Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

0 Κάρτα Νέων: Ερωτήματα πίσω από την ένοχη συμπεριφορά υπαλλήλων του ΥΠ.ΕΣ.


Στις 22/05 ημέρα Κυριακή και κυρίως βραδινές ώρες, μπήκαμε αρκετοί πολίτες στη σελίδα Europian Youth Card του υπουργείου εσωτερικών, όπου εκφράσαμε την άρνησή μας στην έκδοση της συγκεκριμένης κάρτας που προωθεί το υπουργείο και που παρέχει εκπτώσεις όπως αναφέρεται, αλλά θεωρούμε ότι υπάρχουν πολλές παγίδες όπως και σε κάθε είδους ηλεκτρονική κάρτα και πόσο περισσότερο όταν απευθύνεται σε ανηλίκους από 13 ετών και πάνω, όπως η εν λόγω κάρτα.
Έτσι, θεωρήσαμε χρέος μας να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας αρκετά άτομα μάλιστα για να κάνουμε το αυτονόητο, να μην παρασυρθούν και την παραλάβουν νέοι οι οποίοι την παίρνουν χωρίς καν παρουσία κηδεμόνα τους και δίνουν τα στοιχεία τους πολλές φορές χωρίς να διαβάσουν τους όρους. Σε μια σελίδα αντισυνταγματική γιατί ένας κρατικός οργανισμός έχει διακριτική μεταχείριση έναντι των πολιτών (πάλι το άρθρο 4) και φυσικά οι διαχειριστές της σελίδας είτε είναι παράνομοι είτε επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, αφού σβήνουν σχόλια και ερωτήματα που σαν κρατικός οργανισμός είναι υποχρεωμένοι από το σύνταγμα και τους νόμους να προστατεύουν (άρθρο 5Α) και να απαντούν (άρθρο 10).

Μας κάνει να αναρωτιόμαστε, γιατί άραγε η κυβέρνηση προωθεί αυτήν την κάρτα και μάλιστα δωρεάν οι 10000 πρώτες, λίγο πριν ορίσει ως ταυτότητα μας την Κάρτα Του Πολίτη; Μήπως πέρασε το μήνυμα αντίστασης του κόσμου στην κάρτα αυτή (είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσα από τις πορείες) και προσπαθούν με διάφορα άλλα τεχνάσματα να εξοικειώσουν τους νέους, οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι στην νέα τεχνολογία και γενικά σε οτιδήποτε καινούριο, παρέχοντάς τους (και καλά) προνόμια που είναι το τυράκι για να φακελωθούν;

Εάν ήθελε να στηρίξει οικονομικά τους νέους θα μπορούσε εναλλακτικά να τους παρέχει εκπτωτικά κουπόνια με την υπόδειξη της ταυτότητας και μόνο, όχι να φακελώσει τα στοιχεία τους και να τους συνηθίσει στις κάρτες, σύμφωνα με το σχέδιό τους να μας επιβάλλουν οριστικά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και να μας φακελώσουν όλους με την Κάρτα Του Πολίτη. Άραγε οι νέοι καταλαβαίνουν ότι η δωρεάν παροχή αυτής της κάρτας και η προσφορά εκπτώσεων είναι το ¨γλειφιτζούρι¨ για να γίνουν κι αυτοί μέρος του συστήματος που θέλουν να επιβάλλουν;

Έχουμε αντιληφθεί πλέον όλοι ότι αυτή η κυβέρνηση (όπως και η προηγούμενη) μόνο αξιοκρατική δεν είναι με την επιβολή των νέων ταυτοτήτων χωρίς θρήσκευμα (όπου δεν υπολόγισαν τις χιλιάδες υπογραφές του λαού), τον αμκα, την υποχρεωτική δωρεά οργάνων μας, αναμένουμε και την υποχρεωτική επιβολή της ΚτΠ και του τσιπαρίσματος. Ένας λόγος παραπάνω να υποστηρίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση υστερεί από κάθε ίχνος δημοκρατίας, διότι στις 22/05 ενώ εκφραστήκαμε σαν ενεργοί πολίτες στην συγκεκριμένη ομάδα και εκφράσαμε τις ανησυχίες μας, ο διαχειριστής της σελίδας όχι μόνο δεν απάντησε στα καίρια ερωτήματά μας, αλλά σβήστηκαν και ΟΛΑ τα σχόλια όσων ήταν αντίθετοι σε αυτήν. Έχουμε καταλάβει ότι υστερούν από κάθε είδους δημοκρατική αξιοπρέπεια και γι΄ αυτό τον λόγο οφείλουμε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί σε οτιδήποτε προωθεί η κυβέρνηση και κυρίως ηλεκτρονικό.

Σ΄ αυτό το σημείο θα επαναλάβουμε τα ερωτήματά μας που δώσαμε στη σελίδα σας που όχι μόνο δεν απαντήθηκαν αλλά σβηστήκαν κιόλας!

Καταρχήν γιατί δε λέτε στον κόσμο ότι θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία αυτά οι εταιρίες; Γιατί δεν αναφέρετε πόσο στοίχισαν οι 10000 κάρτες νέων που διανεμήθηκαν δωρεάν κι από ποιο κονδύλιο του κράτους δοθήκαν χρήματα εφόσον έχουν τη στήριξη από το υπουργείο παιδείας και γενικής γραμματείας νέων; Που καταλήγουν τα 10 ευρώ από την κάθε κάρτα. Γιατί δίδεται η κάρτα μόνο σε νέους 13-30 ετών; Μήπως επειδή είναι πιο επιρρεπείς κι ευάλωτοι στο να την παραλάβουν;



Ορίστε και η σελίδα με τις αναρτήσεις μας οι οποίες …σβηστήκανε. Εμείς όμως τις κρατήσαμε γιατί ήμασταν σίγουροι ότι θα το κάνουνε. Σας τις παραθέτουμε:








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου