Κυριακή 1 Μαΐου 2011

0 Kραυγή αγωνίας από στέλεχος του Π.Ν. για ηθικό, επιχειρησιακή διαθεσιμότητα

Το defencenet.gr, δέχθηκε μια επιστολή από ένα στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Κλάδο, παρά τις προσπάθειες που καταβάλει η ηγεσία και η οποία κατάσταση δεν είναι διαφοροποιημένη από την τραγικές συνθήκες που επικρατούν και στους τρεις Κλάδους των Ε.Δ. Παραθέτουμε αυτούσια της επιστολή. Τα στοιχεία του αποστολέα είναι στην διάθεσή μας:

"Ως στέλεχος του Π.Ν. θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Π.Ν,αν και νομίζω ότι πάνω κάτω την γνωρίζετε. Δεν θέλω να γίνω γραφικός λέγοντας ότι είναι τραγική, είτε από επίπεδο ψυχολογίας του προσωπικού, είτε από πλευράς υλικού.

Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί - από όποιον θεσμό και αν προέρχονται - (ΣΜΥΝ-ΕΠΟΠ), το μόνο που ΜΑΣ νοιάζει πλέον είναι πως θα αυξήσουμε το εισόδημα μας. Μετά τα μέτρα που πήραν εις βάρος μας το 2010 και την κατάσταση που έχουν φτάσει πολλοί οικογενειάρχες (και όχι μόνο).

Ναι μεν τα πήραν εις βάρος όλων των δημοσίων υπαλλήλων,αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά.
Τους στρατιωτικούς τους βλέπουν δημοσίους μόνο στους φόρους και στις κρατήσεις. ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ! Εκεί είμαστε ειδική κατηγορία.

Ποτέ δεν πληρωθήκαμε υπερωρία, ποτέ δεν πληρωθήκαμε αργία που εργαστήκαμε.

Η κυβέρνηση Καραμανλή ξεκίνησε ένα πρόγραμμα να μας πληρώνουν τις επίσημες αργίες με το εξωπραγματικό ποσό των 8,80 ευρώ μεικτά... 

Τώρα ακόμα και αυτά τα παίρνουμε με μεγάλη καθυστέρηση. Το επίδομα των 176 ευρώ που παίρνουν σχεδόν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι εμείς ούτε με κιάλια δεν το βλέπουμε.

Επίδομα υπολογιστή και κάτι άλλα (ανθυγιεινής εργασίας) που έπρεπε να ειμασταν οι πρωτοι που θα τα παίρναμε,ούτε για αστείο.

Ολα αυτά που αναφέρω είνναι γνωστα σε εσας,αλλα όχι στον περισσοτερο κόσμο ο οποίος μας κατατάσσει στο ίδιο επίπεδο με τους υπολοίπους δημοσιους. Σε αυτο φροντίζουν τα ΜΜΕ και οι μεγαλοδημοσιογραφοι.Ισως μια ακομη αναφορα απο ιστότοπους σαν τον δικό σας ισως ήταν επιβεβλημένη.

Οσον αφορα το υλικο ας μην το συζητάμε καλύτερα:

Φρεγάτες,επιχειρησιακή διαθεσιμότητα = Για κλάματα κυριολεκτικά ότι και αν σας λένε.
ΤΠΚ=Έτσι και έτσι.
Υ/Β=ξέρετε καλύτερα...
ΠΤΜ=2
ΠΓΥ=Αστείο.
ΚΦ=περιπολικά

Κυνηγάνε τις ένοπλες δυνάμεις τώρα και μας κατηγορούν.Όταν θα μας χρειαστούν έστω και για ένα θερμό επεισόδιο,θα βγουν οι ίδιοι άνθρωποι και θα μας κατηγορούν και πάλι γιατί δεν κάναμε την δουλειά μας παρ' όλες τις παροχές και τα χρήματα που έχουμε δώσει στους εξοπλισμούς.

Δεν βγαίνουν να μας πουν όμως για ποιες παροχές και σε ποιους εξοπλισμούς αναφέρονται...
"


Πηγή   defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου