Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

0 Σκανδαλώδεις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ παρεμβάσεις στο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο

Πρωταγωνιστής των παρεμβάσεων ο επανελθών (με ποιά κριτήρια) υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Ν. Κρυονερίτης.

Το τελευταίο διάστημα στο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο (ΑΝΣ) έρχονται προς συζήτηση θέματα τα οποία τελικά αποσύρονται διότι είναι κάκιστα προετοιμασμένα με μοναδικό "υπέρ" ότι βασίζονται σε εντολές της πολιτικής ηγεσίας.
Ένα από αυτά ήταν η κάλυψη του κόστους των έργων, στις εγκαταστάσεις του Π.Ν. στον Βοτανικό, για την κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους...
Σύμφωνα με αυτά που είχε αποφασίσει η προηγούμενη ηγεσία, το κόστος θα εκαλύπτετο από το υπουργείο παιδείας. Πριν από 20 περίπου ημέρες εισήχθη στο Α.Ν.Σ. προς έγκριση, σχέδιο αποφάσεως για κάλυψη του κόστους 800.000€ (θα είναι σίγουρα παραπάνω) απο τον προϋπολογισμό του Γ.Ε.Ν.. Στις αντιδράσεις των μελών του συμβουλίου (Ναυάρχων) ο Υ/ΓΕΝ (υποναύαρχος Κρυονερίτης) υποστήριξε ότι είναι οδηγία του ΥΕΘΑ (συνεχώς επαίρεται ότι διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τον ΥΕΘΑ).
Τελικά, ύστερα από την άρνηση των Ναυάρχων να συμφωνήσουν, το θέμα απεσύρθη.
 Παρά ταύτα, τα έργα αρχίζουν με από προϋπολογισμό του ΓΕΝ από κωδικό των κτιριακών. Δηλαδή χρήματα που προβλέπονται να στεγάσουν ανθρώπους του ΠΝ, οι οποίοι πολλές φορές ζουν σε άθλια κτήρια (π.χ. ναυτικά παρατηρητήρια στα νησιά), θα διατεθούν για το τέμενος με διαδικασίες παράτυπες και ενδεχομένως παράνομες.
Ένα άλλο θέμα, ήταν σχέδιο αποφάσεως με την οποία το συμβούλιο θα ενέκρινε ότι η συμφωνία που απεφασίσθει και υπεγράφη πρόσφατα από τον ΥΕΘΑ, για τα υποβρύχια, ήταν η πλέων οικονομικώς συμφέρουσα. Στις αντιδράσεις των Ναυάρχων, ότι δεν είναι δική τους δουλειά κάτι τέτοιο, δεν μπορούν να κρίνουν τέτοιου είδους αποφάσεις του ΥΕΘΑ και δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία (δεν μπορούσαν βεβαίως να πουν το αυτονόητο, ότι ο ΥΕΘΑ πιθανόν να έψαχνε για συνένοχους), η απάντηση του Υ/ΓΕΝ ήταν ότι ήταν απαίτηση του ΥΕΘΑ.
Τελικά με τις αντιδράσεις του συμβουλίου το θέμα απεσύρθη.
 

Εντύπωση προκαλεί ότι σε όλα αυτά ο Α/ΓΕΝ ακολουθεί παθητική στάση σαν να σύρεται στις παραπάνω ενέργειες. Μήπως ξεπληρώνει γραμμάτια;


Για το θέμα που προέκυψε πρόσφατα με την ομιλία του Υ/ΓΕΝ στην σχολή Ν. Δοκίμων υπάρχει παρασκήνιο. Αρχικά είχε αποφασισθεί να μιλήσει ο Α/ΓΕΝ, άγνωστο τελικά γιατί πήγε ο Υ/ΓΕΝ. 
Μήπως υποψιάζεστε κάτι;

Ο διοικητής της σχολής είναι κατα τάξη αρχαιότερος από τον Υ/ΓΕΝ, συνεπώς ήταν αντιδεοντολογικό αυτό που έγινε. Παρά ταύτα ο διοικητής δεν αντέδρασε.
Γιατί;
Τι φοβάται;
Μήπως την κομματική δύναμη του Υ/ΓΕΝ;
Στο τέλος αντί να υποστηρίξει το προσωπικό του, το οποίο εν τέλει είχε λογικές απόψεις, συμπεριφέρθει δουλικότατα, αποδεχόμενος τους χαρακτηρισμούς του Υ/ΓΕΝ για ακροδεξιές ιδέες, φοβούμενος να κοντράρει τον νεότερό του (Υ/ΓΕΝ).
Ευτυχώς που υπάρχουν και Ναύαρχοι που αντιδρούν, όπως προανέφερα.

Τα παραπάνω είναι εύκολο να τα διασταυρώσετε διότι είναι ευρέως γνωστά!
 

Πηγή   armyalert.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου