Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

0 Από τη «συνομωσιολογία» στην «παγκοσμιοποίηση»


Θυμάμαι ότι κατά τα τέλη τής 10ετίας τού ’50 πρωτάκουσα για την ύπαρξη τών… «Σκοτεινών δυνάμεων» και τους σκοπούς που ήθελαν...να εξυπηρετήσουν...

Δυστυχώς η ονομασία αυτή θεωρήθηκε τότε υπερβολική και εν πολλοίς, αντιμετωπίστηκε ως αποτέλεσμα ενός άκρατουθρησκόληπτου φανατισμού μερικών… "σαλταρισμένων"...

Από τότε και μέχρι σήμερα ο στόχος τής παγκοσμιοποίησης έχει σχεδόν πραγματοποιηθεί και δεν απομένουν παρά μόνο μερικές πινελιές για να ολοκληρωθεί το… έργο.

Όμως, αν η επικράτηση τής παγκοσμιοποίησης είναι ο τελικός στόχος τών… «εξω-θεσμικών δυνάμεων» ανά την υφήλιο, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή εφαρμόζεται κατά περίπτωση, δηλαδή, με άλλους ρυθμούς και μέσα λαμβανομένων υπόψη τών… «τοπικών» συνθηκών τής κάθε χώρας.

Βασικός άξονας τής εφαρμογής τής παγκοσμιοποίησης είναι το… δοκίμαζε και προχώρα γιατί όπως είναι γνωστό καμιά έρευνα δεν προχωρά αν δεν γίνουν και τα απαιτούμενα πειράματα.

Έτσι, για την επίτευξη του… «σκοπού» διατέθηκαν, πλουσιοπάροχα, πολλά χρόνια και άπειρα κεφάλαια.

Δυστυχώς, η πατρίδα μας επελέγη ως πρώτο πειραματόζωο, λόγω μεγέθους, ιστορικού παρελθόντος και ανύπαρκτης πολιτικής ηγεσίας.

Μέσα στα πλαίσια τών δοκιμών είναι εμφανέστατες οι… ρωγμές που προκάλεσαν την εθνική της αλλοίωσή.

Η Ελλάδα, μετά τον παγκόσμιο πόλεμο, τον εμφύλιο και τη μετανάστευση που ακολούθησε κατόρθωσε να επιζήσει και να σταθεί στα πόδια της γιατί διέθετε αμιγή πλήθυσμό. Σήμερα, με το μικρόβιο τής λαθρομετανάστευσης στα σπλάχνα της και την εκ νέου μετανάστευση τού νεανικού της πληθυσμού στα ξένα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική.

Τότε εισαγόταν συνάλλαγμα μ’ αποτέλεσμα την ενίσχυση τής εθνικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σήμερα, εξάγεται συνάλλαγμα (χωρίς κανένα περιορισμό) μ’ αποτέλεσμα η συρρίκνωση τής οικονομία και τής παραγωγικότητας να είναι αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά.

Τότε, η χώρα μας αντιμετώπισε, έπειτα από χίλια-δυο βάσανα και πόνους, την ανασυγκρότηση και την επούλωση τών τραυμάτων της που άφησαν πίσω τους οι δύο πόλεμοι, (Παγκόσμιος και Εμφύλιος).

Σήμερα, η ανομοιογένεια τού πληθυσμού της, όπως εσκεμμένα αυτή δημιουργήθηκε από τούς σύγχρονους… «εφιάλτες», δεν θα τής επιτρέψει να επαναλάβει το ίδιο θαύμα.

Το επισυναπτόμενο μήνυμα «ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ…;» απευθύνεται στον μέσο, αλλά αλλοτροιωμένο Έλληνα πολιτή ο οποίος εγκλωβισμένος (βάσει τού σχεδίου τής παγκοσμιοποίησης) σ’ έναν άκρατο
καταναλωτισμό, μια υποβαθμισμένη παιδεία και διεφθαρμένη κοινωνία αφέθηκε να παρασυρθεί από τους εγκάθεκτους… διαφθορείς (βλ.πολιτικούς κ.λπς.) στην άκρη τού γκρεμού καλούμενος σήμερα, ως συνήθως γίνεται, να πληρώσει τα… σπασμένα.

Ευχαριστώ τον αγαπητό Α. Ο. (Αθήνα) για την αποστολή τού μηνύματος.
Φιλικώτατα. Νι Κάππα (Αθήνα)

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ…;

- Κατάλαβες τώρα… γιατί κατέστρεψαν τις μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών τα μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ;

Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά…

- Κατάλαβες τώρα… γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;

Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουν το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

- Κατάλαβες τώρα… γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;

Όταν ένας "πρωθυπουργός" τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.

- Κατάλαβες τώρα… ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;

- Κατάλαβες τώρα… γιατί γουστάρουν τόσο την… «ελεύθερη αγορά»;

Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στους μεγαλο-μπακάληδες τής Γερμανίας, τής Γαλλίας, κ.ά.

Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες … διατροφής.

- Κατάλαβες τώρα… γιατί αγαπάνε τόσο πολύ τους "λαθρομετανάστες" οι… «εκλεγμένοι» αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι’ εμάς δυστυχισμένους.

- Κατάλαβες τώρα… ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;

Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο (το καλύτερο οικόπεδο) και την κοστολογούν (τιμή ευκαιρίας) μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και τών… αρχαιοτήτων.

- Κατάλαβες τώρα… γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;

Θέλεις 20 όμορφα ευρώ, πλέον, για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε «όμορφο» που παριστάνει τον… εργολάβο;

- Κατάλαβες τώρα… γιατί σου πουλάνε φθηνά τα… χαζοκούτια;

Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια τών ελληνο-τουρκικών… σήριαλς.
Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη τής προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων «τίποτα», με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

- Κατάλαβες τώρα… γιατί σ’ έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο… «δημόσιο»; 

Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους… «εποίκους».

- Κατάλαβες τώρα… γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα… 70 του;

Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι’ αυτό προωθούν την … υπογεννητικότητα.

- Κατάλαβες τώρα… γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;

Επειδή αυτός δεν θέλει ν’ ανήκει στον θίασο τών 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές τής παγκοσμιοποίησης μαζί με τις «άγιες
οικογένειες» τού τόπου.

Έτσι, στο θέατρο που λέγεται … Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι… θεατρίνοι.

- Κατάλαβες τώρα… γιατί τα κάνουν ολ’ αυτά; 

Όλοι αυτοί οι… θεατρίνοι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ, όπως και για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

Γιατί... δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ’ αυτόν τον τόπο. 
Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

Πηγή: http://aggelia-foros.blogspot. / politismospolitis.org

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου