωρός σταμάτησε το πλοίο για νηοψία και ο Τούρκος καπετάνιος δεν επέτρεψε να συνεχίσει την πορεία του μέχρι να εξακριβωθούν τα στοιχεία του.

Το «Δωδεκάνησος Express» που εκτελούσε δρομολόγιο από Ρόδο προς Καστελόριζο με 49 επιβάτες, έπλεε κανονικά, όπως κάθε φορά που εκτελεί δρομολόγιο στο ακριτικό νησί. Λίγο πριν τις 11 χθες το πρωί, και πριν να φθάσει το καταμαράν στον προορισμό του, ο καπετάνιος της τουρκικής ακταιωρού ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου τον κυβερνήτη του «Δωδεκάνησος Express» να σταματήσει.


Η ακταιωρός πλησίασε το καταμαράν. Η επικοινωνία των δύο καπετάνιων συνεχίσθηκε μέσω ασυρμάτου. Αφού ο Έλληνας καπετάνιος έδωσε τα στοιχεία του πλοίου και της διαδρομής που εκτελούσε, του επετράπη να συνεχίσει την πορεία του. Η όλη διαδικασία διήρκεσε περίπου 7 λεπτά, χρόνος αρκετός ώστε οι επιβάτες του πλοίου να συνειδητοποιήσουν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο τύ­που του Υπουργείου Ναυτιλίας, δεν πρόκειται για κάποιο περιστατικό το οποίο εμπνέει ανησυχία. Ήταν απλά ένας έλεγχος ρουτίνας για την εξακρίβωση των στοιχείων του πλοίου, καθώς πλησίασε πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές.

Το πλοίο εκτέλεσε ασφαλή διέλευση και δεν υπήρξε ουσιαστικά κάποια παράβαση. Επιτρέπεται δηλαδή, βάσει του διεθνούς δικαίου σε επιβατηγά πλοία που ακολουθούν συγκεκριμένο δρομολόγιο να φθάσουν στον προορισμό τους, ακόμη και αν εισέρχονται στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Το ίδιο ισχύει και για τα τουρκικά πλοία που εισέρχονται στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

 

Πηγή   nationalpride.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου