Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

5 ΟΧΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ με την "απλοποίηση" της ελληνικής γλώσσας!


ΟΧΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ με την "απλοποίηση" της ελληνικής γλώσσας!

Στείλε το σε πολλούς μήπως και ξυπνήσουμε!!!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!

Την "απλοποίηση" της ελληνικής γραφής ζητά ο Κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου.

Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές. Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό - "απλοποίηση" της Ελληνικής γραφής..

Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως τροφή για σκέψη' τα εξής:

1)  Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
2)  Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.
3)  Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: 'αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι', 'αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'
4)  Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.
5)  Να καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.
     
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21 γράμματα (α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου')...

Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η "απλοποίηση" της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές "δυσλεξίας"....

Προωθήστε το μήνυμα αυτό για την ενημέρωση του κόσμου, για τη νέα αυτή και δόλια ανθελληνική επίθεση, με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της (ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια) γλώσσας μας!

Υ.Γ.:

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ:

Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. 
 Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε:
1. τη γλώσσα,
2. τη θρησκεία,
3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα,
ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ ..............

Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής:
Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau - couto.
Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought -thot, αντί wrought - rot, ή σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit -Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher - Erbsleiher και θα δούμε τι θα γίνει!!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

5 σχόλια:

BET SIDE είπε...

Ο Μ Α Τ Σ Α Κ Η Σ....
Να καταργισουμε τα Τ και Σ και στην θεση τους να βαλουμε το Λ οπως καλυτερα να καταργισουμε και το Η και στην θεση του να βαλουμε το Α .

Paulinho είπε...

Δηλαδή αν το "αι" γίνει "ε", το "ει" γίνει "ι" και τα 24 γράμματα γίνουν 21, τότε ο Κίσσιγκερ και οι υπόλοιποι θα μπορέσουν να μας χτυπήσουν, ενώ τώρα μας κρατάει δυνατούς στην άμυνά μας το "αι" και τα υπόλοιπα;

Επίσης το μόνο επιχείρημά σας είναι το αν ο Γάλλος, Γερμανός και Άγγλος θα δεχόντουσαν κάτι ανάλογο;

Εγώ δεν έχω ξεκάθαρη άποψη για το αν θα πρέπει να γίνει αυτό ή όχι, για να αποκτήσω γνώμη θα πρέπει να το ψάξω γλωσσολογικά και να δω αν θα βοηθήσει αυτό τον άνθρωπο να συνεννοείται καλύτερα ή όχι. Σίγουρα πάντως δεν θα διαμορφώσω τη γνώμη μου από το τι είπε ο κάθε Κίσσιγκερ ή από το τι θα έκαναν οι Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι.

Μήπως είμαι ανθέλληνας που ζητάω σοβαρά επιχειρήματα και δεν δέχομαι να φανατιστώ και να τυφλωθώ φορώντας "πατριωτικά" γυαλιά;

asimpiestos1 είπε...

Αγαπητέ Paulinho, θέλω ειλικρινά να σε συγχαρώ για τα ελληνικά σου!

Έχεις δίκιο στο ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να διαμορφώσουμε τη γνώμη μας από το τι είπε ο κάθε Κίσσιγκερ ή από το τι θα έκαναν οι Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι.

Είναι δικαίωμά μας και υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε τις αρχές μας, την πίστη μας, τα ιδανικά μας, την ιστορία μας, τη γλώσσα μας και κάθε τι που μας κάνει περήφανους και που μας εξασφαλίζει την ύπαρξή μας!!!

Θα ήταν μεγάλο λάθος να σε κρίνω ως «ανθέλληνα»… αντιθέτως θα έλεγα ότι οι Έλληνες, ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν επιχειρήματα, ζητούσαν αποδείξεις κι έψαχναν τα πάντα! (Πάντα με σεβασμό)

Αντιδρούσαν όμως όταν θίγονταν τα ιερά και όσια τους!!

Panos Sakalakis είπε...

Εγώ πιστεύω πάντως πως ακόμα και αν την αλλάξουν πάλη τα ίδια θα γράφουμε γιατί έτσι μάθαμε και έτσι ξέρουμε την ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ Ελληνική γλώσσα.

Ελληνας είπε...

Θα προτιμούσα μια απλούστευση στους νόμους. Διότι οι νόμοι είναι πολύ σύνθετοι (ί πολί σίνθετι, με βάση τα Ελληνικά του Κύπριου) . Προτείνω λοιπόν την κατάργηση τους ωστέ να μπορώ ελεύθερα να τους γαμήσω το σπίτι όλους αυτούς τους μπάσταρδους που δεν ξέρουν πως η σωστή γραφή των λέξεων έχει και την αντίστοιχη σημασία!

Δημοσίευση σχολίου