Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

0 Social Networking για μικρά παιδιά

Έχοντας τόσες μεγάλες σελίδες σχετικές με social networking, όπως Facebook και Myspace που δέχονται καθημερινά σοβαρότατες επικρίσεις σχετικά με privacy controls και σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, κάθε γονιός ελπίζει σε μια πιο φιλική και ασφαλή πλατφόρμα social networking.

Με την νέα γενιά να έχει γεννηθεί μέσα στον ηλεκτρονικό αιώνα, κάνοντας χρήση του Internet και των κάθε λογής social networking sites, συναντάμε χρήστες όλο και νεαρότερης ηλικίας, ανήλικα παιδιά δηλαδή. Αυτό αποτελεί μεγάλο και περίπλοκο πρόβλημα για τους γονείς.


Τι πρέπει να κάνουν; Να απαγορεύσουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν αυτές τις σελίδες, απλά και μόνο επειδή εκεί τριγυρνάνε και κάποιοι ανήθικοι χαρακτήρες και που τις χρησιμοποιούν κι εκείνοι; Πώς μπορούν οι γονείς να διδάξουν σε μικρά παιδιά τους κινδύνους στο Internet, αφήνοντάς τα παράλληλα να κάνουν χρήση των πλέον συνηθισμένων σελίδων-εργαλείων όπως τα social networking;


Προς ανακούφιση όλων, και σαν λύση για τα διλήμματα αυτά, έκανε την εμφάνισή του ένα νέο social networking site, που σχεδιάστηκε μόνο για παιδιά. Η πλατφόρμα ονομάζεται "Togetherville", και είναι φτιαγμένη ειδικά για παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 έως 13 ετών. Η ιδέα πίσω από αυτό το site, είναι ότι, τα παιδιά μπορούν να επικοινωνήσουν μόνο με άτομα τα οποία έχουν επιτρέψει και εγκρίνει, όπως γίνεται με τους πραγματικούς φίλους τους στην καθημερινή τους ζωή, με γονείς άλλων παιδιών, και με μέλη της οικογένειας. Και από την στιγμή που η μόνη οδός για κάποιον, για να επικοινωνήσει με το παιδί, είναι η έγκριση του ίδιου του γονιού, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το παιδί να γίνει στόχος κάποιου cyber αρπακτικού.

Το Internet είναι το μεγαλύτερο εργαλείο μάθησης που δημιουργήθηκε ποτέ, but many parents are reluctant to let their child explore for a variety of reasons. αλλά πολλοί γονείς είναι απρόθυμοι η και ενάντιοι, απαγορεύοντας την χρήση του Internet σε παιδιά κάτω των 13 ετών, χάνοντας την μεγάλη ευκαιρία να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν τις online social ικανότητες που χρειάζονται στον καλωδιωμένο κόσμο του σήμερα,” όπως λέει ο Mandeep Singh Dhillon, co-founder και CEO του Togetherville, Inc., και επίσης πατέρας τριών παιδιών κάτω των 10 ετών.

Χτίσαμε το Togetherville, χρησιμοποιώντας το πνεύμα της γειτονιάς, που οι περισσότεροι θυμόμαστε από τότε που ήμασταν παιδιά, όπου ο καθ' ένας γνώριζε τον γείτονά του, τον φρόντιζε και τον πρόσεχε επίσης μην του συμβεί κακό. Στο Togetherville, οι γονείς έχουν ήσυχο το νου τους, ότι τα παιδιά τους παίζουν με άτομα που γνωρίζουν και εμπιστεύονται απόλυτα, και τα παιδιά τους διασκεδάζουν μαθαίνοντας την χρήση των εργαλείων και των διάφορων επιλογών, πράγματα που χρειάζονται και που τα βοηθάνε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και με περισσότερες γνώσεις μελλοντικά.”

Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του social networking site, είναι πως, αντίθετα με το Facebook και το Myspace, είναι εντελώς ελεύθερο από διαφημίσεις, και δεν βομβαρδίζει τα παιδιά με προϊόντα και links που θα μπορούσαν να τα οδηγήσουν σε άλλες, 'επικίνδυνες' ίσως ιστοσελίδες.

Εάν έχεις μικρό παιδί, το Togetherville δείχνει να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση για να του δείξεις τον δρόμο στο Internet και το social networking.
Και το καλύτερο; Η χρήση αυτής της πλατφόρμας, είναι εντελώς δωρεάν!!



A! μπε μπα Blog! το Μπινελικοδρόμιο..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου